Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM20] Accuracy: The Key to Success

18 svar till detta ämne

#1   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 04 February 2020 - 18:18 PM

Postad bild


FM20 har varit ute ett tag och efter ett antal saves som jag dokumenterat med excel-dokument tänkte jag dokumentera på följande vis istället. Via en saverapport. Det var ett tag sedan och jag vet inte hur många updates och hur ofta det kommer uppdateras men det är främst som en form av egenkoll jag skriver även om jag hoppas att kanske inspirera och få till diskussioner med er också, eftersom det är skoj.

Klubben som det kommer att spelas med är Brøndby IF i danska högstadivisionen. Även om man varit ett topplag under flera år (även om man krisade rejält efter senaste titeln) så var det 2005 man vann sin tionde och senaste ligatitel. Cupen vann man dock 2018.

Klubben grundades 1964 och har som sagt vunnit 10 ligatitlar men även 7 DBU-pokaler, 4 Supercup-titlar men även succéturneringen Royal League 2007. Säsongen 2019/20 kommer man att spela i UEFA Europa League där man går in i första kvalomgången, mer info om det framöver.

#2   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 04 February 2020 - 18:35 PM

Postad bild


TÄVLINGSFÖRVÄNTNINGAR 2019/20

SUPERLIGA
Styrelsens mål är att nå mästerskapsserien. Det innebär att vi ska ligga topp 6 efter 26 matcher. Själva kvalrundan, eller grundserien om man så vill, startar i mitten på juli och avslutas i mitten på mars. Enligt mediatipset i juni så placeras vi på tredje plats i tabellen bakom FC Köpenhamn och FC Midtjylland. Bakom oss tippas AaB, AGF och OB.

Personlig reflektion: Topp sex lär inte vara någon konstighet efter en första blick på laget. Däremot så vet jag inte om jag håller med om mediatipset fullt ut då jag tror att FC Nordsjaelland (tippade sjua) kan ställa till en hel del för många lag.

DBU-POKALEN
Den inhemska cupen ska det också satsas på enligt styrelsen. De vill att vi ska ta oss till semifinal som sämst vilket innebär att vi ska vara topp fyra i landet här. Vi går in i tredje omgången som spelas i slutet av september.

Personlig reflektion: Även här är det ett rimligt mål även om cupspel kan innehålla skrällar. Vi har överlag höga krav på oss vilket gör att vi kanske får prioritera saker i en viss ordning. I den ordningen kommer cupen i sista hand för egen del.

UEFA EUROPA LEAGUE
Även här ställer styrelsen höga krav. Vi ska nå minst gruppspel efter att vi kliver in i Bäst placerade Första kvalomgången som spelas i början av juli. Vi rankas dock som seedat lag (12e totalt) vilket gör att vi förhoppningsvis får "enkelt" motstånd.

Personlig reflektion: Det är alltid tufft att nå ett gruppspel i Europa League men det är klart lättare att göra det som seedat lag. Gruppspel betyder fina pengar och pengar är något som alltid behövs i en klubb som satsar på att växa och må bra.

Detta inlägg har redigerats av Ragnar: 04 February 2020 - 19:27 PM


#3   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 04 February 2020 - 19:48 PM

Postad bild


FACILITETER SOMMAREN 2019

ARENA - Bröndby Stadion 29 000 (23 450 sittplatser)
Arenan byggdes i mitten av 60-talet men renoverades år 2000 vilket gör att den är i bra skick. Den ägs av klubben, har gräs som underlag samt är eluppvärmd. Kapaciteten är klart bra för en klubb av den storlek vi vill vara och även om snittet inte lär vara 100% så kan vi fylla den vid speciella matcher. Det här är ingen bit vi behöver investera i kommande åren.

TRÄNINGSANLÄGGNING - Mycket fin
Gällande träningsanläggning så står vi mycket bra rustade både om vi ser i inhemska ligan men även mot övriga europeiska konkurrenter. En träningsanläggning av det här slaget gör att spelare lättare når den potential det sias om och samtidigt kan det locka spelare till oss. Inga investeringar närmsta åren, gäller dock att bibehålla kvalitén.

UNGDOMSAKADEMI - Bra
Om vi iställer ser till vår akademidel så är det inte lika munter läsning. Visserligen är Bra bättre än mycket annat, men ska vi i framtider utbilda riktigt bra fotbollspelare som hjälper oss både på planen och ekonomiskt är det här en avdelning som det måste investeras i. Akademin rör enbart träning för spelare i klubbens yngsta lag och ju bättre akademi ju snabbare utveckling.

UNGDOMSTRÄNING - Bra
Även gällande ungdomsträning så är Bra bättre än mycket annat, men samtidigt något vi behöver förbättra. Ungdomsträningen lägger grunden till bättre kvalité gällande ungdomsintaget och för vår del ska vi försöka få både akademi och träning att gå hand i hand istället för att speeda upp någon av dem. Konkurrensen i Köpehamns-området är stor och största konkurrenten FCK har också bra faciliteter vilket gör att vi måste spendera pengar på våra.

UNGDOMSREKRYTERING - Utmärkt
Den här delen ser dock strålande ut för vår del. Vi har en av de bästa ungdomsrekryteringarna i landet vilket innebär att vi enkelt sagt har en bra scoutingverksamhet gällande ungdomsintaget. En Utmärkt status på rekryteringen kan innebära att vi tar in talanger från även utanför Danmarks gränser.

Postad bild#4   Jockonelli

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 37 Inlägg:
 • Ort:Haninge

Postad 05 February 2020 - 07:29 AM

Lycka till! Blir spännande att följa!

#5   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 05 February 2020 - 08:55 AM

Visa inläggJockonelli skrev:

Lycka till! Blir spännande att följa!

Tack så mycket, det hoppas jag också. Känns som en inspirerande och trevlig save :)

#6   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7542 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Man United

Postad 05 February 2020 - 11:34 AM

Snyggt och intressant läsning! Finns en del att jobba på och stora utmaningen är naturligtvis FCK. Lycka till :)

#7   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 05 February 2020 - 20:17 PM

Postad bild


MÅLVAKTER 2019/20

SENIORLAG
Michael Tørnes, 33 år
Gör sin andra sejour i klubben efter att varit i andra klubbar under 5 år. Var förstamålvakt förra gången han var här men nu lär det bli att värma bänk. Rutinerad och kan gå in och göra enstaka insatser men inte mer än så.
Status: Har kontrakt till 2020, lär lämna då.

Marvin Schwäbe, 24 år
Tysk med meriter från landslaget som anslöt förra säsongen från Hoffenheim och blev förstamålvakt direkt. Hög potential som lär nås med hjälp av förtroende.
Status: Given förstamålvakt. Kontraktet går ut 2021 och fokus lär vara på att förlänga detta.

B-LAG
Mads Hermansen, 18 år
18-årige Hermansen debuterade precis i U21-landslaget och spås en lysande framtid. En av Danmarks största målvaktstalanger som har en bra bit till full potential.
Status: Kontraktet går ut 2021, fullt fokus på att vi förlänger det. Lånas ut redan den här säsongen?

Tonny Brogaard, 35 år
Tredje säsongen i klubben för rutinerade målvakten som också är manager för B-laget. Skadad i 5 månader, går över på rent personalkontrakt under året.
Status: Fortsätter som ledare så snart som möjligt.

U19
Tobias Juul, 17 år
Ung målvakt som inte lär bli långvarig i klubben. Inte mycket talang men får vara förstavalet i U19 i brist på annat. Lär ryka så fort annat alternativ dyker upp.
Status: Sitter på amatörkontrakt vilket gör att han när som helst kan bli plockad av annan klubb. Inga ambitioner på att förlänga kontraktet.

#8   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 06 February 2020 - 18:03 PM

Postad bild


VÄNSTERBACKAR 2019/20

SENIORLAG
Anthony Jung, 27 år
Tredje säsongen i klubben för Eintracht Frankfurt-produkten och som en av få naturliga vänsterbackar i truppen är platsen given. 60 matcher i klubben och det lär bli många fler under den här säsongen om han får vara skadefri. Bra ålder, okej lönemässigt och klart godkända personlighetsdrag gör att han kanske till och med kan vara aktuell för försäljning. Skulle det inte bli så är inte jag missnöjd direkt.
Status: 2 år kvar på kontraktet, given i startelvan. Inga direkta åtgärder krävs.

B-LAG
Gregor Sikosek, 25 år
Landslagsmeriterad slovak som är utlånad till NK Domzale den här säsongen. Helt okej spelare men inget som hade petat Jung. Hög lön för kvalitén vi får.
Status: Kontraktet går ut vid årsskiftet, kommer inte förlängas.

Jacob Rasmussen, 18 år
Egen produkt som har vissa egenskaper som sticker ut men överlag en medelmåttig spelare. Bra fysik men i övrigt inte särskilt många glädjeämnen.
Status: Amatörkontrakt som inte kommer förnyas med annan typ.

U19

#9   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 06 February 2020 - 18:22 PM

Postad bild


MITTBACKAR 2019/20

SENIORLAG
Andreas Maxsø, 25 år
Egen produkt som är tillbaka i klubben igen efter att ha lämnat den 2010. Räknas som en av Superligas bästa mittbackar och given i startelvan. Spelat många matcher i den danska högstaligan men har även rutin från Turkiet, Schweiz och Tyskland.
Status: Kontrakt tills 2023. Nyckelspelare.

Anton Skipper, 19 år
Även Skipper är en egen produkt som precis blivit uppflyttad till a-truppen. Är en lovande spelare som kommer få sina chanser den här säsongen. Med sina 194 centimeter tror vi att han kan vara ett hot även på fasta situationer offensivt.
Status: Talangfull, utlåning den här säsongen kanske vore det bästa?

Hjörtur Hermannsson, 24 år
Duktig islänning som gjort 11 landskamper. Når inte riktigt fram till en startplats nu vilket gör det tveksamt om han köper situationen. Behöver spela regelbundet för att hålla kvar vid sin landslagsplats.
Status: Kontraktet går ut 2021, jagas av många klubbar och vi kommer inte neka rätt pris.

Sigurd Rosted, 24 år
Efter danskar och en islänning är det givet att ha en norrman i den centrala backlinjen också. Även Rosted har landslagsmeriter och 24-åringen är steget före Hermannsson just nu. Kom från KAA Gent inför den här säsongen och vi räknar med att han kommer vara en nyckelspelare.
Status: Kontrakt tills 2023 vilket gör att våra två startande mittbackar sitter båda två på långa kontrakt.

B-LAG
Luke Singh, 18 år
Ynglingen är inlånad från Toronto FC och med tanke på att han inte är i närheten av de fyra främsta mittbackarna lär säsongen spenderas i reservlaget.
Status: Halvårslån som inte kommer förlängas.

Joël Kabongo, 21 år
Mycket talangfull mittback som är ett fysiskt praktexemplar. Tyvärr sätter en svår skada stopp för den här säsongen.
Status: Kontrakt till 2021. Förlängning är absolut aktuell, även utlåning när han är redo.

Sebastian Lerholt, 20 år
En spelare som inte håller i vårt reservlag ens.
Status: Fri att lämna.

Mikkel Eslund, 18 år
Samma som Lerholt, även om Eslund är aningens mer talangfull.
Status: Fri att lämna.

U19
Elias Gärtig, 16 år
Talangen finns där till att bli en okej mittback på Superliga-nivå, men det är lång väg att vandra.
Status: Möjligtvis ett lärlingskontrakt i brist på annat.

Emil Staugaard, 17 år
Stark på huvudet, men inte mycket annat. Lär få spela av säsongen i U19.
Status: Fri att lämna.

Oscar Salling, 16 år
Se ovan.
Status: Fri att lämna.

#10   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 09 February 2020 - 16:15 PM

Postad bild


HÖGERBACKAR 2019/20

SENIORLAG
Johan Larsson, 29 år
Lämnade för franska högstaligan men en utebliven succé där gjorde att den svenska kantspringaren sökte sig tillbaka till Danmark. Håller hög kvalité för ligan även om defensiven skulle kunna vara lite bättre.
Status: 6 månader kvar på kontraktet, vi önskar förlänga.

Jens Martin Gammelby, 24 år
Värvades som ersättare för Larsson och är ett fullgott alternativ. Bra ålder, bra egenskaper och kan spela lite överallt på planen. Kommer ge Larsson en kamp om att starta till höger och högerkanten defensivt känns riktigt stabil för vår del.
Status: Kontrakt till 2023, inget akut att göra just nu.

B-LAG
Patryk Obacz, 21 år
Polsk ytterback som inte är nära a-lagskvalité. Kommer att få spela b-lagsfotboll den här säsongen.
Status: Fri att lämna.

U19
Matin Saleh, 16 år
Har en del fina egenskaper men tränarstaben tror inte på att han kommer utvecklas till en a-lagsspelare.
Status: Kontrakt till 2021.

#11   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 09 February 2020 - 16:21 PM

Postad bild


VÄNSTERMITTFÄLTARE 2019/20

SENIORLAG
Kevin Mensah, 28 år
Har haft svårt med regelbunden speltid under åren i klubben men nu är det dags att få chansen för 28-åringen. Lurig ytter som gärna tar sig fram till målchanser vilket passar rollen han kommer få.
Status: Kontrakt till 2023. Tar han inte chansen lär det bli försäljning.

Ante Erceg, 29 år
Ungefär likvärdig gällande egenskaper som Mensah, men lite mindre kreativ. Hårt jobbande och bra klipp i steget. Kommer få chansen under säsongen.
Status: Kontrakt till 2022. Enkelt sagt så beror det på vem som lyckas gällande vem som säljs under den här säsongen av Erceg och Mensah.

B-LAG

U19
Giran Pyne-Cole. 17 år
Fin passningsfot och bra fart men i övrigt är det inte mycket positivt.
Status: Fri att lämna.

#12   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 10 February 2020 - 19:36 PM

Postad bild


CENTRALA MITTFÄLTARE 2019/20

SENIORLAG
Josip Radosevic, 25 år
Landslagsmeriterad kroat som tar hand om det defensiva mittfältet på ett utmärkt sätt. Gör sin andra säsong i klubben och dominerar ytan han har ansvar för genom hårt arbete och fysiskt spel.
Status: Kontrakt till 2022. Nyckelspelare för taktiken men dyr i lön, så vid rätt pris kan han lämna.

Tobias Børkeeiet, 20 år
Nyförvärv från Stabaek och 20-åringen är rejält talangfull. Inleder säsongen som ersättare men ingen kommer bli förvånad om han är startspelaren redan andra halvan av densamma. De psykiska egenskaperna utmärker sig.
Status: Långt kontrakt och klubbens framtida stjärna på mittfältet.

Dominik Kaiser, 30 år
Tysk spelare som gärna dominerar mittfältet med sina fina passningar. Även duktig avslutare som är en av de mest rutinerade i truppen. Även Kaiser jobbar hårt på planen.
Status: 1 år kvar på kontraktet och 30 år, kan lämna i vinter.

Simon Tibbling, 24 år
Liten mittfältare som gör mycket bra med bollen. En av lagets bästa passningsfötter gör att han är startspelare på mittfältet där vi genom vår taktik kommer ha mycket boll. Tredje säsongen i klubben och förhoppningen är att poängen fortsätter att produceras av Tibblings fötter.
Status: Kontrakt till 2022. Viktig spelare.

Lasse Vigen, 24 år
Ytterligare en mittfältare som gärna vill leverera precisa passningar från sin position. Likt många övriga en hårt arbetande spelare som gärna gör det jobbigt för motståndaren.
Status: Kontrakt till 2021, förlängning är prio.

B-LAG
Morten Frendrup, 18 år
Lovande spelare som spelat a-lagsfotboll några gånger de senaste säsongerna. Inte särskilt stor, men aggressiv och brytningssäker mittfältare som spelar större än vad storleken visar.
Status: Kontrakt till 2021. Förlängning är prio men även utlåning.

Andreas Pyndt, 18 år
Fin passningsfot och teknik men det är också det enda som sticker ut. Skulle må bra av att bredda sitt kunnande för att kunna utmana på allvar.
Status: 1 år kvar på kontraktet, tveksamt med förlängning.

Jesper Lindstrøm, 19 år
En av klubbens mest talangfulla spelare. Meriter från U21-landslaget och det lär bli fler matcher där. Duktig med boll men visar även upp härlig fart på planen.
Status: Kontrakt till 2021, förlängning är prio men även utlåning.

Rezan Corlu, 21 år
Vänsterfotad mittfältare som gärna vill slå avgörande passningar. Visar upp en fin teknik men behöver tuffa till sig.
Status: Långt kontrakt och utlånad till Lyngby BK just nu.

U19
Laurids Brandt Andersen, 17 år
Kreativ spelare med stor potential men får nog börja visa upp att han är redo att ta ansvar för sin utveckling snart. Annars lär det bli klubbyte.
Status: Kontrakt till 2022. Talangfull men tar han inte steg den här säsongen kan det bli klubbyte.

Andreas Eriksen, 16 år
Löpstark spelare med bra speluppfattning och helt okej teknik. Har mycket att jobba på.
Status: Kontrakt som går ut snart, prestationer avgör om det ska förlängas.

#13   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 10 February 2020 - 19:43 PM

Postad bild


HÖGERMITTFÄLTARE 2019/20

SENIORLAG
Kasper Fisker,31 år
Rutinerad spelare som haft lite problem med att få speltid senaste säsongen. Allround med en känslig frisparksfot som sticker ut. Fysiken börjar försämras lite för mycket för att kunna utmana på allvar om startplats.
Status: Sista året på kontraktet, lär inte förnyas.

Simon Hedlund, 26 år
Kom till klubben under förra säsongen och är en ytter som gärna söker sig in mot mål. Helt okej avslutsfot gör att han är ett offensivt hot. Besitter fin fart och teknik samtidigt som han är i en bra ålder.
Status: Kontrakt till 2023 och nyckelspelare.

B-LAG
Peter Bjur, 19 år
Varit given i det danska U19-landslaget och väntas debutera i U21 snart. På gränsen till a-lagsspel men har tuff konkurrens. Visar upp bra egenskaper både med och utan boll. Potential att få a-lagsspel den här säsongen om han inte lånas ut.
Status: 2024. Kan lånas ut den här säsongen.

U19
Victor Sørensen, 17 år
Talang som inte har så mycket mer än farten att visa upp. Svårt att utmana om en plats i a-truppen i framtiden.
Status: Fri att lämna.

Andrew Oseni, 17 år
Liten, fartfylld spelare som har ett okej avslut- samt inläggsspel vilket gör att han kan spela både ytter och inre anfallare. Får den här säsongen på sig att visa upp att han ska vara med i framtiden.
Status: 2021. Framtiden avgörs efter den här säsongen.

#14   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 10 February 2020 - 19:53 PM

Postad bild


ANFALLARE 2019/20

SENIORLAG
Kamil Wilczek, 31 år
Landslagsmeriterad polack som är älskad av fansen. Levererar alltid mål och har målsiffrorna 5 (anslöt efter halva säsongen), 13, 15 och 21 på sina säsonger i klubben. Rejäl anfallare som både kan användas som spjutspets och som bollmottagare.
Status: 2021. Nyckelspelare samtidigt han är 33 när kontraktet går ut, sista chansen att få pengar?

Mikael Uhre, 24 år
Hårt arbetande anfallare som använder sin fart för att komma till bra chanser. Rejält skott som absolut har potential att resultera i många mål. Ersättare för Wilczek?
Status: 2022 och en spelare som klubben absolut kan bygga på i framtiden.

Samuel Mraz, 22 år
Slovakisk landslagsanfallare som behöver speltid för att behålla den platsen. Användbar även på kanten och är mycket skicklig med boll. Kommer till många lägen tack vare sin starka beslutsamhet och rörelse utan boll.
Status: På lån från Empoli.

B-LAG
Andreas Bruus, 20 år
Bollstark anfallare som hade varit ännu bättre om han läst spelet bättre. 20 år och inte i närheten av a-lagsspel just nu.
Status: 2021, lämnar vid rätt bud.

Magnus Warming, 19 år
Egen produkt och otroligt talangfull. Utlånad för andra säsongen i rad till Nykøbing FC där a-lagsspel ska ge honom den utveckling han behöver för att utmana om en startplats om något år.
Status: 2021, förlängning är prio.

U19
Mathias Kvistgaarden, 16 år
Grymt skott men för dålig gällande andra saker i spelet vilket gör att han sällan kommer till lägen.
Status: Fri att lämna.

Lucas Balck, 18 år
Talangen finns där men behöver arbeta hårt den här säsongen för att utveckla den. Har sin styrka i straffområdet men likt Kvistgaarden kommer han sällan till lägen då han har brister i övriga spelet.
Status: Framtiden avgörs efter den här säsongen.

Detta inlägg har redigerats av Ragnar: 10 February 2020 - 19:55 PM


#15   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 11 February 2020 - 17:51 PM

Postad bild


JULI 2019

Superliga | 8. 3 1-0-2 3-4 3p
Brøndby - Silkeborg 3-1 | Josip Radosevic x2, Kasper Fisker
Randers - Brøndby 2-0
Brøndby - OB 0-1
Eftersom vi har ett EL-kval att fokusera på har det varit svårt att fokusera fullt ut på ligan. Våra ersättare till den så kallade startelvan har inte levererat fullt ut tyvärr vilket gjort att resultaten blivit lidande. Hemmamatchen mot OB dominerade vi stort men så länge vi inte gör mål och motståndaren nätar på sin chans så blir det inga poäng tyvärr.

Europa League
Brøndby - FK Liepaja 4-0 | Andreas Maxsø, Kevin Mensah, Dominik Kaiser, Johan Larsson
FK Liepaja - Brøndby 0-5 | Jens Martin Gammelby x2, Ante Erceg, Samuel Mraz, Kamil Wilczek
Cracovia - Brøndby 0-3 | Simon Hedlund, Samuel Mraz, Josip Radosevic
Brøndby - Cracovia 1-1 | Kevin Mensah
Första kvalomgången dominerade vi fullständigt där ersättarna vann med större siffror än ordinarie laget. Därefter trodde vi att Cracovia skulle ge oss en rejäl match men efter att vi kört över dem på bortaplan var det inga konstigheter att städa av dem även på hemmaplan. Nu väntar NK Domzale i den tredje kvalomgången.

#16   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 11 February 2020 - 18:36 PM

Postad bild


DANSK STORTALANG LÅNAS UT TILL UD OLIVEIRENSE!

Brøndby IFs mittfältstalang Jesper Lindstrøm spås en lysande framtid, men det står nu klart att säsongen 2019/20 spenderas i Portugal.


Jesper Lindstrøm är en produkt som spelat i flera av Brøndy IFs ungdomslag och många hade nog förhoppningar om att se honom i en a-lagströja den här säsongen. Nu står det dock klart att UD Oliveirense, som spelar i den portugisiska andraligan, lånar honom den kommande säsongen.

- För att Jesper ska utvecklas som fotbollsspelare på bästa sätt är speltid en viktig ingrediens. UD Oliveirense lovade honom en stor roll den här säsongen och vi ser det som något som kommer få honom att ta kliv mot en framtida a-lagsplats i Brøndby, säger sportchefen Carsten V. Jensen.

UD Oliveirense är en klubb som förutom en säsong i tredjeligan för några år sedan varit ett stabilt mittenlag i andraligan.

#17   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 11 February 2020 - 19:35 PM

Postad bild


MIKAEL UHRE LÅNAS UT TILL MOREIRENSE FC!

Brøndbys 24-årige anfallare Mikael Uhre lånas ut till portugisiska Moreirense FC under kommande säsong. Det blir anfallarens sjätte klubb hittills i seniorkarriären.

Många trodde nog att Mikael Uhre skulle utmana på allvar om en startplats i Brøndby den här säsongen men nu meddelar den danska klubben att man lånar ut anfallaren till Portugal och Moreirense FC.

Uhre, med meriter från det danska U21-landslaget, har fått speltid i inledningen av den här säsongen men klubben visar nu tydligt att man har inlånade Samuel Mraz före i hierarkin. En annan tanke från klubbens sida kan vara att man ser mer långsiktigt i Uhre och vill på så sätt säkra kontinuerlig speltid för honom den här säsongen.

Moreirense FC tippas på nedre halvan av Liga NOS och anfallskonkurrenterna i klubben är bland annat Luther Singh, Pedro Henrique och David Texeira.

#18   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 14 February 2020 - 11:25 AM

Postad bild


AUGUSTI 2019

Superliga | 9. 8 3-1-4 9-9 10p
Brøndby - AC Horsens 1-2 | Kamil Wilczek
Hobro IK - Brøndby 1-2 | Kamil Wilczek, Ante Erceg
Brøndby - AaB 0-1
Brøndby - AGF 1-1 | Andreas Maxsø
FC Midtjylland - Brøndby 0-2 | Simon Tibbling, Kasper Fisker

Ligaspelet är fortsatt svagt med tanke på att vi haft fullt fokus på Europa League-kvalet. Inför månadsavslutningen mot FCM så mönstrade vi mer eller mindre ordinarie lag och spelat riktigt bra fotboll vilket också visade sig genom slutresultatet. Visserligen var motståndarna nära ett reduceringsmål, som inte hade varit orättvist, i slutet av andra halvlek men vi lyckades hålla ut.

Förhoppningen är nu att vi lyckas ta tag i ligaspelet på allvar. Vi har 8 poäng upp till FC København som ligger högst upp i tabellen och det visar på att lag slår varandra den här säsongen. Vi har förlorat 4 av 8 matcher, vilket är alldeles för många, men FCK i sin tur har förlorat två matcher redan.


Europa League
Brøndby - NK Domzale 3-0 | Kamil Wilczek x2, Ante Erceg
NK Domzale - Brøndby 1-2 | Samuel Mraz, Josip Radosevic
Brøndby - Steaua Bukarest 1-0 | Andreas Maxsø
Steaua Bukarest - Brøndby 1-1 | Dominik Kaiser
NK Domzale hade svårt att bjuda på motstånd i första matchen av de två vilket gjorde att vi kunde gå till en trygg ledning efter halva omgången spelad. Vi valde att bevaka våra positioner i bortamötet och även om de gjorde ett mål så kontrade vi mer eller mindre in två mål.

Det rumänska storlaget Steaua bjöd på bra motstånd men vi lyckades kräma ur mer av vårt lag vilket gjorde att vi gick segrade ur dubbelmötet. Av 180 minuter fotboll så vill jag nog säga att vi var likvärdiga men att vi var lite skickligare i vår hemmamatch än vad dom var i deras.

Resultatet betydde Europa League-gruppspel för oss och i gruppen lottades vi tillsammans med Manchester United, Young Boys och AEK Athen. Tuff grupp, men visst ska vi lyckas ta några segrar här.

Detta inlägg har redigerats av Ragnar: 14 February 2020 - 11:26 AM


#19   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2790 Inlägg:

Postad 15 February 2020 - 10:21 AM

Postad bild


SEPTEMBER 2019

Superliga | 5. 11 5-2-4 13-10 17p
Brøndby - FC Nordsjaelland 0-0
Esbjerg fB - Brøndby 0-1 | Andreas Maxsø
SømderjyskE - Brøndby 1-3 | Ante Erceg, kasper Fisker, självmål
Vi har fortfarande inte hittat riktigt rätt gällande taktik och resultaten blir därefter. Visserligen så spelar vi in sju av nio poäng i septembers ligaspel vilket naturligtvis är godkänt men samtidigt ser det inte lika stabilt ut på planen.

Erceg har kommit igång bra det senaste men samtidigt är det inte han vi vill ha som producerande, även om vi naturligtvis är nöjda med det också. Nej, det är Wilczek som ska vara den dominerande offensivt, precis som han var i inledningen av säsongen, men han har hamnat i en formsvacka som vi hoppas han ska ta sig ur inom kort.

Europa League
AEK Athen - Brøndby 2-2 | Simon Tibbling, Ante Erceg
Inledningsmatchen i gruppspelet visade sig bli en tuff batalj på bortaplan. Vi tar ledningen två gånger om men klarar inte av att ta hem samtliga tre poäng. Tuff match mot United nästa.

DBU-Pokalen
3:e omgången: Nastved BK - Brøndby 1-1s | Ante Erceg
Här höll det på att bli fiasko när vi ställde upp med många reserver. Erceg byttes in och kvitterade, sedan var vi mer säkra än motståndarna från straffpunkten.

Detta inlägg har redigerats av Ragnar: 15 February 2020 - 10:21 AM


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar