Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19] Frank Lampard & Chelsea FC

52 svar till detta ämne

#1   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 05 September 2019 - 17:06 PM

Postad bild

:: Frank Lampard & Chelsea FC ::

Det har hänt mycket under den senaste tiden för Chelsea. Ett transferförbud som sträcker sig över de två kommande transferfönsterna och en anställning av den forne storspelaren Frank Lampard samtidigt som klubben tappade sin absolut bäste spelare, Eden Hazard, till Real Madrid. Det är utan tvekan en klubb som står inför ett vägval som bara de själva kan styra - fortsätta att vara en storklubb trots motgångar eller tappa allt större mark till toppen som till stor del består av Manchester City och Liverpool, men även till viss del Tottenham och därefter Arsenal och Manchester United.

Kort och gott så har jag tagit över klubben som Frank Lampard av den enkla anledningen att det känns som en trevlig utmaning där just Frank är nytillsatt och således den tränare man tror är bäst lämpad för jobbet. Styrelsen vill ha en anfallsrik fotboll med possession, något jag kommer att försöka spela men den största utmaningen jag tycker klubben står för just nu är en generationsväxling där jag vill utnyttja den här situationen med att slussa in spelare från det egna ledet och därefter ha en stomme med spelare från de brittiska öarna.

På förhand så kommer med all förmodan mycket att hända den kommande säsongen, inte minst gällande spelarna, men även bland ledare och därefter även samarbetsklubbar och faciliteter. Tanken är att kunna utnyttja en klubb i Championship samt en i skotska Premier League för spelare som ska lånas ut. Jag vill även få till en engelsk tränarstab och i sinom tid en mer engelsk trupp för att dels bevara och utveckla engelska talanger men även klara av allt som har med Brexit att göra. Hur häftigt hade det inte varit om det engelska landslaget vann EM eller VM med flera Chelsea-fostrade fotbollsspelare!

Innan vi går vidare och således avslutar den här introduktionen så behöver vi gå igenom målsättningarna i de kommande och framtida turneringarna. Enligt styrelsen så vill man att vi kvalificerar oss till Champions League genom en placering i Premier League, vilket i sin tur innebär topp fyra. Det känns möjligt men för min del så funkar även en mellansäsong i Europa League bra. Chelsea kvalificerade sig för CL till den här säsongen och där vill man avancera vidare från gruppspelet, vilket jag håller med om. FA Cupen prioriteras till den grad att vi ska nå semifinal medan vi inte har några förväntningar alls på oss i Carabao Cup. Generellt känner jag att de inhemska cuperna så länge det inte är semifinal eller final går till reservernas favör, dvs att de får speltid där. I det stora hela så vill vi vinna Premier League och Champions League, men utan att sätta någon form av tidsbegränsning.

Postad bild#2   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 06 September 2019 - 10:29 AM

Postad bild

:: Sommarfönstret 2018 ::

Vad som numera är bra enligt mig är att det engelska transferfönstret stängs innan första omgången av Premier League bär av stapeln. På så sätt blir det svårt att förstärka laget efter några omgångar utan man får vänta tills januari månad. Vad som är mindre bra är att resten av de stora ligornas transferfönster har öppet augusti ut, precis som det engelska också hade tidigare. Men är man i en så pass stor klubb som Chelsea så är det inte många klubbar som står över dem i hierarkin och således inte många spelare som potentiellt kan försvinna.

I vad som kan tyckas vara en ensidig historia så värvades naturligtvis inga spelare under det här transferfönstret utan istället låg fokus på att forma truppen och försöka sälja samt låna ut spelare som inte ingick i planerna. Först ut från Chelsea blev innermittfältaren Marco van Ginkel som såldes till Wolves för 170 miljoner kronor följt upp av vår andra och därmed sista försäljning i form av offensive mittfältaren Nathan som tog respasset till Japan och Jeonbuk. Rutinerade mittbacken Michael Hector håller inte nivån för Chelsea och lånades ut till Championship-laget Leeds i hopp om speltid. Unge målvakten Jamie Cumming lånades ut till Charlton för att ingå i deras tremanna-målvaktsuppsättning den kommande säsongen.

Utöver dessa transfers som jag var involverad i så finns det en rad utlåningar där Álvaro Morata är på lån i Spanien och Atlético Madrid och som dessutom kommer att gå över permanent till nästa säsong för 590 miljoner kronor. Andra spelare med utköpsklausuler i lånekontraktet är Bakayoko i Monaco, Kenedy i Getafe, Zappacosta i Roma, Pasalic i Atalanta samt Lucas Piazón i Rio Ave. Andra noterbara utlåningar finner vi i Victor Moses, Ethan Ampadu, Baba Rahman, Danny Drinkwater, Izzy Brown, Charly Musonda, Trevoh Chalobah, Duhon Sterling, Matt Miazga och Lewis Baker. Därefter finns en hel del spelare till som är utlånade för att samla på sig mer erfarenhet.

Försäljningar:
Postad bild :: Marco van Ginkel :: 25 år :: CM :: Wolves :: 170M
Postad bild :: Nathan :: 22 år :: OMC :: Jeonbuk :: 30M

Utlåningar:
Postad bild :: Michael Hector :: 26 år :: MB :: Leeds
Postad bild :: Jamie Cumming :: 19 år :: Mål :: Charlton

Totalt: +200M

Postad bild


Topp 3 övergångar - England:
Postad bild :: Wilfried Zaha :: 25 år :: OMV :: Crystal Palace -> Man City :: 950M
Postad bild :: Mamadou Sakho :: 28 år :: MB :: Crystal Palace -> Monaco :: 260M
Postad bild :: Alex Telles :: 25 år :: VB :: Porto -> Liverpool :: 250M

Topp 3 övergångar - Sommarfönstret:
Postad bild :: Wilfried Zaha :: 25 år :: OMV :: Crystal Palace -> Man City :: 950M
Postad bild :: Kamil Glik :: 30 år :: MB :: Monaco -> Lyon :: 295M
Postad bild :: Mamadou Sakho :: 28 år :: MB :: Crystal Palace -> Monaco :: 260M

Sett till de största övergångarna i såväl England som resten av länderna så sticker de engelska klubbarna ut. Manchester City valde att lägga större delen av sin transferbudget på elityttern Wilfried Zaha, en övergång som jag ställer mig något skeptisk till eftersom de redan har väldigt många yttermittfältare. Frankrike var också rätt aktiva när det kommer till de absolut högsta summorna där Monaco och Lyon var med i leken. 30-årige mittbacken Kamil Glik gick till Lyon och Monaco ersatte honom med Crystal Palace's Mamadou Sakho. Liverpool valde att stärka upp vänsterbackspositionen genom att hämta in Alex Telles från Porto. Man kan lugnt säga att Robertson har fått sig en värdig utmanare om platsen i startelvan. Störst vinst gjorde som bekant Crystal Palace där de sålde såväl Zaha som Sakho. Frågan är om de klarar sig utan Zaha den kommande säsongen.

Postad bild#3   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 06 September 2019 - 20:30 PM

Postad bild

:: Samarbetsklubbar ::

Under försäsongen avslutade vi även samarbetet med den engelska klubben Aldershot hemmahörandes i Vanarama National League. Vi såg ingen som helst anledning till att fortsätta det samarbetet då de ligger på en för låg nivå. Istället fann vi till slut en ny engelsk samarbetsklubb och det var London-klubben Charlton Athletic. Därigenom har vi nu klarat av ett litet mål genom att inleda ett samarbete med en klubb i Championship och det kunde inte blivit bättre rent geografiskt än att klubben ligger i samma stad som Chelsea. I sinom tid kommer den här relationen att utnyttjas till den grad att unga talanger som behöver erfarenhet från seniorspel kommer att lånas ut till Charlton.

Samarbetsklubbar:
Postad bild :: Charlton :: Championship
Postad bild :: Vitesse :: Eredivisie

Postad bild#4   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 07 September 2019 - 09:08 AM

Postad bild

:: Truppen 2018/19 ::

Målvakter:
Postad bild :: Willy Caballero :: 36 år
Postad bild :: Jamal Blackman :: 24 år
Postad bild :: Kepa Arrizabalaga :: 23 år
- Säga vad man vill om Caballero men trots sina 36 år så håller han fortfarande en väldigt hög nivå, något Jamal inte riktigt är uppe i än. Med tre målvakter i uppsättningen så har jag valt att fördela spelarna som så att Kepa tar Premier League och cupfinaler, Caballero tar Champions League och Blackman tar hand om FA Cupen och Carabao Cup samtidigt som han är förstemålvakt i reservlaget. Kepa håller en väldigt hög nivå och förhoppningsvis har klubben hittat sin nye Petr Cech i spanjoren.

Talanger: Där finns en hel del målvakter i såväl reservlaget som juniorlaget men inte direkt någon som sticker ut. Men Jared Thompson, Nathan Baxter och Jamie Cumming är de som håller till i reservlaget som med rätt utveckling potentiellt kan ta klivet upp som tredjemålvakt när Caballero väl lämnar klubben.

Försvarare:
Postad bild :: César Azpilicueta :: 28 år :: BHCV
Postad bild :: Marcos Alonso :: 27 år :: BV
Postad bild :: Antonio Rüdiger :: 25 år :: BHC
Postad bild :: Emerson :: 24 :: BHV
Postad bild :: Kurt Zouma :: 23 år :: BHC
Postad bild :: Andreas Christensen :: 22 år :: BHC
Postad bild :: Fikayo Tomori :: 20 år :: BHC
Postad bild :: Reece James :: 18 år :: BHC
- Åtta spelare fördelat på fyra positioner vilket i grunden innebär två spelare per position. Till höger finner vi talangerna Tomori och James där sistnämnda ligger steget före och där förstnämnda i grunden är mittback. Centralt är Rüdiger ordinarie medan Christensen och Zouma gör upp om platsen bredvid. Till vänster finner vi en jämn kamp mellan Alonso och Emerson där dagsformen avgör. Lagkaptenen Azpilicueta är disponibel på samtliga positioner och kommer därför att spela där det behövs, när det behövs.

Talanger: Om vi börjar med högerbackar så är det utlånade Trevoh Chalobah, som för övrigt i grunden är mittback, samt Dujon Sterling. Eftersom vi redan har två unga talanger i A-laget så kommer det bli en svår kamp om vilka som får plats de kommande säsongerna. Till vänster lägger vi förhoppningar på 16-årige Ian Maatsen som trots sina defensiva brister har en intressant potential. Centralt sticker supertalangen Ethan Ampadu ut som för tillfället är utlånad till Leipzig. Utöver honom finns spelare som Clarke-Salter, Guehi och Elimby med i beräkningarna. Det råder ingen tvekan om att det finns talanger så det blir över på försvarssidan.

Centrala Mittfältare:
Postad bild :: N’Golo Kanté :: 27 år
Postad bild :: Jorginho :: 26 år
Postad bild :: Ross Barkley :: 24 år
Postad bild :: Mateo Kovacic :: 24 år
Postad bild :: Ruben Loftus-Cheek :: 22 år
Postad bild :: Mason Mount :: 19 år
- Tre positioner fördelat på en defensiv samt två centrala på planen. Tanken är att Jorginho och Kanté är ordinarie medan Barkley och Kovacic gör upp om sista platsen. Jorginho tar hand om den defensiva positionen med understöd av i synnerhet Loftus-Cheek. Centralt är det Mount som kompletterar resterande innermittfältare men generellt kommer många av spelarna att få spela på samtliga tre positioner.

Talanger: Primärt är det tre spelare jag kommer att följa extra noga; Billy Gilmour, Faustino Anjorin och George McEachran som alla är väldigt unga men besitter en otrolig potential. Finns det möjlighet kommer minst en av dem att få testa sina vingar i A-laget redan den här säsongen eftersom de passar perfekt in i spelsystemet.

Yttermittfältare:
Postad bild :: Pedro :: 31 år
Postad bild :: Willian :: 30 år
Postad bild :: Christian Pulisic :: 19 år
Postad bild :: Callum Hudson-Odoi :: 17 år
- Gammalt möter ungt och det är lite så vi kommer att formera oss också; Willian och Pedro samt Pulisic och Hudson-Odoi. Inledningsvis vill jag ge det äldre paret speltid för att sakta men säkert slussa in nyförvärvet Pulisic och stortalangen Hudson-Odoi men på sikt är tanken att det yngre paret ska bli en del av det nya Chelsea och det finns extremt mycket talang att utveckla hos de båda.

Talanger: Förutom Musonda, Kenedy och Brown som är förbi talang-stadiet så är det i synnerhet vänsterfotade Juan Castillo som vi kommer att följa här. Castillo är en snabb spelare som behöver utveckla sina såväl tekniska som psykiska egenskaper men kan mycket väl bli ett namn för A-laget inom ett par säsonger beroende på utveckling men även potentiella nyförvärv.

Anfallare:
Postad bild :: Olivier Giroud :: 31 år
Postad bild :: Michy Batshuayi :: 24 år
Postad bild :: Tammy Abraham :: 20 år
- En position, tre spelare. Det råder inget tvivel om att det kommer att bli en hård och tuff kamp men till en början så kommer Giroud, tätt följt av Michy, att starta. Abraham har inte riktigt hävdat sig på den här nivån än och kommer behöva tid för att komma upp i nivå, men där finns inget tvivel om att han besitter en väldigt intressant potential. Tanken är sen att vi kommer gå ner till två anfallare men det beror förstås helt på om Tammy utvecklas rätt och inga större skador inträffar.

Talanger: Bland anfallarna som inte tillhör A-laget finns endast en spelare som verkligen ser intressant ut för tillfället. 17 år och redan en spelare som mycket väl hade kunnat tillhöra A-laget om det inte vore för konkurrensen vilket är ingen mindre än holländske Daishawn Redan. Han är otroligt snabb och beslutsam men ligger även i framkant i andra viktiga egenskaper för en anfallare. Tar han hand om den här säsongen och möjligtvis klarar av en utlåning nästa säsong så är det en spelare för A-laget därefter.

Postad bild#5   jonatannk

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 953 Inlägg:
 • Ort:Eskilstuna
 • Yrke:Student
 • Favoritlag:AIK, Chelsea. Har även ett gott öga för Atlético Madrid.

Postad 07 September 2019 - 09:53 AM

Mycket bra rapport, som vanligt från din sida! Stilrent, informativt och för den delen ett bra val av lag. Den rapporten jag alltid velat göra men aldrig kommit till skott med. :)
Angående talanger på backen - Tariq Lamptey nämns som en stor talang runt Chelseafansen. Nu har jag dålig koll på hans stats i FM, men kan vara värt att hålla ett extra öga!

Detta inlägg har redigerats av jonatannk: 07 September 2019 - 09:53 AM


#6   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 07 September 2019 - 09:55 AM

Visa inläggjonatannk skrev:

Mycket bra rapport, som vanligt från din sida! Stilrent, informativt och för den delen ett bra val av lag. Den rapporten jag alltid velat göra men aldrig kommit till skott med. Postad bild
Angående talanger på backen - Tariq Lamptey nämns som en stor talang runt Chelseafansen. Nu har jag dålig koll på hans stats i FM, men kan vara värt att hålla ett extra öga!
Tack så mycket för de fina orden :) Angående Lamptey så är han snabb som attan men besitter tyvärr nog inte den potential på spelet som motsvarar verkligheten. Och det är väl bra det för då hade jag haft ytterligare en högerback att försöka slå in i A-laget.. Postad bild

#7   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 08 September 2019 - 08:31 AM

Postad bild

:: Taktik ::

Den taktik jag har arbetat fram består i grunden av fyra försvarare, tre centrala mittfältare, två yttermittfältare och en anfallare. Bryter vi ner det ännu mera så är tanken att vi ska anfalla med alla spelare utom mittbackarna och den defensive mittfältaren som naturligtvis ger understöd vid bollförlust. Mittbackarna ska tillsammans med målvakten distribuera ut bollarna vidare till antingen en innermittfältare, en ytterback eller en yttermittfältare som i sin tur tar bollen med sig upp till motståndarnas planhalva.

Väl där så kommer yttberkackarna att gå inåt planen vilket leder till att den defensiva mittfältaren tar ett steg tillbaka samtidigt som de två innermittfältarna tvingas högre upp i banan. Yttermittfältarna håller bredden och den ensamme anfallaren kommer att såväl försöka dra med sig motståndarnas backar för att ge ytor bakom dem eller själv agera spjutspets och försöka slå in bollen i mål. Förutom detta så kommer vi att skifta sida frekvent för att utnyttja luckor men även tvinga motståndarna att ständigt förflytta sig sidledes. Detta kommer därmed ge oss ytor mellan försvararna som till slut kommer att ge luckor att peta in bollen mellan till snabba offensiva spelare är och lurpassar.

Som ni säkert har tänkt så lämnar det även stora ytor i vårt försvar men eftersom Chelsea är en klubb som vill stå för offensiv och anfallsrik fotboll så får man släppa lite på andra saker, med andra ord det defensiva jobbet. Vi vill också behålla bollinnehavet vilket, om man lägger ihop det med tidigare nämnda anfallsfotboll, kommer att leda till att vi är på motståndarnas planhalva under större delen av matcherna som i sin tur innebär att motståndarna inte kommer att få så många chanser mot vårt försvar och det bör våra tre defensiva spelare klara av.

Postad bild#8   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 09 September 2019 - 11:01 AM

Postad bild

:: Försäsong 2018/19 ::

Åtta träningsmatcher, inklusive ett mindre träningsläger, bokades in under försäsongen. Vi åkte till Holland för att tas emot av vår samarbetsklubb Vitesse där vi ställdes mot värdklubben samt Anderlecht och Oostende, något som blev en målkavalkad från vår sida. Därefter reste vi vidare till Gent och tog en bergsäker 4-0-seger och Europatrippen kändes som en perfekt rivstart för vår del. Efter det beställde vi in lite engelskt och Bolton samt Oldham städades undan också de väldigt enkelt. I slutet av försäsongen fick jag in möten mot riktigt duktiga europeiska klubbar i form av Lyon och Leverkusen för att se hur vi ter oss inför Champions League; även där blev det storvinster och hela försäsongen kändes fantastisk på alla sätt och vis.

Träningsmatch :: Postad bild :: Anderlecht :: N :: 2-1 :: Pedro, Hodson-Odoi
Träningsmatch :: Postad bild :: Oostende :: N :: 7-1 :: Alonso x3, Barkley, Mount, Pulisic x2
Träningsmatch :: Postad bild :: Vitesse :: B :: 4-2 :: Kanté x2, Pedro, Willian
Träningsmatch :: Postad bild :: Gent :: B :: 4-0 :: Pedro,Abraham x2, Kovacic
Träningsmatch :: Postad bild :: Bolton :: H :: 4-0 :: Pulisic, Batshuayi, Alonso, Mount
Träningsmatch :: Postad bild :: Oldham :: B :: 4-1 :: Emerson x2, Azpilicueta, Pedro
Träningsmatch :: Postad bild :: Lyon :: H :: 6-2 :: Willian, Emerson, Barkley, Mount, Abraham, Alonso
Träningsmatch :: Postad bild :: Leverkusen :: B :: 3-0 :: Willian, Barkley, Pulisic

Vi ingick i lottningsgrupp två av fyra vilket på förhand lät bra, men efter lottningen var över kändes det verkligen inte lika bra även om det blir sex otroligt högklassiga matcher sett till pappret. Paris Saint-Germain, Bayer 04 Leverkusen samt Internazionale står för motståndet vilket innebär dödens grupp eftersom vi, Chelsea, kompletterar den gruppen. Alla fyra lag är tillräckligt bra för att gå vidare så varje poäng är livsviktig. Paris SG måste ändå räknas som favorit att gå vidare men därefter är det en jämn kamp med resterande tre lag även om vi tog en betydande seger mot tyskarna så är det ändå skillnad på träning och tävling.
 • Postad bild Paris Saint-Germain
 • Postad bild Chelsea FC
 • Postad bild Bayer 04 Leverkusen
 • Postad bild FC Internazionale
Förväntningarna den här säsongen är höga trots transferförbudet och Hazard-flykten vilket innebär stor press för både ledare och spelare, men inte minst mig. Med sex otroligt bra lag i Premier League så är det svårare än någonsin att sia om vilka fyra lag som faktiskt bärgar Champions League-platser där Manchester City och Liverpool är stora favoriter. Med tanke på den grupp vi blev lottade i Champions League så är det också en otrolig bedrift om vi ens går vidare och semifinalplatsen i FA Cupen känns som rysk roulette då vi kan lottas mot exakt vilket lag som helst. Carabao Cup ger oss lite andrum då det inte finns några förväntningar alls på oss.

Premier League :: Kvalificera för Champions League
Champions League :: Nå första utslagsrundan
FA Cupen :: Nå semifinal
Carabao Cup :: Inte viktig

Sist men inte minst så avslutades hela försäsongen med en titelkamp mot Manchester City, nämligen Community Shield. Matchen spelades inför 80 000 åskådare och det var två fotbollslag med helt olika förutsättningar, något det himmelsblåa laget utnyttjat genom att köpa Wilfried Zaha för mycket pengar från Crystal Palace. Matchen inleddes på sämsta möjliga sätt när David Silva spräcker nollan i matchen och spelarna i Chelsea blev rejält ställda och hade svårt att hänga med. Men trots alla chanser höll siffrorna sig till halvlek. Fem minuter in på den nya halvleken kom Sterling fri från vänsterkanten och satte 2-0 helt rättvist. Tammy Abraham skulle blott tio minuter senare ihop med Callum Hodson-Odoi göra ett helt otroligt anfall från mittplan där flera City-spelare blev bortdribblade som resulterade i en reducering och det kändes som om Chelsea sakta men säkert började komma in i matchen igen. Men istället för en kvittering utökade och därmed fastställde Sergio Agüero, som så många andra gånger, resultatet och Manchester City kunde återigen kalla sig Community Shield-mästare.


Community Shield :: Postad bild :: Manchester City :: N :: 1-3:: Abraham

Postad bild#9   Happy_Nilsson

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 816 Inlägg:
 • Ort:Torsby
 • Yrke:Industriarbetare / fotbollstränare ;)
 • Favoritlag:Hammarby
 • Tränar:Torsby IF

Postad 09 September 2019 - 12:02 PM

Tuff jäkla CL-grupp. Hoppas på avancemang!

#10   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 10 September 2019 - 18:12 PM

Postad bild

:: Höstsäsong 2018/19 ::

Halva säsongen är avslutad, laget lett av Frank Lampard har gått igenom sin första utmaning och det slutade med både glädje och sorg. Om vi börjar med Premier League så inledde vi på bästa möjliga sätt efter Community Shield-förlusten mot Manchester City genom att vinna på hemmaplan i första omgången mot Wolverhampton med hela 7-0. Det var en målrik match som hette duga från vår sida och det kändes helt otroligt. Tyvärr togs vi ned på jorden igen därefter med två oavgjorda resultat men hittade formen igen med ytterligare en storvinst, den här gången mot Everton.

På 20 matcher vann vi elva, spelade oavgjort sju gånger och förlorade vid två tillfällen, vilket var borta mot Manchester United respektive Leicester, och tredjeplatsen talar om för oss och att taktiken har fungerat hittills och det är inte många lag som kan vinna över vårt målrika sätt att spela fotboll. På tal om mål så har vi skrapat ihop hela 52 mål vilket är bäst i ligan, men även släppt in 19 mål. Manchester City och Liverpool har, som väntat, varit fenomenalt bra och går fortfarande utan förlust. Matchen inbördes slutade 1-1 på Etihad Stadium.


Postad bild

Augusti:
Premier League :: Postad bild :: Wolverhampton :: H :: 7-0 :: Emerson x2, Giroud x2, Batshuayi, Willian, Azpilicueta
Premier League :: Postad bild :: Brighton :: B :: 2-2 :: Abraham, Pedro
Premier League :: Postad bild :: Burnley :: H :: 1-1 :: Mount
September:
Premier League :: Postad bild :: Everton :: B :: 5-2 :: Willian, Kanté, Giroud, Jorginho, Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Crystal Palace :: H :: 6-1 :: Willian x3, Kovacic, James, Emerson
Champions League :: Postad bild :: Leverkusen :: B :: 0-1 :: -
Premier League :: Postad bild :: Leicester :: B :: 2-3 :: Batshuayi, Pedro
Carabao Cup :: Postad bild :: Everton :: B :: 3-3 (5-4 e.s.) :: Pulisic x2, Mount
Premier League :: Postad bild :: Manchester City :: B :: 0-0 :: -
Oktober:
Champions League :: Postad bild :: Inter :: H :: 3-1 :: Willian x2, Alonso
Premier League :: Postad bild :: Southampton :: H :: 3-0 :: Kanté, Mount, Rüdiger
Premier League :: Postad bild :: Bournemouth :: B :: 1-0 :: Självmål
Champions League :: Postad bild :: Paris SG :: H :: 1-1 :: Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Liverpool :: H :: 1-1 :: Willian
Carabao Cup :: Postad bild :: Sheffield United :: B :: 3-0 :: Abraham x2, Alonso
November:
Premier League :: Postad bild :: Arsenal :: B :: 2-2 :: Willian x2
Champions League :: Postad bild :: Paris SG :: B :: 1-3 :: Barkley
Premier League :: Postad bild :: Aston Villa :: B :: 6-1 :: Tomori, Alonso x3, Giroud, Barkley
Premier League :: Postad bild :: Newcastle :: H :: 4-1 :: Alonso, Hudson-Odoi, Batshuayi, Willian
Champions League :: Postad bild :: Leverkusen :: H :: 5-2 :: Hudson-Odoi, Mount, Batshuayi, Zouma
December:
Premier League :: Postad bild :: Sheffield United :: B :: 1-0 :: Abraham
Premier League :: Postad bild :: West Ham :: H :: 1-1 :: Abraham
Premier League :: Postad bild :: Tottenham :: B :: 2-2 :: Giroud x2
Champions League :: Postad bild :: Inter :: B :: 0-1 :: -
Premier League :: Postad bild :: Watford :: H :: 2-0 :: Hudson-Odoi, Mount
Carabao Cup :: Postad bild :: QPR :: B :: 4-2 :: Alonso x2, Abraham, Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Wolverhampton :: B :: 2-0 :: Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Manchester United :: B :: 0-2 :: -
Premier League :: Postad bild :: Norwich :: H :: 4-0 :: Pulisic x2, Mount, Abraham


Postad bild


I Carabao Cup har det gått enligt planerna för våra reservspelare och även om den första matchen mot Everton krävdes en straffläggning för att avgöra så kändes det hela tiden som om våra spelare hade kontroll på situationen. Sheffield United åkte på stryk med 3-0 innan London-klubben QPR bjöd upp till dans. Första halvlek var till Chelseas fördel för hela slanten men en bit in på den andra lyckades de inte bara reducera men även kvittera och det satte oss ur balans den kommande kvarten. Men efter ett par byten så rättade det till sig och vi vann till slut med 4-2. Vi ställs därmed mot Liverpool i ett dubbelmöte i semifinal under januari månad.

Vi går vidare med Champions League och det var ingen nådig grupp vi hamnade i tillsammans med Paris SG, Leverkusen och Inter. Efter en inledande 1-0-förlust borta i Tyskland så vände vi på steken och tog en komfortabel vinst och därefter ett poäng på hemmaplan mot Inter respektive Paris. Gruppen vände och Paris svarade med att revanschera sig vilket vi också gjorde men mot Leverkusen med hela 5-2. I den sista och avgörande matchen krävdes det en vinst från vår sida mot Inter samtidigt som Paris vann mot Leverkusen och det blev tvärtom i båda matcherna. Sju poäng räckte således inte men vi avancerade vidare till Europa League där vi ställs mot franska Lille vilket får kännas som lite plåster på såren även om motståndarna hann strö i lite salt dessförinnan.

Spelarstatistik Chelsea:
Flest mål :: Postad bild :: Willian :: 11 st
Flest assist :: Postad bild :: Willian :: 10 st
Högst snittbetyg :: Postad bild Postad bild :: Marcos Alonso & Emerson :: 7,49

Spelarstatistik Premier League:
Flest mål :: Postad bild :: Raheem Sterling :: 10 st :: Willian (9)
Flest assist :: Postad bild Postad bild Postad bild :: B. Mendy, Willian & S. Mané :: 6 st
Högst snittbetyg :: Postad bild :: Mohamed Salah :: 7,65 :: Emerson (7,62)

Avslutningsvis så presenterar vi lite statistik från höstens spel. I Chelsea har Willian utmärkt sig både som målskytt men även framspelare med elva mål respektive tio assist. Bakom honom är Alonso, Hudson-Odoi och Abraham närmast med åtta mål var och Pulisic, Alonso samt Hudson-Odoi med fem assist var. Vänsterbackarna Alonso och Emerson har hållit en otroligt hög nivå och står vardera med 7,49 i snittbetyg i samtliga tävlingar. I Premier League står Man Citys Sterling på flest mål men Willian är endast ett mål bakom. Willian är dessutom delad etta i assistligan tillsammans med Mendy och Mané. Högst snittbetyg har Liverpools stjärna Salah men vår vänsterback Emerson är verkligen inte långt ifrån honom.


Postad bild#11   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 11 September 2019 - 19:57 PM

Postad bild

:: Januarifönstret 2018/19 ::

Med tanke på att vi fortfarande inte får värva spelare blev det återigen en ensidig historia även om det var en lugn sådan. Där fanns visserligen intresse för flertalet spelare i såväl A-lag som reservlaget men det mynnade inte riktigt ut i något konkret annat än de spelare jag erbjöd till andra klubbar och visst kändes det skönt när vi kunde lägga pressen på att spelare vill lämna åt sidan för att istället förnya ett par kontrakt och därefter fokusera på det sportsliga.

Samtliga fyra spelare som lämnade hade ett kontrakt som gick ut efter säsongen och eftersom de heller inte var ordinarie i reservlaget kändes det som en bra deal för samtliga parter att det blev till en flytt för de alla. Ingen av spelarna hade heller visat tecken på utveckling och hösten handlade mer om att vänta ut kontraktstiden. Iké Ugbo lånades ut som ett tecken på gott samarbete. Ingen stortalang direkt men det var den spelare vi kunde avvara till ett skadedrabbat Charlton.

Försäljningar:
Postad bild :: Ruben Sammut :: 21 år :: DM :: Rochdale :: Gratis
Postad bild :: Tariq Uwakwe :: 19 år :: CM :: Reading :: Gratis
Postad bild :: Renedi Masampu :: 19 år :: VB :: Ebbsfleet :: Gratis
Postad bild :: Jared Thompson :: 19 år :: Mål :: Cambridge :: Gratis

Utlåningar:
Postad bild :: Iké Ugbo :: 20 år :: Fw :: Charlton

Postad bild


Topp 4 övergångar England:
Postad bild :: Paulo Dybala :: 25 år :: OMC :: Juventus -> Man Utd :: 1,6Md
Postad bild :: Rúben Dias :: 21 år :: MB :: Benfica -> Liverpool :: 640M
Postad bild :: Victor Tsygankov :: 21 år :: OMH :: Dynamo Kyiv -> Arsenal :: 405M
Postad bild :: Shkodran Mustafi :: 26 år :: MB :: Arsenal -> Man City :: 330M

Topp 3 övergångar Januarifönstret:
Postad bild :: Paulo Dybala :: 25 år :: OMC :: Juventus -> Man Utd :: 1,6Md
Postad bild :: Sergej Milinkovic-Savic :: 23 år :: CM :: Lazio -> Paris SG :: 1Md
Postad bild :: Rúben Dias :: 21 år :: MB :: Benfica -> Liverpool :: 640M

Återigen är det en klubb från Premier League som köper en spelare för högst summa pengar, följt av en klubb från Frankrike. Den här gången är det Manchester United och Paris som öppnat kassakistorna och det är inga dåliga spelare i Dybala och Milinkovic-Savic som byter klubbar för den sakens skull heller. I övrigt ökade Liverpool kvaliteten i försvaret genom köpet av mittbackstalangen Rúben Dias. Men den mest anmärkningsvärda övergången måste ändå vara Manchester City’s köp av Arsenal’s mittback Shkodran Mustafi. Vad man måste ha med i beräkningarna där är att såväl Stones som Laporte är och har varit långtidsskadade.

Postad bild#12   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 12 September 2019 - 20:27 PM

Postad bild

:: Ungdomsintag 2018/19 ::

Tycker att vi fick upp en bra omgång juniorer där det slutade med att fyra talanger kontrakterades, däribland en spelare från Nya Zeeland men såklart med ett engelskt pass. En månad innan juniorerna dök upp gick styrelsen med på att förbättra ungdomsrekryteringen och om det redan gett effekt så ska det bli otroligt intressant att följa spelarna underifrån de kommande säsongerna. Men det mest noterbara för ögat är spelarnas skäggväxter som även fullvuxna män kan drömma om.

Postad bild :: Ryan Driver :: 16 år :: MB
Postad bild :: Michael O’Brien :: 16 år :: CM
Postad bild :: Michael Smith :: 16 år :: HM
Postad bild :: Geoff Fearn :: 15 år :: OMC

Postad bild#13   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 14 September 2019 - 15:27 PM

Postad bild

:: Vårsäsong 2018/19 ::

Även vårens matcher är färdigspelade och formen vi skapade under hösten byggde vi vidare på, med undantag för mars månad, vilket till slut resulterade i en åtråvärd tredjeplats som i sin tur innebär spel i Champions League även nästa säsong. Med det sagt så klarade vi av vårt primära tävlingsmål och det var topp fyra i ligan. Och även under den här sessionen kammade vi hem betydande men även stora vinstmarginaler. 6-0 hemma mot Brighton, 3-0 hemma mot Manchester City och 3-0 hemma mot Tottenham är de tävlingsresultat som väger tyngst in sett till antalet mål eller vad för motstånd vi vann över.

Vi stod även för en målmässigt fantastisk säsong och var det näst bästa laget sett till gjorda mål. På 38 matcher gjorde vi 91 stycken och det var bara Liverpool med sina 95 stycken som gjorde fler. Vi gjorde i snitt 2,4 mål per match. Vi släppte även in endast 30 mål, vilket ger oss en målskillnad på +61. Tyvärr märkte jag en tendens på att laget fallerade något från spelsystemet och taktiken vilket under sluttampen på säsongen gav oss en del målfattiga matcher trots många chanser. Men i det stora hela så är jag otroligt nöjd med vad vi åstadkom.

Postad bild

Januari:
Premier League :: Postad bild :: Brighton :: H :: 6-0 :: Pulisic x3, Hodson-Odoi, Abraham x2
FA Cupen :: Postad bild :: Blackburn :: H :: 1-0 :: Willian
Carabao Cup :: Postad bild :: Liverpool :: B :: 0-2 :: -
Premier League :: Postad bild :: Burnley :: B :: 3-1 :: Abraham x2, Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Everton :: H :: 4-1 :: Barkley x2, Hudson-Odoi, Abraham
Carabao Cup :: Postad bild :: Liverpool :: H :: 1-2 :: Hudson-Odoi
FA Cupen :: Postad bild :: Leicester :: H :: 0-0 :: -
Premier League :: Postad bild :: Crystal Palace :: B :: 3-2 :: Giroud x3
Februari:
Premier League :: Postad bild :: Leicester :: H :: 0-0 :: -
FA Cupen :: Postad bild :: Leicester :: B :: 2-2 (3-2 e.f.) :: Kanté x2
Premier League :: Postad bild :: Manchester City :: H :: 3-0 :: Giroud, Pulisic, Kovacic
Europa League :: Postad bild :: Lille :: B :: 1-2 :: Abraham
FA Cupen :: Postad bild :: Aston Villa :: B :: 2-2 (3-2 e.f.) :: Pulisic, Emerson
Europa League :: Postad bild :: Lille :: H :: 5-0 :: Kanté, Giroud, Alonso x2, Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Bournemouth :: H :: 1-0 :: Christensen
Mars:
Premier League :: Postad bild :: Liverpool :: B :: 0-2 :: -
Europa League :: Postad bild :: Manchester United :: H :: 1-2 :: Willian
Premier League :: Postad bild :: Arsenal :: H :: 1-3 :: Barkley
Europa League :: Postad bild :: Manchester United :: B :: 1-2 :: Hudson-Odoi
FA Cupen :: Postad bild :: Arsenal :: H :: 1-0 :: Willian
Premier League :: Postad bild :: Newcastle :: B :: 0-0 :: -
April:
Premier League :: Postad bild :: Southampton :: B :: 1-1 :: Emerson
FA Cupen :: Postad bild :: Bristol City :: N :: 2-1 :: Batshuayi, Hudson-Odoi
Premier League :: Postad bild :: Aston Villa ::: H :: 1-0 :: Emerson
Premier League :: Postad bild :: West Ham :: B :: 1-0 :: Pulisic
Premier League :: Postad bild :: Sheffield United :: 4-0 :: Pulisic, Barkley, Abraham, Kovacic
Premier League :: Postad bild :: Tottenham :: H :: 3-0 :: Hudson-Odoi, Abraham, Pulisic
Premier League :: Postad bild :: Watford :: B :: 4-0 :: Kovacic, Pedro, Giroud, Mount
Maj:
Premier League :: Postad bild :: Norwich :: B :: 3-0 :: Anjorin, Castillo x2
Premier League :: Postad bild :: Manchester United :: H :: 1-1 :: Willian
FA Cupen :: Postad bild :: Manchester City :: N :: 2-4 :: Hudson-Odoi x2

Postad bild


Som bekant avancerade vi vidare till semifinal i Carabao Cup där storlaget Liverpool stod för motståndet. Över två matcher hade vi inte särskilt mycket att säga till om och åkte rätt så enkelt ut genom 0-2 och 1-2. Däremot tog vi oss hela vägen till final i FA Cupen och gjorde därmed styrelsen nöjda då de förväntade sig minst en semifinalplats. Under resans gång slog vi Blackburn, Leicester, Aston Villa, Arsenal och slutligen Bristol City innan Manchester City bjöd upp till dans i ytterligare en titelkamp och flashbacks från Community Shield var ett faktum. Även här plockades vi ner på jorden ganska så omgående och även om vi hämtade reducerade och var nära på en kvittering så var City hela tiden det bättre laget.

Eftersom vi kom trea i gruppspelet av Champions League fick vi istället ladda om batterierna och försöka ta oss till final i Europa League, från begäran av styrelsen. Franska Lille stod som bekant för motståndet i den första utslagsrundan och i den inledande bortamatchen fick vi se oss besegrade med 2-1, en match där vi egentligen inte skulle ha ett mål överhuvudtaget. Målet gav oss dock hopp och i hemmamatchen gjorde vi inte bara jobbet utan det med bravur och slog till sist Lille med totalt 6-2 över två matcher. I den andra utslagsrundan lottades vi mot den sovande giganten Manchester United och det var i den här perioden vi skulle gå in i vår absolut svagaste månad. 1-2 hemma, 1-2 borta och ut med huvudet före. Manchester United var bra men vi var usla och det var helt rättvist att United vann båda matcherna.

Spelarstatistik Chelsea:
Flest mål :: Postad bild :: Callum Hodson-Odoi :: 18 st
Flest assist :: Postad bild :: Willian :: 13 st
Högst snittbetyg :: Postad bild :: Marcos Alonso :: 7,39

Spelarstatistik Premier League:
Flest mål :: Postad bild Postad bild :: R. Sterling & S. Mané :: 17 st :: T. Abraham & O. Giroud (11)
Flest assist :: Postad bild Postad bild :: J. Ward-Prowse & S. Mané :: 11 st :: Willian (9)
Högst snittbetyg :: Postad bild :: Mohamed Salah :: 7,66 :: Emerson (7,53)

Postad bild#14   jonatannk

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 953 Inlägg:
 • Ort:Eskilstuna
 • Yrke:Student
 • Favoritlag:AIK, Chelsea. Har även ett gott öga för Atlético Madrid.

Postad 15 September 2019 - 10:11 AM

Starkt säsong ändå. Vem har du fått störts utväxling på av de egna produkterna tycker du?
Ser fram emot vad du kommer göra med klubben inför kommande säsong!

#15   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 15 September 2019 - 12:06 PM

Visa inläggjonatannk skrev:

Starkt säsong ändå. Vem har du fått störts utväxling på av de egna produkterna tycker du?
Ser fram emot vad du kommer göra med klubben inför kommande säsong!
Ja, trots noll titlar så har det ändå varit en bra säsong som sagt! Callum Hodson-Odoi ligger nog bäst till där men vill även nämna Tammy Abraham, Mason Mount och Reece James som har fått mycket speltid. I reserv- och juniorlaget finns flera spelare som också har tagit kliv i utvecklingen, däribland Billy Gilmour, så det känns återigen som att jag har lite lyxproblem på vissa positioner inom de kommande säsongerna..

#16   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 15 September 2019 - 13:28 PM

Postad bild

:: Säsongssummering 2018/19 ::

Det kändes till en början väldigt annorlunda när vi gick in i sommarens försäsongsträning med vetskap om att vi enbart kunde förstärka truppen underifrån och trots alla pengar på banken så kunde vi inte utnyttja situationen med att värva nya spelare på grund av transferförbudet som sträckte sig över januarifönstret dessutom. Spelare såldes och spelare skickades på lån och det påbörjades en mindre generationsväxling när vi förlängde flera talangers kontrakt över flera säsonger och höjde deras löner markant som ett tecken på att vi ville satsa på dem.

Vi gick från en väl genomförd sommar till en fantastisk debut i Premier League när vi hemmaslog Wolverhampton med hela 7-0 inför ett fullsatt Stamford Bridge. Trots förlusten i Community Shield höll vårt manskap huvudet högt och under hösten kändes det som att vi skapade en ny identitet som spelarna verkligen anammade sig och visade prov på att det var inte bara ett långsiktigt projekt utan att vi redan nu skulle kunna utmana om titlar, om än mindre sådana.

Sagt och gjort så gick vi till final i FA Cupen och tyvärr stod Manchester City åter i vägen för oss men det gav inte bara oss utan resten av fotbolls-England en hint om att Chelsea har något stort på gång. Störst misslyckande var ändå det tidiga uttåget ur Europa League där Manchester United krossade den drömmen. Men överlag gjorde vi väldigt bra ifrån oss under hela säsongen och även om vi inte fick titulera oss mästare i någon tävling så bär vi med oss vetskapen om att vi höjde mångas ögonbryn och överträffade inte minst oss själva.

Flera individuella framgångar noterades om vi tittar på statistiken. Brassen Willian gjorde såväl mål som assist och vänsterbackarna Alonso och Emerson var fenomenala säsongen rakt igenom. Men resan Callum Hodson-Odoi gjorde så väl poängmässigt som den utveckling han gjorde som fotbollsspelare var helt makalös där han gick från en supertalang med en sämre poängskörd till att vara inblandad i mål, assist och farliga lägen samtidigt som han debuterade och gjorde mål i det engelska landslaget och slutligen kom ut som en näst intill färdig produkt som fotbollsspelare.

På tal om debutera i landslaget så var det ytterligare två spelare som gjorde det under säsongen; vänsterbacken Emerson samt innermittfältaren Mason Mount vilket var ett bevis på att även individuellt så har vi gjort det bra i Chelsea. Flera yngre spelare har varit ordinarie i sina respektive landslag på U21-nivå dessutom med en och annan lagkaptensbindel på armen. Det bådar verkligen gott inför framtiden och på förhand känns det nästan lite för lyxigt på vissa positioner, något jag har hintat om förut.

Avslutningsvis så har jag två saker kvar att berätta. Under december månad skrev jag på ett nytt avtal med Chelsea som fortsatt gör mig till deras huvudtränare för de kommande tre säsongerna. Trots det så ryktades det om att jag hängde löst efter mars månads misslyckade sportsligt men när vi kom på rätsida igen försvann ryktena. Det andra är vad som händer runt omkring klubben. Faciliteterna blev kort efter säsongens slut nedgraderade i form av att andra klubbars faciliteter är nyare och fräschare, något som vår styrelse tills vidare inte bryr sig om nämnvärt. Istället lyckades jag övertyga dem, efter en hel säsong, om att utöka kapaciteten och därmed bygga ut Stamford Bridge som idag tar 41 631 platser.

Premier League :: Kvalificera för Champions League :: 3’e plats :: Godkänt
Champions League :: Nå första utslagsrundan :: Utslagen ur gruppspel :: Underkänt
FA Cupen :: Nå semifinal :: 2’a plats :: Godkänt
Carabao Cup :: Inte viktig :: Utslagen ur semifinal :: -
Europa League :: Nå final :: Utslagen ur andra utslagsrundan :: Underkänt

Postad bild#17   friggan

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5386 Inlägg:
 • Ort:Göteborg
 • Yrke:Förbundsutvecklare
 • Favoritlag:Juventus/Degerfors

Postad 16 September 2019 - 18:42 PM

Snyggt!

#18   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5950 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 17 September 2019 - 06:26 AM

Jäkligt kul att ta del av!

#19   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 17 September 2019 - 19:21 PM

Postad bild

:: Övriga ligor & tävlingar 2018/19 ::

Innan vi avslutar den här säsongen så tänkte jag gå igenom de aktiva ligorna, som dock inte är spelbara, för att ni ska få mer koll på hur det gick under den första säsongen. På så sätt kan man kanske följa andra lag utöver det Chelsea jag tränar men även få en förståelse varför ett visst lag är där de faktiskt är. Jag kommer även gå igenom individuella framgångar men generellt sett hålla det kortfattat men informativt.

Postad bild :: Club Brugge :: Genk :: Anderlecht
Postad bild :: Köpenhamn :: Bröndby :: Midtjylland
Postad bild :: Paris SG :: Lyon :: Monaco
Postad bild :: Bayern München :: Dortmund :: Leverkusen
Postad bild :: Napoli :: Juventus :: Roma
Postad bild :: Ajax :: PSV :: Feyenoord
Postad bild :: Benfica :: Porto :: Sporting
Postad bild :: Celtic :: Rangers :: Hibernian
Postad bild :: Barcelona :: Atlético Madrid :: Real Madrid
Postad bild :: Malmö FF :: IFK Göteborg :: Hammarby IF
Postad bild :: Fulham :: West Bromwich :: Huddersfield

Den absolut och egentligen enda överraskningen under den första säsongen blev definitivt Napoli som vann Serie A på 91 poäng, hela sju poäng före Juventus. Annars var det förväntade vinnare där vissa ligors andra- respektive tredjeplacerade lag likväl hade kunnat vinna utan att någon höjt på ögonbrynen. I Allsvenskan bärgade Malmö FF guldet där IFK Göteborg oväntat slutade på andra plats. I Championship får vi tillbaka tre före detta Premier League-lag inom de senaste säsongerna där Huddersfield inte kom trea men var det lag som kvalificerade sig genom ett slutspel.

Champions League :: Barcelona :: Real Madrid
Europa League :: Arsenal :: Manchester United

I Champions League fick vi se en helspansk final och närmare bestämt världens hetaste derby i El Clásico. Matchen i sig var var ingen målrik sådan men ett mål kom att avgöra till Barcelonas fördel och den katalanska klubben tog därmed två tunga titlar den gångna säsongen. Vidare till Europa League och det blev en helengelsk sådan när Arsenal och Manchester United tog sig hela vägen fram till final. Här blev det fler mål och efter ordinarie tid stod Arsenal som klara segrare efter tre mål mot noll och med tanke på att klubben slutade på samma poäng som Tottenham men med en bättre målskillnad och därmed tog sista CL-platsen i Premier League så får klubben se detta som en fantastisk säsong.

Guldbollen :: Cristiano Ronaldo :: Eden Hazard :: Luis Suárez
Golden Boy :: Kylian Mbappé

Här var det även två väntade vinnare i form av Cristiano Ronaldo och Kylian Mbappé som båda stått för varsin fantastisk säsong. Noterbart att Lionel Messi inte alls platsade bland de tre bästa men kollegan Suárez knep sista platsen och Chelsea-bekantingen Eden Hazard kom på andra plats.

Nations League :: Frankrike :: Spanien

Sist men inte minst en liten genomgång av Nations League som hade semifinal och final under vårkanten. Frankrike vann över Portugal medan Spanien vann över Belgien i semifinalerna. I matchen om tredjepriset tog Portugal en rutinerad 2-1 vinst och väl framme i finalen mellan giganterna Frankrike och Spanien så drog de förstnämnda det längsta strået i en match som efter ordinarie tid slutade 1-1 och en straffläggning krävdes för att kora vinnaren.

Postad bild#20   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 19 September 2019 - 20:24 PM

Postad bild

:: Sommarfönstret 2019 ::

Stunden är kommen och vi kunde åter köpa spelare från andra klubbar vilket känns otroligt skönt, även om vi gjorde det riktigt bra med det spelarmaterial vi hade att tillgå. Men en generationsväxling behövs och trots talanger underifrån så behövs det förstärkas utifrån och när vi nu är inne på ett vinnande spår med en bra grund med spelare och en väl fungerande taktik så passar det som handen i handsken att kunna knyta till oss spelare som är lämpade för det här spelsystemet.

Lagkaptenen Azpilicueta var först ut från klubben. Han var missnöjd med sin speltid och lokalrivalen West Ham hostade upp 400 miljoner vilket var på tok för bra för att tacka nej till. Willian var förvisso bra men med tanke på åldern och att kontraktet nu var inne på sista året så bestämde jag mig för att sälja honom till Man United för 600 miljoner. Antonio Rüdiger bråkade sig bort från klubben och följde med N’Golo Kanté, som tyvärr inte passade in i vårt spelsystem, till priset av 500 miljoner respektive 1,1 miljard. Vidare så gick Morata till Atlético Madrid för 590 miljoner, Pedro med ett år kvar på kontraktet till Milan för 400 miljoner, Bakayoko till Barcelona för 150 miljoner, Olivier Giroud till Everton för 200 miljoner och en rad reservspelare för totalt 113 miljoner kronor. Sex spelares kontrakt gick ut och lämnade klubben och reservmålvakten Caballero bestämde sig för att gå i pension. Drinkwater, Moses och Kenedy lämnade gratis då de var överflödiga och hade löner vi ville bli av med.

Förutom dessa så lånade vi även ut en lång rad spelare, precis som Chelsea gjort under flera säsonger. Talanger som Chalobah, Redan och Musonda som mycket väl hade kunnat ta en backup-plats i A-laget lånades ut för att få spela matcher och utvecklas i en miljö där de får starta majoriteten av matcherna. Lite äldre spelare så som Hector, Blackman, Rahman och Baker lånades också ut där förstnämnde Hector inte gick att sälja och resterande spelare för att försöka utvecklas lite till för att förhoppningsvis kunna ta en plats i nästa års Chelsea. Men konkurrensen är svår och de yngre förmågorna har visat tendenser på en fantastisk utveckling vilket gör att många tänkvärda spelare kommer att få lämna ändå.

Nyförvärv! Jag var tidigt ute och letade efter spelare som passade in på det centrala mittfältet och det slutade med duon David Brooks från Bournemouth och James Maddison från Leicester. De är inte inntermittfältare i grunden men behärskar positionen och har rätt egenskaper för spelsystemet. Brooks kollega från Bournemouth, mittbacken Chris Mepham, köptes även för att stärka upp bredden i försvaret medan supertalangen Francisco Jesús värvades från Villarreal på begäran från vårt scoutteam. Med tanke på att Caballero lade handskarna på hyllan ville vi ha in en målvakt med hög kvalitet men som var ok med att dela förstaplatsen med Kepa; en sådan målvakt fann vi i den engelska landslagsmålvakten Jack Butland från Stoke och i andra riktningen gick som bekant Blackman fast på lån. I sluttampen av fönstret fick vi även in ytterligare en supertalang, närmare bestämt vänsteryttern Pelayo Morilla, där vi aktiverade utköpsklausulen.

När den nya årskullen med juniorer dök upp skickade jag omedelbart iväg mitt scoutteam för att sondera terrängen i fotbollsengland och i viss mån Skottland. Vi fick verkligen goda resultat från det projektet vilket landade i en satsning där vi värvade hela 16 spelare till det totala priset på 108,85 miljoner kronor. Det kan låtas högt men sett till lovorden från vårt scoutteam men även för undertecknads del när jag tog del av spelarna så lovar detta gott. Projektet innebär att vi kommer försöka att ge dessa 16 spelare, plus våra egna talanger i den åldern, så bra förutsättningar som möjligt för att utvecklas till spelare som håller en bra nivå i Premier League, till stor del genom att vandra genom våra led men även genom speltid i våra samarbetsklubbar för att ge näring till de relationerna. Ter det sig väl så kommer detta projektet att upprepa sig med jämna mellanrum.

Försäljningar:
Postad bild :: César Azpilicueta :: 30 år :: HB :: West Ham :: 400M
Postad bild :: Willian :: 31 år :: OMH :: Manchester United :: 600M
Postad bild :: Antonio Rüdiger :: 26 år :: MB :: Arsenal :: 500M
Postad bild :: N’Golo Kanté :: 28 år :: CM :: Arsenal :: 1,1Md
Postad bild :: Álvaro Morata :: 26 år :: Fw :: Atlético Madrid :: 590M
Postad bild :: Pedro :: 32 år :: OMV :: Milan :: 400M
Postad bild :: Tiémoué Bakayoko :: 25 år :: DM :: Barcelona :: 150M
Postad bild :: Olivier Giroud :: 32 år :: Fw :: Everton :: 200M
Postad bild :: Matt Miazga :: 24 år :: MB :: Leeds :: 38M
Postad bild :: Lucas Piazón :: 25 år :: VM :: Jeonbuk :: 25M
Postad bild :: Mario Pasalic :: 24 år :: CM :: Southampton :: 50M
Postad bild :: Danny Drinkwater :: 29 år :: CM :: Watford :: Gratis
Postad bild :: Victor Moses :: 28 år :: OHB :: PAOK :: Gratis
Postad bild :: Kenedy :: 23 år :: OMV :: Grêmio :: Gratis

Utlåningar:
Spoiler

Nyförvärv:
Postad bild :: David Brooks :: 22 år :: CM :: Bournemouth :: 270M
Postad bild :: James Maddison :: 22 år :: CM :: Leicester :: 450M
Postad bild :: Chris Mepham :: 21 år :: MB :: Bournemouth :: 192M
Postad bild :: Francisco Jesús :: 17 år :: MB :: Villarreal :: 13M
Postad bild :: Pelayo Morilla :: 18 år :: OMV :: Sporting Gijón :: 67,5M
Postad bild :: Jack Butland :: 26 år :: Mål :: Stoke :: 110M

Projekt:
Spoiler

Totalt: +2823,65Md

Postad bild


Topp 3 övergångar - England:
Postad bild :: N’Golo Kanté :: 28 år :: CM :: Chelsea -> Arsenal :: 1,1Md
Postad bild :: Jamal Lewis :: 21 år :: VB :: Norwich -> Brighton :: 680M
Postad bild :: Willian :: 31 år :: OMH :: Chelsea -> Man United :: 600M

Topp 3 övergångar - Världen:
Postad bild :: Philippe Coutinho :: 27 år :: OMV :: Barcelona -> Bayern :: 1,08md
Postad bild :: Sadio Mané :: 27 år :: OMH :: Liverpool -> Barcelona :: 1,07Md
Postad bild :: Thiago :: 28 år :: CM :: Bayern -> Paris SG :: 860M

Inte bara vi utan resten av fotbollsvärlden verkade vara otroligt aktiva under sommarfönstret. Vi nådde förvisso den högsta summan sett till försäljning i och med Kanté’s flytt till Arsenal men lag som Barcelona, Bayern München, Paris SG och andra storlag var där och rörde sig bland de högre summorna. Chockerande nog var Brighton ett av de lagen som lade ut väldigt höga summor där Jamal Lewis från Norwich blev Premier League’s näst dyraste förvärv. Tom Davies från Everton blev deras andra nyförvärv och kostade nästan 600 miljoner. Utöver det så flyttade mängder av namnkunniga spelare; Gündogan och Bailey till Bayern, Eriksen och Dolberg till Paris SG, Icardi till Real Madrid, Callum Wilson till Wolves samt Piatek och Grealish till Liverpool.

Postad bild1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar