Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM20] Messi i Nordvärmlands FF

14 svar till detta ämne

#1   Messis agent

  Ungdom

 • Medlem
 • 7 Inlägg:

Postad 27 November 2019 - 11:04 AM

Kapitel 1 - Messi lämnar Barcelona

December 2019. Barcelona har - osannolikt nog - slagits ut i gruppspelet i Champions League. Klubben är i kris. Rykten gör gällande att stjärnan och klubbikonen Lionel Messi hamnat i konflikt med ordföranden Josep Maria Bartomeu. Media rapporterar att Messi kan lämna klubben i januarifönstret, och nog finns det klubbar som rycker i honom. Att han ska återförenas med Guardiola i Manchester City har lägst odds hos bettingbolagen, men även klubbar som Paris SG, Juventus och Manchester United finns med i dragkampen kring världsstjärnan.

Och så en dag - precis innan jul - kommer beskedet som alla Barcelonafans fruktat: Lionel Messi lämnar Barcelona.
Men någon ny klubbadress är inte klar. Nej, media rapporterar att Lionel Messi på egen hand köpt ut sig från sitt kontrakt. Lyxvillan i Barcelona är såld och Messi har gått upp i rök. Ingen verkar veta var han befinner sig. Och när januarifönstret är avslutat har ännu ingen klubb presenterat världsstjärnan.

Samtidigt i norra Värmland - Ambjörby rättare sagt - tycker sig Nordvärmlands FF:s starke man och ordförande Bo Halvardsson se en bekant person på lanthandeln, Nordvärmlands Livs.

Men inte kan det väl vara... Lionel Messi?

#2   friggan

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5386 Inlägg:
 • Ort:Göteborg
 • Yrke:Förbundsutvecklare
 • Favoritlag:Juventus/Degerfors

Postad 27 November 2019 - 11:58 AM

Haha. Jag älskar!

#3   Messis agent

  Ungdom

 • Medlem
 • 7 Inlägg:

Postad 27 November 2019 - 16:08 PM

Kapitel 2 - Messi flyttar in – i Osebol
December/Januari 2020. Messi orkar inte blicka bakåt. Tiden i Barcelona, det snöpliga misslyckandet i Champions League, bråket med presidenten, rampljuset – allt det ligger i det förflutna. Även fotbollen.
Efter att ha ägnat hela julen åt att grubbla vet Messi äntligen vad han vill. Han vill så långt bort från strålkastarljuset som möjligt. Både han och familjen är trötta på att ständigt vara förföljda av paparazzis och fans som vill ta selfies. Drömmen: En stuga mitt ute i skogen. Kanske vid en sjö.
Så när det nya året ringer in bestämmer de sig – de ska flytta. Äldste sonen Thiago får äran att peka ut på jordgloben var skutan ska gå.
Thiago blundar och tar ett stadigt grepp om jordgloben. Han snurrar den. Långsamt, långsamt spinner jordgloben varv efter varv… När den till slut stannat pekar fingret på – Osebol, Stöllet.


Familjens flytt från Barcelona sker i största diskretion. Lyxvillan i Barcelona säljs och familjen tar ett privatplan till Sverige där Messis rådgivare på nolltid lyckats hitta en bostad i den lilla orten Osebol i Torsby kommun. Villan hade legat ute på bostadsmarknaden i många år. Inget sjöläge, men väl alldeles intill Klarälven. Gott nog. Knappt några grannar, inga fans och definitivt inga paparazzis. Lugnet. Drömmen. Det här stället skulle man kunna skriva en bok om, tänker Messi.

#4   Messis agent

  Ungdom

 • Medlem
 • 7 Inlägg:

Postad 27 November 2019 - 16:35 PM

Kapitel 3 – Suget har kommit tillbaka
Februari 2020. Bo Halvardsson gnuggar ögonen. Hjärtat klappar. Av nervositet. Och upphetsning. Är det verkligen sant det han ser? Lionel Messi inne på lanthandeln Nordvärmlands Livs? Som hans förening driver? I Ambjörby? Han gnuggar ögonen igen och betraktar den något kortväxte mannen än mer noggrant. Ansiktsdragen är desamma som fotbollsstjärnans, om än svårt att urskilja på grund av skägget. Men visst är det väl han.


Än mer givet blir det när Bo får syn på Antonela Rocuzzo och de tre barnen. De känner han minsann igen från tv-bilder från Barcelonas matcher. Och när han hör att familjen pratar spanska försvinner alla tvivel. "Herregud", tänker Bo. "Det är han".

Nordvärmlands FF:s ordförande betraktar familjen när de plockar på sig diverse matvaror. De bunkrar upp, slår han snabbt fast, innan han tar mod till sig, går igenom några engelska fraser i sitt huvud och går fram till familjen:
"Ursäkta mig... Messi?"

Argentinaren tittar först bort, men vänder sig sedan mot Bo.
"Ja?"


”Jag ville bara säga…”, säger Bo, men inser snabbt att han inte alls vet vad han ska säga.

Messi ler, ursäktar sig och går sedan till kassan för att betala sina varor. Sedan försvinner både han och familjen.

Bo står stelfrusen. Omskakad. Efter att tankarna rusat i huvudet i några minuter går han fram till butiksbiträdet och frågar: ”Vet du vem det där var?”
”Nej, inte en blek! Men han har varit här några gånger på sistone. Folk säger sig ha sett hela familjen i Osebol”.

Osebol, tänker Bo, vad skulle världens bäste fotbollsspelare genom tiderna göra där? Även om han tror att de sista minuterna bara varit en dröm så sätter han sig i bilen och åker mot den lilla orten. Man åker snabbt igenom det lilla samhället. Precis när man kommit in, har man åkt ur. Men visst verkar det stämma. Vid en av villorna intill Klarälven ser han hur familjen Messi packar ur matkassarna ur en Volvo. Egentligen vill han inte tränga sig på, men herregud, det är ju Messi – så han åker dit.

Familjen vänder sig om när Bo rullar in med sin bil på gården. Bo tar återigen ett djupt andetag, går igenom några engelska fraser i sitt huvud, och går ur bilen. Nu är han bättre förberedd:
”Messi, ursäkta, det är jag igen. Jag heter Bo Halvardsson och är ordförande för Nordvärmlands FF – den lokala fotbollsföreningen. Jag vet inte vad du gör här eller hur länge du ska stanna – men jag vill ändå meddela att vi i morgon har fotbollsträning på konstgräsplanen i Torsby. Kom gärna”.

Messi tackar vänligt nej, men under natten börjar han fundera. Och visst saknar han fotbollen. Men han saknar inte allt det för med sig; uppmärksamheten.

Dagen därpå åker han likväl och tränar med Nordvärmlands FF.

Samtidigt, inte alls många mil bort, i en herrgård i grannkommunen Sunne, sitter en före detta världsberömd tränare och börjar tröttna på det arbetslösa livet.

Detta inlägg har redigerats av Messis agent: 29 November 2019 - 17:09 PM


#5   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4162 Inlägg:

Postad 27 November 2019 - 23:19 PM

Frågan man ställer sig nu är om han tar en plats i laget?

Underbar start!

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#6   Hammurabbit

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 156 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 27 November 2019 - 23:21 PM

Och orkar han med en svensk försäsongsträning?

#7   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7855 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 27 November 2019 - 23:43 PM

Det är en så surrealistisk historia att man egentligen hade tröttnat efter att bara ha läst rubriken, men sättet du målar upp berättelsen får en att längta efter nästa kapitel. Wow!

#8   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 29 November 2019 - 16:32 PM

Ja, du skriver verkligen på ett mycket berätttande och bra sätt!

#9   Messis agent

  Ungdom

 • Medlem
 • 7 Inlägg:

Postad 29 November 2019 - 17:38 PM

Kapitel 4 - Messi skriver på
Februari 2020. Konstgräs, det var en ny upplevelse för Messi. Snö vid plankanten likaså. Men snön hade han börjat vänja sig vid, och uppskatta. Konstgräs kommer han däremot aldrig börja uppskatta, det slog han fast redan efter några sekunder. Men trots att det var långt ifrån ultimata förutsättningar så kändes det både spännande och kul att vara tillbaka på fotbollsplanen. För första gången på länge njöt han av att befinna sig på en fotbollsplan.

Spelarna i Nordvärmlands FF trodde förstås inte sina ögon när Lionel Messi slöt upp vid konstgräsplanen i Torsby. Visst, ordförande Bo hade berättat att han sprungit på Messi vid lanthandeln och vid Osebol, men Bo börjar bli till åldern, kanske har han blivit galen, tänkte de. Det hade han inte.

Messi höll låg profil och sa inte mycket under träningen. Men som han flög fram på planen. Och som han njöt.

Tränaren Milenko Vukcevic – med ett förflutet i Degerfors IF – njöt också han. Spelarna i Nordvärmland njöt dock kanske inte fullt så mycket. Åtminstone inte de som fick uppdraget att försvara sig mot argentinaren.

Efter träningen visste inte Milenko Vukcevic hur han skulle agera. Men han chansade och frågade Messi om han vill spela en träningsmatch mot ligakonkurrenten Grebbestad. Messi svarade ja på stört.

Grebbestad är nyligen nedflyttat från division 1 och i vanliga fall skulle Nordvärmland varit chanslösa. Men med Messi i laget torde väl Nordvärmland vinna? Eller? Gör en spelare ett lag?

Med 46 personer på läktaren slutade matchen 1-1. Argentinaren stod för en acceptabel – men långt ifrån formidabel insats. Fredrik Johannesson gjorde Nordvärmlands enda mål, assisterad av Messi.

De kommande veckorna fortsatte Messi att träna med Nordvärmland. Hela laget fick ett lyft. Och otroligt nog spred sig aldrig ryktet att världens genom tiderna bäste fotbollsspelare nu spelade igen. I norra Värmland finns inga journalister, inga tidningar. Grebbestad trodde, eller förstod nog inte, vem de faktiskt spelat mot. Och om det var något man är i Nordvärmland så är det lojal. Om Messi inte ville att det skulle spridas, så höll man tyst.

I slutet av februari var det dags för en ny träningsmatch, nu mot division 3-klubben FBK Karlstad. Och med flertalet träningar i ryggen blommade nu Messi ut. Ett mål och en assist hann han med på sina 76 spelade minuter.

Efteråt räckte ordförande Bo Halvardsson fram ett kontrakt till argentinaren och sa: ”Skriv på, spela för oss. Du får spela på dina villkor, var med när du kan och vill. Om du vill sluta i morgon, så gör det. Vi har ingen vidare ekonomi, men du får samma betalning som övriga spelare”

Messi tecknade på.

För första gången utan hundratalet medier i samma rum.

Samtidigt började tränaren Milenko Vukcevic fundera på om han är rätt person att träna laget. Får han verkligen ut det mesta ur Messi? Han tvekade.

Milenko är en stor person. Han lyfte luren och ringde:

”Svennis? Tro det eller ej, men Lionel Messi har skrivit på för Nordvärmlands FF. Kom och bli vår tränare. Jag kan assistera dig”

Svennis hade hört – men inte trott på – ryktet om argentinaren i Nordvärmland. Men Milenko kan han lita på. Han funderade inte ens.

”När är första träningen?”

#10   Happy_Nilsson

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 816 Inlägg:
 • Ort:Torsby
 • Yrke:Industriarbetare / fotbollstränare ;)
 • Favoritlag:Hammarby
 • Tränar:Torsby IF

Postad 29 November 2019 - 19:42 PM

Haha!! Underbart!! Postad bild
Vem är du?

#11   Messis agent

  Ungdom

 • Medlem
 • 7 Inlägg:

Postad 30 November 2019 - 11:44 AM

Kapitel 5 - Messi blommar inte ut
Mars/april 2020. När det var dags för Svennis första träning med klubben var det för en gångs skull Messi som blev förvånad. När Svennis äntrade omklädningsrummet tittade Messi storögt på honom. Självklart visste han vem det var. Enligt många är han en av de som utvecklade zonförsvar och presspel. En gång i tiden var Svennis revolutionerande, det visste Messi.

Svennis tog över omklädningsrummet direkt.
”Om vi ska lyckas måste vi alla dra åt samma håll. Fotboll är en lagsport, det spelar ingen roll om vi har världens bästa fotbollsspelare om vi inte har struktur, lojalitet och en jäkla laganda.”

Man skulle kunna tro att Messi skulle ta illa upp, men det gjorde han inte. Nog gillade han att spela med nordvärmlänningarna, men knappast på grund av deras fotbollsförmåga. Nej, de är högst mediokra spelare, det har han märkt de senaste veckorna. Och då blommar han inte själv ut. Visst, han kan snurra upp både en, två och tre spelare – men sen då? Till slut tar det stopp – även för världens bäste. Han visste att om laget skulle vinna matcher, då måste laget dra åt samma håll.

”Självklart kommer vi att bygga laget runt Messi. Men vi kan inte lita på att han gör jobbet åt oss”, fortsatte Svennis.

De kommande veckorna ägnades åt att försöka hitta en lämplig taktik åt laget. Svennis och Milenko slipade på både en 4-3-3-taktik och en mer klassisk 4-4-2. I 4-3-3:an utgick Messi från kanten och i 4-4-2:an spelade han som falsk nia tillsammans med måltjuven Fredrik Johannesson. Både laget och Messi haltade dock.

Månadens träningsmatcher slutade följande: Carlstad United borta 0-0, Brumunddal hemma 3-0, Sandvikens IF hemma 1-0, Örn-Horten hemma 1-0.

Träningsmatcher i april: Oppsal hemma 2-0, FBK Karlstad hemma 5-0.

På de åtta träningsmatcherna stod Messi för sju mål och två assist.

När han väl fick bollen hände alltid något. Han snurrade upp en gubbe eller två, men det saknades fokus i avsluten och motståndet lyckades allt som oftast att markera bort honom. Något skavde.

Svennis kände att laget behöver stärkas upp. Om laget ska upp i division 1 så räcker det inte med Messi. På fri transfer plockades därför målvakten Viktor Göranzon, mittbacken Johan Ramhorn, ytterbacken Victor Fors och mittfältaren Erik Olofsson in.

Den 15 april var det dags för seriepremiär borta mot Sävedalens IF. Matchen slutade 1-1. Notoriske målskytten Fredrik Johannesson stod för Nordvärmlands mål. Messi var bland de sämsta på planen.

I säsongens första hemmamatch hade till slut ryktet spridits: Messi är i Nordvärmlands FF. All världens medier fanns på plats på Lillängens IP. De få säsongskortsinnehavarna hade svårt att få plats på läktaren. Messi skämdes, övriga njöt. Argentinaren lyckades dock koppla bort allt ståhej och stod för en matchavgörande insats då han gjorde två mål i 2-1-segern.

Kommande matcher var det mer regel än undantag att världens medier var på plats. Messi undvek dock att svara på frågor. Han ville bara spela fotboll.

Borta mot Torslanda IK blev det seger med 4-1. Ett mål av Messi.
Hemma mot Vänersborgs IF – seger med 4-1. Två mål av Messi innan han gick av med en lindrig skada.


Fem mål på fyra matcher är såklart godkänt – men de flesta hade nog förväntat sig mer av världens bästa spelare. Han har ju ändå lyckats göra 50 ligamål på en säsong i en av världens bästa ligor.

Svennis och Milenko hade många sömnlösa nätter. Hur ska de få laget, och framför allt Messi, att verkligen blomma ut? Svennis var frustrerad. Han är van att spelarna gör vad han säger. Det gjorde de inte i Nordvärmland. Det var inte så att de inte lyssnade, nej, snarare har de inte tillräcklig teknisk förmåga. Han måste tänka om.

Inför maj månads matcher bestämde han sig för att gå emot sina principer. Messi ska starta ensam på topp. Långa bollar mot honom.

#12   Messis agent

  Ungdom

 • Medlem
 • 7 Inlägg:

Postad 30 November 2019 - 13:05 PM

Syfte: Vad händer om man sätter världens bäste fotbollsspelare i en medioker svensk division 2-klubb? Hur långt kan man gå?

Upplägg: Jag har förstås använt editorn. Flyttat Messi till Nordvärmlands FF, ändrat hans favoritklubb, slutat i landslaget och gett han ett femårskontrakt. Om klubbar rycker i honom använder jag editorn så han stannar. Jag kommer inte använda editorn för ekonomifusk eller liknande.

#13   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 30 November 2019 - 17:24 PM

Ja blir ju intressant se om Messi börjar klaga på kontrakt o dåligt betalt o.s.v. efter ett tag.

#14   platini

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 108 Inlägg:
 • Yrke:Underhållsingenjör
 • Favoritlag:AS Roma, Liverpool

Postad 12 December 2019 - 13:51 PM

Visa inläggMessis agent skrev:

Syfte: Vad händer om man sätter världens bäste fotbollsspelare i en medioker svensk division 2-klubb? Hur långt kan man gå?

Upplägg: Jag har förstås använt editorn. Flyttat Messi till Nordvärmlands FF, ändrat hans favoritklubb, slutat i landslaget och gett han ett femårskontrakt. Om klubbar rycker i honom använder jag editorn så han stannar. Jag kommer inte använda editorn för ekonomifusk eller liknande.

Du borde kunna sätta framtida övergång som sker när han är 45+ typ till Barca på honom. Då slipper du all tjurighet och hets från andra klubbar :)

#15   Deadwood

  F.d. Admin

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 10263 Inlägg:
 • Yrke:Whiskyexpert

Postad 17 May 2020 - 16:42 PM

Visa inläggFlour skrev:

Ja blir ju intressant se om Messi börjar klaga på kontrakt o dåligt betalt o.s.v. efter ett tag.

Han skulle använda editorn :) Man kan ta bort alla missnöjen ingame.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar