Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

FC Velichie [FM19]


5 svar till detta ämne

#1   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 5928 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 06 October 2019 - 10:07 AM

FC Velichie

Det är nu många år sedan en Hristo Stoichkov ledde Bulgarien till ett fantastiskt resultat i VM94 i USA som avslutades med en förlust i medaljmatchen mot Sverige. Det är en svunnen tid, minnen som lever kvar i många bulgarer. Bulgarisk fotboll är nämligen på nedgång. Landet har inte medverkat i ett EM-slutspel sen 2004 och inte spelat ett VM sedan 1998. Man har inte fått fram någon större stjärna sedan Dimitar Berbatov. Man börjar kryssa mot länder som Malta och Luxemburg.

Bulgarisk fotboll famlar i mörkret. Man letar efter ljuset men hittar bara mörker. Klubben Ludogorets har lyckats kvalificera sig till CL-gruppspel två gånger på de senaste fem åren men man gör det med en trupp som till största delen består av utländska fotbollsspelare. Den forna storheten CSKA Sofia har inte vunnit ligan sen 07/08 och Ludogorets har en gigantisk dominans där man vunnit ligan sju år i rad, vilket blir problematiskt för bulgarisk landslagsfotboll när bulgarer blir petade av billiga och bollskickliga brassar.

I detta mörker kliver Berbatov in. Han har länge letat efter ett sätt att investera sina pengar från en lång och framgångsrik fotbollskarriär. Länge letat efter ett sätt att väcka bulgarisk fotboll till liv. Resultatet blev FC Velichie som betyder "storhet". Han vill skapa en ny storhet i bulgarisk fotboll. En klubb som värnar om landet och vill genom projektet både nå framgång på klubbnivå men också på landslagsnivå. FC Velichie bildades i Berbatovs hemstad Blagoevgrad i sydvästra Bulgarien. Klubben kommer jobba i motvind, det kommer ta tid. Arenan tar in 2000 personer (varav 1000 sittplatser). Det finns tillräckliga träningsfaciliteter och en ungdomsfacilitet under genomsnittet. Klubben tippas åka ut från andraligan i Bulgarien den här säsongen men Berbatov har en vision och idé. Han har tålamodet och han brinner för sitt land.


(Om någon skulle vilja göra en poster så är jag evig tacksam!)

#2   Kakidaniel

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 7483 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Man United

Postad 06 October 2019 - 20:26 PM

Spännande, lycka till.

#3   Hammurabbit

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 41 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 07 October 2019 - 09:01 AM

Ser fram emot att följa Berbatovs arbete för att få fram en ny gyllene generation i Bulgarien. Synd att min favorit, den riktigt ruggige mittbacken Trifon Ivanov gick bort för några år sedan, annars hade han varit given som assisterande.

#4   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 5928 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 07 October 2019 - 16:36 PM

Kapitel 1 - Etik och moral

Berbatovs dröm gick i upplevelse. Han fick grunda sin klubb FC Velichie, men detta var till bekostnad av en annan fotbollsklubb. Deras plats i Bulgariska grupp B köptes upp och hela spelartruppen flyttade över till FC Velichie och till staden Blagoevgrad. Berbatov fick alltså en spelartrupp på ca 28 spelare samt en plats i den nästhögsta divisionen i landet. En start som inte många andra får. Berbatov hade blickat mot norr och sett hur Hagi i Rumänien hade lyckats med den här typen av resa med sitt FC Viitorul. Dels hade Hagis lag kunnat klättra i seriesystemet och tillslut vunnit ligan, men också har klubben otroligt många representanter i de olika landslagen för Rumänien.

Berbatovs tanke är god, han vill göra gott för bulgarisk fotboll, men supportrarna runt om i landet har delats i två läger. Vissa älskar Berbatov som person och stöttar honom oavsett, andra funderar hur det kommer påverka klubbfotbollen. Kommer Berbatovs projekt att få fördelar av förbundet? Kommer projektet konkurrera ut deras klubbar? Kommer dom få se på sikt ett dominant klubblag utan fans?


#5   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 5928 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 08 October 2019 - 18:18 PM

Kapitel 2 - Truppen

Berbatov hade fått ärva truppen. Alla spelare hade fått erbjudande att säga upp sitt kontrakt men alla valde att stanna. Berbatov tog ett djupt andetag på den slitna träningsplanen som inte hade använts på flera år. Det var inte perfekta förhållanden, men han hade inte råd att göra något åt det nu. På planen såg han sin assisterande tränare köra hårt med spelarna. Själv stod han och tittade i lugn och ro för att se detaljer hos spelarna som han kunde dra nytta av till sin offensiva och raka taktik.

Han såg de offensiva stjärnorna Tsvetomir Todorov och Vladimir Michev slå krossbollar till varandra. Han såg den unge anfallaren Lionel Matados jobba på sina löpningar inne i boxen. 20-åringen har ett bra rykte och har uppvaktats av större klubbar under försäsongen men valde att stanna med Berbatov som är hans stora idol. Innermittfältarna Krasimir Iliev, Yanislav Ivanov och Deyan Ivanov körde stenhård fys. Överlag var Berbatov nöjd med truppen han fick ärva. Han hade lite äldre spelare att luta sig mot och några yngre att utveckla. Klubben tippades åka ut, men Berbatov hoppades på övre halvan. Det var viktigt att snart kunna ta sig upp till högsta ligan för att ta del av TV-pengarna och börja utveckla klubben på riktigt.

Dagen innan hade Berbatov haft en öppen provspelningsmatch för landets talanger. Alla spelare under 21 år var inbjudna och det skulle sluta med att hela åtta spelare skulle få kontrakt. Det var inga spelare som skulle gå rakt in i startelvan men det fanns en del spännande namn. 19-åriga Emilyian Hristov är född och uppväxt i staden, 20-åringen David Stoyanov är fostrad i storlaget Ludogorets och den 20-åriga innermittfältaren Krystian Nikolov är mångsidig och kan spela nästan överallt.


#6   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 5928 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 11 October 2019 - 08:36 AM

Kapitel 3 - Premiären

793 personer hade tagit sig till FC Velichies första tävlingsmatch på hemmaplan. 437 av dom var bortasupportrar med kärlek för bortalaget Pirin Blagoevgrad. Premiären var alltså ett hett derby och det lockade 793 personer. Den lilla arenan var inte ens halvfull. Många trodde att förbundet hade lagt ett derby i premiären för att locka en fullsatt arena och därmed kunna visa att Bulgarisk fotboll mår bra av ett nytt lag i seriesystemet. Det blev precis tvärtom.

På planen satte bortalaget Pirin högst tempo från början och fick en straff med sig efter 10 minuter som man missade. Istället fick FC Velichie en hörna i 24e minuten. Unge Ivelin Iliev slog in den och den 24-årige mittbacken Dichev kom högst på bollen och gav FC Velichie ledningen. Efter ledningsmålet var det mängder av chanser för båda lagen men målvakterna gjorde riktigt fina insatser. Matchen slutade 1-0 och Berbatovs lag hade vunnit sin viktiga premiär.

Efter matchen höjdes röster, många krönikor skrevs. Få handlade om vilken drömstart FC Velichie hade fått. De flesta handlade om hur publiken svek och hur FC Velichie aldrig skulle respekteras av supportrar till andra lag och att dom aldrig skulle få "riktiga supportrar". En journalist spekulerade till och med angående ifall den lilla publiken som var där var köpta av förbundet eller till och med Berbatov själv?


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar