Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM12] Rebooting Hammarby

23 svar till detta ämne

#1   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 21 November 2019 - 16:42 PM

Okej, så på senare år har jag börjat odla ett löjligt intresse för FM-spelen med några år på nacken. Sådana som jag redan lagt mycket tid på när de kom men nu går tillbaka och återupptäcker. Detta i kombination med mitt supporterskap för Hammarby fick mig att starta en FM 12 save med mitt favoritlag. Året är 2011, Bajen ligger i Superettan, ekonomin är ansträngd och truppen relativt tunn. Som tidigare FM 12 spelare har man rätt bra koll på vilka free agents som går att plocka och som kommer dominera i S1, men jag har ingen lust att gå den vägen – det känns för enkelt. Tvärtom kommer jag inte värva någon denna första säsong. Laget är ganska spännande och ungt, det gäller bara att sätta en bra taktik. Vi ska lira 4-3-3, Bajen ska lira målglad fotboll.

Truppen ser ut som nedan:

MV
Johannes Hopf, 23år
George Moussan, 21år

DF
Billy Berntsson, 27år
Fadi Malke, 25år
Erik Figueroa, 20år
Max von Schlebrugge, 34år
Daniel Theorin, 27år
Jose Monteiro, 28år
Marcus Törnstrand, 21år
Monday James, 24år

MF
Andreas Dahl, 26år
Max Forsberg, 21år
Mikael Rynell, 28år
Baggio Husidic, 23år
Sebastian Bojassen, 26år

AF
Björn Runström, 26år
Sinan Ayranci, 20år
Christophe Lallet, 24år
Simon Helg, 20år
Sebastian Castro-Tello, 23år
Billy Schuler, 20år (långtidsskadad)


Okej, det är inga stora stjärnor och det finns inte så mycket djup. Men Hopf kommer bli en nyckel i målet. Förhoppningsvis tar Schlebrugge ett stort ansvar som den lagpappa han är – i övrigt är försvaret ganska klent, men tror Figge och Törnstrand har bra potential att växa till sig. På mittfältet känner jag mig rätt trygg med Baggio och Dahl som blir nycklar. Vem som blir spelare nummer tre återstår att se, men antingen rutin från Rynell eller ungdomlig entusiasm med Max Forsberg (Bojassen blir främst backup). Anfallsmässigt hoppas jag få in Lallet, Castro-Tello och Helg som ytterforwards – får se om de är bekväma i den uppgiften. Schuler kommer inte spela på hela säsongen pga skada. Vi har också några talanger jag hoppas kunna ge lite speltid under säsongen:

Kevin Angleborn
Robin Tranberg
Fredrik Forsberg
Luca Sciacca


Vad tror ni, kan bli en rolig save?

Detta inlägg har redigerats av bf3k: 25 November 2019 - 20:43 PM


#2   Tejparn

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 184 Inlägg:
 • Favoritlag:Bajen

Postad 21 November 2019 - 18:37 PM

Bajens finest

#3   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 22 November 2019 - 11:47 AM

Dags att komma igång, vi börjar med träningsmatcherna

Postad bild

Vi hittar spelet ganska så direkt. Kör över Start fullständigt och fina resultat i övrigt. Även när vi mäter oss med Allsvenska Gefle så bjuder vi på bra spel. Laget börjar sätta sig och det mesta känns fint för att kliva in i säsongen.

Superettan 2011, del1:

Postad bild


En fin start på säsongen. Enda förlusten kommer borta mot Falkenberg och ett par oavgjorda mot toppkonkurrenter Åtvid och Öster. Spelet sitter och vi hittar målet ofta. Max Forsberg har tagit den sista mittfältsplatsen och utgör tillsammans med Dahl och Baggio an absolute unit. Backlinjen är skakig i mellanåt, men det är ungefär vad som var förväntat. Vi spelar med hög press och ibland går vi bort oss och motståndaren hittar in bakom lite väl enkelt. Toppar S1 efter första tredjedelen och ser framåt med tillförsikt. Också vidare i svenska cupen.

Detta inlägg har redigerats av bf3k: 25 November 2019 - 20:43 PM


#4   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 23 November 2019 - 13:41 PM

Superettan 2011, del2:


Postad bild


Återigen bara en förlust i serien under en tio matchs period. Spelet fungerar fortsatt bra trots en hel del skador. Bl.a. har Schleebrugge och Ayranci gått sönder, samtidigt som Ayranci sedan kom tillbaka blev istället Runström långtidsskadad. Detta kombinerat med en del avstängningar och mindre skador har gjort att Tranberg och Sciacci fått en del inhopp. Känns ändå bra att få in talangerna i spel så kan de förhoppningsvis växa. Lallet trivs som fisken i vattnet i sin ytterforwards position och öser in bollar. Simon Helg däremot klagar på att får spela på fel position, men va fan – jag har ingen ytterposition att sätta honom på. Han alternerar mellan vänsterback och vänsteranfallare i nuläget, får se om han vill vara kvar framåt – då får han anpassa sig.

Tyvärr åker vi ur cupen mot Kalmar. Vi gör en usel första halvlek där vi går bort oss helt i pressen och blir överspelade, 0-3 i paus. Till andra justerar vi och spelar mer avvaktande försvarsspel med omställning. Det funkar och vi fixar sånär förlängning med ett stolpskott i matchminut 89 – istället förlust 2-3. Surt.

Detta inlägg har redigerats av bf3k: 25 November 2019 - 20:40 PM


#5   Tejparn

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 184 Inlägg:
 • Favoritlag:Bajen

Postad 23 November 2019 - 17:36 PM

Grymt, men byt typsnitt.

#6   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 24 November 2019 - 11:35 AM

Superettan 2011, del3:

Postad bild


Det fortsätter bra. Efter att ha säkrat uppflyttning efter 5-0 borta mot Qviding åker vi dock runt på en skridsko sista fyra matcherna. Med flax vinner vi hemma mot Degerfors och säkrar även seriesegern.

Några höjdpunkter från säsongen:
 • Vi gör 69mål, vilket är nytt rekord i superettan
 • Lallet vinner skytteligan med 20baljor, oväntat
 • Baggio lever upp till sitt namn och levererar 25(!) assist.
 • Hyfsat med publik, drygt 7.700 i snitt.
Vi vinner serien framför BP som följer med upp. Sundsvall kvalar men torskar mot Örebro. Mjällby och Trelleborg ramlar ur Allsvenskan. Elfsborg blir svenska mästare med David Elm som skyttekung. Hans bror Rasmus Elm får guldbollen trots att Milan går mot Serie A titel med en glödhet Zlatan i spetsen.

Det var den säsongen, mot 2012 och Allsvenskan!

#7   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 25 November 2019 - 20:46 PM

Dags att dra igång den Allsvenska säsongen 2012. Nu kan man tänka att nyallsvenskt lag med redan ganska tunn trupp kommer shoppa loss ordentligt inför seriestart. Fel. Det är helt enkelt så… Bajen har inte så mycket pengar. Jo visst, lite större löneutrymme har vi fått – men jag siktar också in mig på ett par spelare som vi förhoppningsvis kan få på bosman till sommaren. Dessutom har de unga växt på sig lite och kan säkerligen fylla luckorna till dess. Truppen ser ut enligt följande:

MV
Johannes Hopf, 24år
George Moussan, 22år

DF
Billy Berntsson, 28år
Fadi Malke, 26år
Erik Figueroa, 21år
Max von Schlebrugge, 35år
Daniel Theorin, 28år
Jose Monteiro, 29år
Marcus Törnstrand, 22år
Monday James, 25år

MF
Andreas Dahl, 27år
Max Forsberg, 22år
Mikael Rynell, 29år
Baggio Husidic, 24år

AF
Björn Runström, 27år
Sinan Ayranci, 21år
Christophe Lallet, 25år
Simon Helg, 21år
Sebastian Castro-Tello, 24år


Talanger
Kevin Angleborn
Robin Tranberg
Fredrik Forsberg
Luca Sciacca
Billy Schuler
Gordon Jordell
Nicklas Lindqvist

Reserv
Sebastian Bojassen, 27år


Så egentligen inga större förändringar från förra året. Trotjänaren Bojassen tror jag inte kommer hålla på den här nivån, har försökt sälja honom utan framgång. Vi lyfter upp Gordon Jordell och Nicklas Lindqvist i reservlaget och Billy Schuler tillbaka från långtidsskada får också hålla till där. Simon Helg valde att stanna, trots att han inte är nöjd på sin position. Jag tycker han levererar, men vi får se om han fortsätter bråka om det. Mittfältet är i tunnaste laget, men tror mycket på att Tranberg och Sciacca kan kliva in där om eller när det behövs.

Återkommer snart med säsongens förlopp!

#8   Danielino

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 490 Inlägg:
 • Favoritlag:AS Roma

Postad 25 November 2019 - 22:35 PM

Kul med fler rapporter som är igång! Samt grymt med FM12 Postad bild Postad bild

#9   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 26 November 2019 - 22:08 PM

Efter ett allt för långt uppehåll är det dags för träningsmatcher:

Postad bild

Det ser ganska knackigt ut under försäsongen. Vi får inte riktigt igång det där anfallsspelet vi är vana med, förrän i sista matchen mot Nacka. Försöker skruva lite på taktiken inför premiären. Är de kanske tagna av stunden allvar?


Allsvenskan 2012, del1:
Postad bild


Det börjar… förjävligt. Derby mot AIK, 30.000 på läktaren. Nerverna utanpå i den allsvenska comebacken. 1 minut in i matchen låg vi under med 0-1 efter mål av Surprise. Tio minuter senare fick AIK (Milosevic) en utvisning och vi lyckades därefter kvittera och få med oss en poäng, men insatsen var svag. I omgång två torskar vi mot KFF, vi kom undan med 1-2 men siffrorna kunde och borde vart mycket större. Efter det skärper vi oss, i viss mån blir motståndet också enklare när vi möter flera förmodade bottenlag på rak. Vi får med oss fyra segrar på fem matcher. Viktigt och skönt. Sedan tappar vi en match mot Heif, kryssar ett till derby och blir överkörda av Elfsborg.

Säsongen är fortfarande oviss, men vi är med i mitten och det känns bra. Dessutom kanske det kommer börja röra sig på transfermarknaden snart…

Postad bild

#10   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 27 November 2019 - 13:34 PM

BOMBEN!
Hammarby dubbelvärvar – in kommer:
Pa Dibba 24år från GIF Sundsvall
Alexander Kacaniklic 20 år från Fulham

Ja ni ser ju vart detta barkar, det kommer nog dyka upp några Hammarby bekantingar bland värvningarna… Dibba har fått lite speltid i ett Sundsvall som leder Superettan. Tränare Kim Bergstrand (tvi), satsar på en ensam forward och där går Johan Eklund före. Kaca fick inget nytt kontrakt av Fulham, men har senaste säsongen varit utlånad och ordinarie i Watford i Championship – där det blev en hyfsad poängskörd på 2+7. Både kommer främst konkurrera om forwardsplatserna.

En som däremot lämnar klubben är Sebastian Bojassen, vi kommer gemensamt fram till att avsluta kontraktet.


Allsvenskan 2012, del2:
Postad bild


Vi lyckas ta oss resa oss efter knocken mot Elfsborg och tar oss vidare i en tuff cupmatch mot Heif. I ligan börjar dock en rejäl kräftgång. Ny storförlust mot MFF och sedan tappar vi ledning 2-1 till ett kryss i tre raka matcher (ÖSK, Peking och Syrianska). Spelschemat är tight, något som truppen inte är van vid – att den dessutom är ganska tunn gör såklart inte saken bättre. Mycket småskavanker och rotation i laget.

Ändå två bra insatser mot AIK och KFF där vi får med oss kryss från båda. Vi kliver in i cupen mot ett formstarkt Gif (leder S1). Det blir en knallhård match där nyförvärvet Kacaniklic avgör i matchminut 114. Efter det är det som något släpper och vi bjuder på målkavalkad och raka segrar. Kontraktet börjar mer eller mindre kännas säkrat!

Postad bild

#11   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 28 November 2019 - 17:04 PM

Allsvenskan 2012, del3:

Postad bild

Vi avslutar säsongen fint. En plump är bortaförlusten mot GAIS. I övrigt är det uddamålsförluster mot topplag, inte alls på samma sätt utspelade som under våren. Höjdpunkten såklart en derbyvinst mot Djurgården. Avgörandet kommer i matchminut 92(!) från derbyhjälten Pa Dibba, vem annars? Vi byter in honom i 87:e och fem minuter senare får han en djupledsboll som han får in (via en djurgårdsförsvarare).

Och så cupen. Hade egentligen inte så mycket fokus på den och roterade laget mycket i cupmatcherna. Men plötsligt är vi i semifinal mot IFK och en chans att kvala in till europa öppnar sig. Vi gör en av våra bästa matcher för säsongen i semifinalen och avfärdar motståndet relativt enkelt, trots bortaplan. Låt oss återkomma till finalen.

Allsvenskan vinns av Kalmar och Wanderson i GAIS vinner skytteligan. GAIS är trots detta indraget i bottenstriden, men till slut ramlar Häcken och Gefle ur. BP kvalar mot Assyriska men klarar sig kvar. Sundsvall och Ängelholm kommer upp till nästa år. Zlatan vinner guldbollen och Janne Jönsson tar över landslaget.

Postad bild

I Bajen är det ingen som sticker ut enormt. Runström gör oväntat en riktigt bra säsong och blir bästa målskytt på 12 baljor. Baggio dominerar inte lika mycket i allsvenskan men står ändå för 11assist. Största utropstecknet är kanske Max Forsberg som gör 29matcher från start (flest av alla utespelare) och en poängskörd 10+5 från sin mittfältsposition. Fina framsteg. En besvikelse är dock mittback Marcus Törnstrand. Försökt spela in honom, men halvdana insatser gör att jag inte riktigt vågar lyfta in honom som startspelare in den utsträckning jag hoppats.

Nyförvärven kom in fint. Dibba gör 10matcher med 3+3 och Kaca 17matcher med den svagare skörden 0+1 – dock ska sägas att han spelas på en del olika positioner där det behövs, forward, mittfält och vänsterback. Ändå nöjd med mina nyförvärv.

Publiksnittet ökar till knappt över 13.000, bra men kan bli bättre – vi behöver fortfarande intäkter för att ta kliv. Till nästa säsong är ”Stockholmsarenan” klar, vi får se vad det innebär för publiken.

Lämnar oss efter säsongen gör trotjänarna Fadi Malke och Jose Monteiro. Kontrakten går ut och jag tror vi kan få in något bättre på sikt. Även talangen Fredrik Forsberg släpps.

Snart cupfinalen, mot seriesegrarna Kalmar!

#12   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 29 November 2019 - 15:43 PM

CUPFINAL!!

Förutsättningar kunde inte vara bättre. Hammarby är tillbaka i Allsvenskan, där det gick okej, men även tagit sig hela vägen fram till cupfinalen. Vad som gör det ännu mer kittlande? Det är den allra sista matchen på Söderstadion. Vi möter seriesegraren Kalmar, och trots att de blev etta och vi sexa - är det ändå Bajen som visat bäst form de sista fem omgångarna. Final är alltid final och vad som helst kan hända. Här är laget vi ställer ut:

MV: Hopf

VB: Figueroa
MB: Theorin
MB: von Schlebrugge
HB: Monteiro

DM: Dahl
CM: Husidic
CM: Forsberg

VF: Castro-Tello
CF: Lallet
HF: RunströmDet är en varm höstdag i mitten av november. Solen strålar och temperaturen kämpar sig en bit över tio grader. Läktarna är knökade, över 16.000 på plats. Och underdogen Hammarby börjar bra direkt. Kliver högt i press, vinner bollen högt upp i banan och har fart i passningsspelet.

Efter 27minuter hittar lagkapten Schlebrugge ut till Runström med en perfekt djupledsboll på högerkanten. Runström trampar lite på boll, men får ändå in till ett inlägg och Castro-Tello kommer perfekt i fart - 1-0 Hammarby!

Bara tre minuter senare vinner Dahl en närkamp på mittplan efter Kalmar utspark. Han sätter upp bollen direkt centralt på Lallet, otypiskt honom agerar han som en riktig target. Han spelar ner bollen direkt hittar en ny position och efter ett par passningar inom laget får han tillbaka bollen strax utanför straffområdet, med yta och tid placerar han enkelt in i bortre hörnet. 2-0!

Ytterligare nio minuter hinner gå och Hammarby har inspark. Hopf sätter ut kort till Monteiro. Med hjälp av Runström som kommer ner djupt och möter har de snart friställt Forsberg på högerkanten. Inlägget är perfekt och för andra gången i matchen kommer Castro-Tello perfekt på bortre stolpen och stöter in bollen - 3-0 och i det står inte ens 40 på matchuret.


I princip är det redan avgjort i halvtid. Kalmar är inte alls med i matchen, kanske mätta efter SM-titeln. Andra halvlek blir mer eller mindre en defilering. 12-4 i skott totalt och 4-0 stöter Lallet in på hörna vid första stolpen. Svenska cupen titeln är ett faktum för de svältfödda Hammaby fansen, som får fira av Söderstadion på bästa tänkbara sätt!

Postad bild#13   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 30 November 2019 - 15:06 PM

2013

Nya Stockholmsarenan färdigbyggd med kapacitet för 30.000, kval till Europa till sommaren, en ekonomi på uppgång och lite förbättringar i truppen. Det ser ljust ut för Bajen. Lite nyförvärv är gjorda, även om det inte är några stora investeringar – vi skyndar långsamt och vill också ha utrymme att spela in junisarna. De som anlänt är:

David (Boo) Wiklander
Darijan Bojanic
Nikolas Ledgerwood

Japp, Bajen bekantingar som sagt. Wiklander kommer närmast från Peking där han varit ordinarie. Men utgående kontrakt och mer sugen på en klubb på väg uppåt..! Bojanic, en jäkla supertalang redan då. Bara 18år gjorde under föregående säsong 7matcher för Öster i Superettan, får se hur mycket A-lagsspel det blir hos oss. Ledgerwoods kontrakt hos Wehen i tyska andraligan gick ut under sommaren, men han var en seg nöt att knäcka. Till slut fick vi honom dock. Känns som en perfekt truppspelare under en säsong där det blir mycket matcher med liga, cup och europakval. Blir mittfält och en del ytterback för Nikolas.


Truppen 2013

MV
Johannes Hopf, 25år
George Moussan, 23år

DF
David Wiklander, 28år
Erik Figueroa, 22år
Max von Schlebrugge, 35år
Daniel Theorin, 29år
Marcus Törnstrand, 23år
Monday James, 26år
Billy Berntsson, 29år
Gordon Jordell, 17år

MF
Andreas Dahl, 28år
Nikolas Ledgerwood, 28år
Max Forsberg, 23år
Mikael Rynell, 30år
Baggio Husidic, 25år
Darijan Bojanic, 18år
Luca Sciacca, 19år

AF
Alexander Kacaniklic, 21år
Sinan Ayranci, 22år
Christophe Lallet, 26år
Simon Helg, 22år
Sebastian Castro-Tello, 25år
Billy Schuler, 22år
Pa Dibba, 25år
Björn Runström, 28år

En stor trupp (25spelare) – men skulle räkna in åtminstone tre av dessa i facket ”talang” fortfarande. Med det sagt, det kommer bli hårdare konkurrens och säkert en del spelare som hamnar i frysboxen om de inte presterar. I första elvan är Hopf självklar i målet, Schlebrugge fortfarande viktig och får förmodligen Theorin brevid sig – även om jag kommer försöka spela Törnstrand mer och mer. På ytterbacken går Wiklander in till höger och Figge, som växt till en riktigt stabil allsvensk spelare, till vänster. Dahl, Husidic, Forsberg håller fortsatt mittfältet och framåt tror jag mycket på Ayranci, Kacaniklic och Castro-Tello inför denna säsong. Men som sagt – det finns utrymme för förändringar om det inte funkar, och kommer också krävas en del rotation.

Känns som vi har något bra på gång.

#14   SP1

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 94 Inlägg:

Postad 30 November 2019 - 15:34 PM

https://www.youtube....h?v=GPgS54STWYs

#15   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 01 December 2019 - 22:54 PM

Träningsmatcher 2013:
Postad bild

Mycket bättre utväxling på träningsmatcherna i år än förra året. Vi spelar också en farsartad Super Cup match mot Kalmar. Båda lagen hade matchen inklämd mellan träningsmatcher och spelarna var redan trötta. Till råga på allt gick matchen till förlängning – Ayranci kvitterade i minut 92. Mållöst där och en straffläggning där 6 av 9 straffar bommades… Men vi vann!

Utöver detta har Johannes Hopf börjat knorra om att han vill gå till en större klubb, svårt att göra honom nöjd när ingen visat intresse dock. Men förmodligen blir det svårt att förlänga kontraktet med vår första keeper, det blir dock ett senare problem.


ALLSVENSKAN 2013, del1:
Postad bild

Det ser bra ut, uppenbarligen. Vi leder! Men det känns inte så bra. Tveksamma uddamålssegrar mot GAIS och ÄFF, bortaförlust mot ett dåligt ÖSK och förlust hemma mot MFF som avgjorde på stopptid. Men trots allt så leder vi. Den mest hysteriska matchen var hemmaderbyt mot AIK. Bara 21500 på läktarna, Theorin bränner en straff efter tio minuter, sedan har Ayranci två bollar inne i första halvlek som blir bortdömda för offside. Han gör dock målet i andra, AIK kvitterar.. men även det blir bortdömt för offside. Två sköna derbysegrar kan vi räkna hem.

Postad bild

Även i cupen tar vi oss vidare. Trots att Monday James drar på sig rött kort i 85:e minuten tar vi matchen till förlänging och där avgör Schlebrugge på nick med fem minuter kvar. Starkt!

Bäst under våren har Sinan Ayranci varit med 9mål på 10matcher. Smolket i glädjebägaren är dock att han i sista matchen mot Sundsvall skadar sig och kommer missa 1-2månader. Förmodligen blir det dock bara två matcher då allsvenskan har uppehåll i juni. Nyförvärven i form av Ledgerwood och Wiklander har bidraget med stabilitet. Det är inga superstjärnor vi värvat, men ändå ett steg upp jämför med Malke och Monteiro som vi släppte. Man får helt enkelt sällan en dålig insats från de två herrarna. Bojanic har fått göra lite inhopp och står på tillväxt.

#16   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 04 December 2019 - 10:39 AM

Allsvenskan 2013, del 2:

Postad bild

Vi fortsätter våren på ett fint sätt och avslutar med två raka segrar. Sedan kommer uppehållet och killarna kommer inte tillbaka från semestern när matcherna börjar. Dessutom har Hopf gått och blivit långtidsskadad och missar ett antal matcher. Ut ur cupen mot Mjällby och förluster mot Peking och BP. Vi hämtar oss något och har ändå en relativt fin sommar. I Europa kliver vi in i kvalomgång tre och slår utan större problem ut Ungerska Debrecen.

Under sommarn ansluter ytterligare en spelare i Christoffer Carlsson. Ingen lyckad värvning om man kan sin verkliga Bajenhistoria. Men här har han stor potential, gjort ett stopp i heif efter Falkenberg och kommer nu till oss.

I en lite haltande tabell leder vi faktiskt fortfarande trots en del missräkningar. Kommer bli en spännande höst.
Postad bild

Allsvenskan 2013, del 2:

Postad bild


Börjar sensommaren med ett ordentligt bottennapp mot MFF, där vi egentligen inte spelar så dåligt – men Branimir Hrgota är klinisk medan vi slarvar framför mål. Efter det tar det tvärstopp i kvalomgång fyra i europa. Det är klasskillnad när vi möter Dnipro, bättre spelare på varje position och vi är aldrig nära. Tyvärr. Men en bra erfarenhet inför nästa säsong.

Vi har allsvenskan i egna händer länge, väldigt länge. Men under sista tio vinner vi bara fyra matcher och det är för kasst. Att komma tvåa i allsvenskan är egentligen inte dåligt, men inte nöjd med hur vi avslutar – och framförallt inte nöjd med att det är Djurgårn' som kommer före oss. Speciellt då vi tämligen enkelt vunnit våra derbyn mot DIF.

Postad bild


Med det wrapar vi upp säsongen och blickar framåt. Kommer bli ett aktivt transferfönster.

Men först.. Sinan Ayranci tar hem skytteligan på 21mål, han har verkligen växt! Zlatan tar hem guldbollen för andra året i rad och i landslaget får Janne Jönsson sparken och Erik Hamrén tar över.

Postad bild

#17   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 10 December 2019 - 15:20 PM

Kommit lite saker i mellan, men nedan en uppdatering på hela 2014...

Dags att kliva in i säsongen 2014. Som sagt vi har varit aktiva på transfermarknaden och fortsätter på det inslagna spåret att gå i Grauers, Jingblads & Janssons fotspår. Det är.. om inte annat spännande. Fönstret såg ut som följer:

IN:
Amadaiya Rennie
Marko Mihajlovic
Andreas Haddad
Imad Khalili
Johan Wiland
Benny Lekström

UT:
Mikael Rynell
Björn Runström
Nicklas Lindqvist
Johannes Hopf


Rennie kommer från Degerfors, han har gjort några fina säsonger i Superettan med hyfsat poängsnitt. Mihajlovic plockar vi in från Umeå som också varit uppe i S1, men senaste säsongen nere i div. 1. Han blir en bra breddspelare centralt och till vänster i backlinjen. Haddad har varit en stabil målskytt för ÖSK de senaste säsongerna. Khalili har hyfsade säsonger i Peking bakom sig, men aldrig blivit riktigt ordinarie – tror han kan vara bra bredd både på mitt och i anfall. Sedan öppnar vi plånboken ordentligt och ger ett saltat kontraktserbjudande till Wiland vars kontrakt hos FCK gått ut, han accepterar efter lite förhandling och är en jättevärvning! Till slut värvar vi också in Benny från Tromsö, då vi även blir i behov av en reservkeeper eftersom Hopf lämnar oss…

…han var ju sugen på att sticka redan tidigare under året och när Napoli visar intresse går vi med på en försäljning för ca 3milj. kr. Förutom Hopf blir det inga nya kontrakt för Runström, Rynell eller Lindqvist (som vill ha speltid men inte håller kvalité). Alltid trist att släppa trotjänare som Runa – men det är vad som krävs om vi ska ta steg framåt.

Truppen 2014 ser alltså ut som följer:


MV
Johan Wiland, 33år
Benny Lekström, 32år

DF
David Wiklander, 29år
Erik Figueroa, 23år
Max von Schlebrugge, 36år
Daniel Theorin, 30år
Marcus Törnstrand, 24år
Monday James, 27år
Billy Berntsson, 30år
Gordon Jordell, 18år
Marko Mihajlovic, 27år


MF
Andreas Dahl, 29år
Nikolas Ledgerwood, 29år
Max Forsberg, 24år
Baggio Husidic, 26år
Darijan Bojanic, 19år
Luca Sciacca, 20år
Imad Khalili, 27år

AF
Alexander Kacaniklic, 22år
Sinan Ayranci, 23år
Christophe Lallet, 27år
Sebastian Castro-Tello, 26år
Billy Schuler, 23år
Pa Dibba, 26år
Andreas Haddad, 31år
Amadaiya Rennie, 24år


Vi drar igång med träningsmatcher där vi får en trevande start mot Viking, men sedan exploderar i en målkavalkad:

Postad bild


Med fina träningsmatcher i ryggen är förväntningarna höga inför säsongsstart. Vi får dessutom inleda mot nederlagstippade Äff och GAIS…

Allsvenskan 2014 del 1:
Postad bild


Lite övermodiga, lite för kaxiga, kliver vi ut och kryssar mot Äff och förlorar sedan mot GAIS. Vi sätter oss i en dålig situation direkt. Hämtar oss såklart lite med seger mot Mff, men spelet hackar och mot slutet av våren kommer också en tung derbyförlust som följs upp av två oavgjorda matcher.

Vi sladdar lite i toppen och har några poäng upp på Kff och Mff.

Postad bild
Allsvenskan 2014 del 2:

Postad bild


Under sommarn börjar det gå bättre, förutom ytterligare trist derbyförlust mot solna svart går vi förlustfria i serien. Mycket av det kan stavas Muamer Tankovic – japp, han har anlänt! Under våren har han debuterat i Fulham i Championship, blivit två mål men inget nytt kontrakt. Han är fullständigt glödhet i Bajen, gör mål i så gott som varje match, både i allsvenskan och europa kvalet. En annan hjälte som anlänt är, jodå Mats Solheim.

Postad bild

Vi ligger kvar på samma placering, men förutom Kff som stuckit iväg poängmässigt är det riktigt jämnt i toppen och vi har alla möjligheter att kriga om en bra placering. I Europa slår vi ut både tjeckiska Slavia Prague och rumänska Vaslui innan vi återigen går bet på ett ukrainskt motstånd. 1-3, 1-3 mot Dynamo Kyiv och äventyret är slut för denna gång. Liksom förra året har vi inte riktigt en chans i den avgörande rundan.Allsvenskan 2014 del 3:

Postad bild


Europaspelet slut och bara allsvenskan att fokusera på. Tankovic är fortsatt glödhet och gör 14mål på 15matcher i allsvenska. Kff som varit suveräna fram tills nu börjar plötsligt tappa poäng, ner de inom loppet av fyra matcher bara får med sig en pinne närmar sig lagen bakom med stormsteg. Och de som går allra bäst är Mff, och vi. Inför sista omgången har Kalmar 55poäng och Bajen samt Mff 53 – men Malmö på bättre målskillnad.

Vi möter BP borta och gör vad vi ska, redan i halvtid har vi en 2-0 ledning. Kalmar har 0-0 mot Peking och Malmö, som möter AIK borta, ligger under med 0-1 – och har en man utvisad! I halvtid är Bajen svenska mästare. Men lyckan är tyvärr kortvarig. Kalmar lyckas aldrig göra något mål, men Malmö… Trots en man mindre vänder de mot AIK och lyckas inte bara kvittera utan även vinna matchen. Ridå ner. Tvåa för andra året i rad.

Postad bild


På den positiva sidan tar vi oss hela vägen i cupen och tar för andra gången hem svenska cupen guldet efter en 2-1 seger mot GAIS.

Trist med en andra rak andra placering. Men ändå, på det hela taget, en okej säsong.

Postad bildMuamer Tankovic utses till årets rookie i Allsvenskan, men Pär Ericsson tar hem skytteligan – han håller till i Dif. Sebastian Larsson tar lite överraskande hem Guldbollen. Annars har Martin Olsson klivit fram som en av de största svenska stjärnorna och är ordinarie vänsterback i Liverpool.

Detta inlägg har redigerats av bf3k: 10 December 2019 - 15:22 PM


#18   Tejparn

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 184 Inlägg:
 • Favoritlag:Bajen

Postad 10 December 2019 - 17:22 PM

Grymt skrivet! AIK la sig nog sista matchen när de såg att ni ledde Postad bild

#19   bf3k

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:

Postad 12 December 2019 - 23:23 PM

2015

När vi summerar upp det var det en fin säsong 2014, men målen är ganska tydliga inför 2015. Vi ska förbättra oss i allsvenskan, och med två raka andra platser är ju därmed det enda möjliga målet att bli nr. 1. Också två raka uttåg i sista kvalomgången till Europaspel, så att faktiskt kvala in till turneringen är det givna målet nummer två. Men först, en del spelartransfers.


Nyförvärv in:
Junior
Nahir Besara
Mattias Adelsatam
Johannes Hopf

Spelare ut:
Billy Berntsson
Pa Dibba
Marko Mihajlovic
Christoffer Carlsson
Benny Lekström
Monday James


Vi kan börja på ut-sidan. Att släppa Berntsson var en nobrainer, han håller inte längre. Mihajlovic ville ha mer speltid, men för mig var han en tydlig backup och får gå och även Monday James lämnar. Offensivt lämnar Carlsson och Dibba, där tyvärr den stora succén har uteblivit. En annan vi släpper är Benny, då Johannes Hopf kommit tillbaka…

… det blir ingen speltid i Napoli och kontraktet bryts. Vi plockar tillbaka HopfWiland som satt på ettårskontrakt länge velade om han skulle skriva på nytt. Så blev det dock så konkurrensen blir hård på keeperplatsen. Vi stärker upp på mitten med Junior, som inte kommer direkt från BP utan gjort tre säsonger hos IFK Göteborg. Besara plockar vi från Assyriska. Och till sist då, Mattias Adelstam – vad är logiken i att plocka in en 32årig anfallare (förutom att han i sitt future past har en Hammarby koppling)? Jo, han har öst in mål för GIF Sundsvall under tre säsonger och tror han kan spetsa till konkurrensen på topp.

Förutom ovan så väljer även Andreas Haddad och Max von Schlebrugge att lägga skorna på hyllan. Max anställer vi direkt i tränarteamet.

För er som är Bajare kanske ni funderar över vissa namn, var de har försvunnit? Jo vissa är helt enkelt för dåliga... andra har vi försökt att rycka i utan att lyckas än, och en del hinner tyvärr lägga av. Men, vi har fått in några fler i ledarroller förutom Schlebrugge. Suleyman Sleyman är tränare på ungdomssidan och Pablo Pinones-Arce och *trumvirvel* Kennedy Bakircioglu tillhör scoutingteamet.


A-lags truppen 2015

MV
Johan Wiland, 34år
Johannes Hopf, 27år

DF
David Wiklander, 30år
Erik Figueroa, 24år
Daniel Theorin, 31år
Marcus Törnstrand, 25år
Gordon Jordell, 19år
Mats Solheim, 28år

MF
Andreas Dahl, 30år
Nikolas Ledgerwood, 30år
Max Forsberg, 25år
Baggio Husidic, 27år
Darijan Bojanic, 20år
Luca Sciacca, 21år
Imad Khalili, 28år
Nahir Besara, 24år
Junior, 24år

AF
Alexander Kacaniklic, 23år
Sinan Ayranci, 24år
Christophe Lallet, 28år
Sebastian Castro-Tello, 27år
Billy Schuler, 24år
Amadaiya Rennie, 25år
Muamer Tankovic, 20år
Mattias Adelstam, 32år


Kanske lite tunt i försvaret, men både Ledgerwood och Forsberg kan kliva ner och spela ytterback om så behövs, samtidigt som Wiklander och Figgen kan vikariera centralt vid behov. Anfall kan i sin tur se lite överpopulerat ut, men Lallet och Castro-Tello kommer nog få allt mindre speltid denna säsong.

Träningsmatcher:
Postad bild


Inte så mycket att kommentera, vi fortsätter på den inslagna vägen och spelar fint. Vi tar också hem Supercupen efter en 2-1 seger mot Mff.


Allsvenskan 2015 del1:
Postad bild


Så får vi då äntligen den inledning på allsvenskan vi önskat oss. Fyra raka segrar, spelet flyter och målen rasar in. Sedan kommer 0-0 mot Värnamo, derbyförlust mot AIK, ny förlust mot svaga Syrianska och dessutom utslagna ut Svenska Cupen – 0-1 hemma mot Halmstad. ”Bara” sexa efter första tio matcherna, men det är fortfarande jämnt, och inget lag som riktigt dragit iväg.

Postad bild

Allsvenskan 2015 del2:

Postad bild

Så böjar vi sommaren fint, raka segrar radas upp och vi avancerar i tabellen. Men samma visa igen, från ingenstans gör vi två usla matcher mot Kff och Ängelholm. Många andra lag tappar dock också poäng och efter andra halvan är vi upp på andra plats. Men Mff ligger redan åtta pinnar före och verkar omöjliga denna säsong, endast en förlust hittills.

Postad bild

I Europakvalet blir det ett nordiskt prestigemöte mot Rosenborg. Efter en fin hemmaseger 3-1, har vi egentligen inga problem att hålla stången borta. Vidare mot kvalomgång 4.

Under sommaren stärker vi också upp i backlinjen som blir i tunnaste laget då vi säljer Marcus Törnstrand till Viborg. Istället tar vi in Thomas Guldborg Christensen – han kommer närmast från två säsonger med Randers i danska Superligan.

Allsvenskan 2015 del3:

Postad bild


Sista delen av säsongen börjar fint. Vi möter Hapoel Tel-Aviv i avgörande kvalomgången till Europa och i två täta matcher vinner vi med sammanlagt 1-0. Vidare till gruppspel, 1 av 2 mål uppnått! Gruppen känns intressant och överkomlig – BATE, AEK och Udinese (med bl.a. Mario Balotelli som man plockat upp som bosman från Man City) står för motstånd. Slutspel borde inte vara omöjligt.

Tillbaka till Allsvenskan. Hösten utspelar sig ungefär som föregående år. Vi plockar trea efter trea (med ett par undantag, som plumpen mot Halmstad hemma..) medans MFF börjar tappa poäng. Inför sista omgången skiljer bara en poäng.
Postad bild


Även om det skakar lite så gör vi vad vi ska mot Kalmar. Malmö då? De möter Djurgården och har 1-1 i halvtid - för andra året i rad mästare halvvägs in i sista omgången! Men ack och ve, Malmö gör 2-1. Hoppet tänds dock igen när Dif kvitterar i matchminut 86 - nu är det väl klart!? Nej, Dif gör såklart som tvillingen i norr och lägger sig när Bajen går mot guldet...

Postad bild

Ett tredje år som tvåa alltså. Såklart stor frustration när det glider en ur händerna på stopptid. Men liksom förra året kommer vi nog kunna vara nöjda när vi summerar, speciellt då vi faktiskt deltar i ett gruppspel i Europa. Notera också att IFK Göteborg trillar ur Allsvenskan.

Hur gick det för Mattias Adelstam då? Gammal, bänkad, trött, dålig värvning? "Hold my beer" sa Adelstam och dunkade in 21 baljor och blev allsvensk skyttekung. Trots det verkar han luta åt att sluta efter säsongen.

Postad bild

Och Europa? Jo det börjar fint 4-1 hemma mot BATE och sedan 2-0 mot AEK efter första halvlek borta. Sedan rasar vi ihop och matchen slutar 2-2. Mot Udinese har vi aldrig någon chans 0-2 både borta och hemma. Men efter ny seger mot BATE på bortaplan blir avslutande matchen mot AEK helt avgörande.

Postad bild

Det krävs alltså en tvåmåls seger mot AEK på hemmaplan för att ta sig vidare. På förhand inte omöjligt. Men när Dahl inleder som han gör, ja vad ska man säga..

Postad bild

Slut på äventyret för denna gång, men många erfarenheter rikare.

Zlatan är tillbaka som guldbollen vinnare och Albin Ekdal är storstjärna i Juventus. I övrigt kan man notera att Häcken ramlar ur Superettan med Henke Larsson som tränare. Eftersom IFK som nämnt trillade ur Allsvenskan är nu GAIS bästa göteborgslag.

Detta inlägg har redigerats av bf3k: 16 December 2019 - 14:42 PM


#20   platini

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 108 Inlägg:
 • Yrke:Underhållsingenjör
 • Favoritlag:AS Roma, Liverpool

Postad 16 December 2019 - 08:56 AM

Grymt rolig och läsvärd rapport! Hoppas det blir guld nu Postad bild

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar