Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM20] Torns IF - Mer än bara Twitter

26 svar till detta ämne

#1   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 19 March 2020 - 09:21 AM

Postad bild


Fotbollskarriären hade aldrig tagit höjd. Ett par säsonger i division 6 med Kyrkheddinge IF innan skorna lades på hyllan. Istället tog Fredrik plats på bänken hos diverse pojklag. Åren gick och Fredrik jobbade sig uppåt i åldrarna. Ett par framgångsrika säsonger för Lunds BKs juniorlag innan telefonen ringde. I andra änden en herre vid namn Rikard, som Fredrik kom ihåg som tränare för Staffanstorps GIFs seniorer när Fredrik själv spelade i juniorlaget. Rikard kom inte ihåg Fredrik, trots att han faktiskt tränade och spelade ett par matcher för seniorerna. Nåja, åren hade ju gått. Anledningen till att Rikard ringde var att han själv skulle dra sig tillbaka från tränarrollen i den rivaliserande klubben Torns IF. Han visste att det var lite infekterat att kontakta en av LBKs tränare, men hade inget att förlora. Fredrik kände sig ärad, men var tvungen att höra sig för med sin ordförande. Efter ett snabbt samtal ringde han tillbaka till Rickard.
- Vi kör!


En kall januarikväll ute i Stångby fick Fredrik träffa på sin nya spelartrupp för första gången. Han fick också träffa ledarna, däribland hans gamla lagkamrat från tiden i Staffanstorp, Patrik Behm-Fransson. Patrik hade en något mer lyckad karriär än Fredrik, men hade nu dragit sig tillbaka från spel för att fortsätta som målvaktstränare.
21 spelare samlades i den lilla klubblokalen på Tornvallen. Lite väl tunn trupp tänkte Fredrik, men såg ändå fram emot att köra igång försäsongen. Efter en snabb koll med ordförande Asperot fick Fredrik klara direktiv om att ekonomin, den var inget att tala om. Spelare kommer till Torn för att spela fotboll, inte tjäna pengar.


Fredrik tyckte sig ha hyfsad koll på en del av spelarna, han hade ju trots allt sett ett gäng matcher med Torn det senaste året. Nu hade han cirka 3 månader på sig att spela ihop laget innan serien drar igång. Han slängde ut lite krokar i sitt ganska lilla kontaktnät för att se om det fanns några hyfsade fotbollsspelare i regionen som letade efter en ny klubb. Förhoppningsvis dyker det upp några spännande spelare på någon av de öppna träningarna.
Efter 2 veckors ganska hård träning insåg Fredrik att truppen visserligen innehåller en del talang, men för att ens kunna spela det klassiska 4-4-2 som han tänkt så behövdes det verkligen ett par nya spelare, främst anfallare. Det hade kommit en hel del spelare på provträning och några av de imponerade verkligen. Fredrik var dock rädd för att de skulle kräva alldeles för mycket betalt, men lät ordförande Asperot sköta snacket och hoppas på det bästa.
Det tog inte lång tid förrän Asperot kom med det glädjande beskedet att 2 av spelarna skrivit på för klubben. Den första var Alberto Catenacci, som lämnat Åtvidaberg och satsade på en utbildning på Lunds universitet istället. Den andra var 20-årige Musa Kamara från Sierra Leone, som provat lyckan i Sverige och Trelleborg tidigare.
Fredrik kände att han gärna ville spetsa truppen ytterligare, men fick avvakta ett par veckor för att återigen bjuda in spelare på provträning. Samtidigt fanns där ett par spelare som inte riktigt höll måttet.


#2   sweem

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 29 Inlägg:

Postad 19 March 2020 - 09:27 AM

Snyggt! Som Lundabo följer jag givetvis detta med stort intresse Postad bild

#3   Justus

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 182 Inlägg:
 • Ort:Göteborg
 • Favoritlag:IFK Göteborg

Postad 19 March 2020 - 09:43 AM

Spännande, detta blir att följa! Har du nån egen värvningsfilosofi/begränsning?

#4   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 19 March 2020 - 10:27 AM

Eftersom ekonomin är som den där så är det bara tal om spelare utan kontrakt. Annars ska jag försöka att inte värva allt för mycket, får se hur det går.

#5   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 19 March 2020 - 10:42 AM

Postad bild
Veckorna gick och laget tränade på bra. Efter en träning och sedvanlig bastu klev Fredrik in på kansliet för att träffa Asperot. Asperot satt med en kopp kaffe och log med hela ansiktet.
- Håll i dig, vi har precis fått klart med ytterligare 3 spelare, varav en är Gabriel Altemark-Vanneryr! Hans fru ska börja jobba på Tetra Pak och han kände att han ville hålla igång med fotbollen så han tackade ja.
De andra två spelarna var vänsterbacken David Alm, med erfarenhet från Hammarby, samt anfallaren Aziz Essaisi, som lämnade Sverige för Danmark i ung ålder, men nu återvänt.


Fredrik kände sig ganska nöjd med truppen och det var bara februari. En månad med hård träning för att sätta taktiken som Fredrik filat på. Han ville spela 4-4-2, med offensiva ytterbackar som fyller på längs med kanterna. Yttrar som skär in i banan för att öppna upp. Spelet ska bygga på ett kort passningsspel som byggs bakifrån. De ska sätta hög press på motståndarna och vinna boll högt upp. Det krävs spelare som är bra tränade, samt som är trygga med bollen. De ska våga spela sig ur situationerna och anfalla med mycket folk.

I samråd med ordförande Asperot planerades det in 5 träningsmatcher inför seriestarten. Först ut var Hvetlanda GIF. Helgen efter väntade ett miniträningsläger i Danmark med match mot Birkeröd. Ett besök hos Dalstorps IF innan de 2 sista träningsmatcherna väntade hemma på Tornvallen, mot Öster och Kristianstad. I seriepremien väntar Trollhättan, då ska Torn vara redo.
En tidig lördagmorgon i februari kommer Fredrik ut till Tornvallen för att förbereda dagens träning. På parkeringen ser han Asperots bil och tänkte att det var lite konstigt. Han klev in i klubbstugan och kaffedoften slog mot ansiktet. Han hörde Asperot och en okänd röst prata. Han klev försiktigt in och möttes av Asperot och ett väldigt välkänt ansikte, som han ändå inte kunde placera.
-Tjena tjena, Björn, sa mannen och sträckte fram näven. Fredrik hälsade och polleten föll ner. Det var Björn Wesström, sportchef för AIK. Fredrik kände sig förvånad och förstod inte alls vad en av Sveriges mäktigaste sportchefer gjorde på lilla Tornvallen. Asperot förklarade att AIK och Torn ingått ett samarbete, där AIK kan låna ut spelare till Torn.
2 träningar kvar, sen börjar matcherna. Ytterligare en spelare hade anslutit till Torn, Kamal Mustafa, med allsvenska meriter. Fredrik såg direkt att han höll en hög nivå, dock var han oerhört otränad. Fredrik kände att det var sista pusselbiten i lagbygget. Truppen var nu ganska stor, och Fredrik förväntade sig att ett par spelare skulle få lämna under mars månad innan allvaret började.
Postad bild
Gabriel Altemark - Vanneryr klar för Torns IF#6   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 19 March 2020 - 14:35 PM

Tornvallen i Stångby med plats för 2000 åskådare. 159 årskort var sålda.Postad bild
Hvetlanda GIF - Torns IF 0-5
Mustafa
Kamara (2)
Zadran
Essaisi


Säsongen började på bästa tänkbara sätt. Nyförvärven levererade direkt. Kamal Mustafa stod för ett mål och två fina framspelningar redan i första halvlek. Kamara gjorde två fina mål innan Zadran och inhoppande Essaisi avslutade målskyttet i den andra halvleken. Altemark - Vanneryr gjorde en bra match och var inblandad i det mesta, utan att själv få göra mål. Men det blev en trevlig bussresa hem och Fredrik kände sig oerhört nöjd med vad spelarna presterat, även om motståndet var ett lag från division 4.

Skjold Birkeröd - Torns IF 0-2
Nilsson
Östlund


Efter ett par träningar på dansk mark väntade match mot Skjold Birkeröd. Första halvlek dominerades fullständigt av Torn, utan att lyckas göra mål. Andra halvleken var mer avslagen, men Torn lyckades ta ledningen när Niklas Nilsson nådde högst på en hörna. På tilläggstid slog Patrik Östlund in spiken i kistan och ytterligare en seger var klar.


Dalstorps IF - Torns IF 1-1
Asaad

Tredje träningsmatchen och för motståndet stod Dalstorp från division 2. Första halvlek var ganska jämn med ett litet övertag för Torn. 1-0 kom också efter en halvtimme, men dömdes bort för knuff då Åkerlund gått för hårt åt. 1-0 kom istället efter en timmes spel. Alan Asaad tog sig igenom försvaret och lyckades sätta returen på sitt eget skott. Det stod sig enda till minut 90 då Torn tappade markering på en hörna och 1-1 blev slutresultat.


Torns IF - Öster 0-2
Nästsista träningsmatchen och för motståndet stod Öster, från Superettan. Solen sken på Tornvallen inför en förväntansfull publik. Öster visade klass och pressade tillbaka Torn första kvarten. Torn kom sedan in i matchen, men Öster tog ledningen på en elegant frispark efter 25 minuter. Bara 4 minuter senare var det dags igen. Slarv i försvaret gav Öster straff och 0-2 var ett faktum. Torn hade sedan flera chanser att reducera men fick inte in bollen. Torn gör en bra andra halvlek och skapar mer chanser än Öster, men bollen vill inte in och matchen slutar med förlust. Fredrik kände sig dock ändå ganska nöjd med spelet som Torn bjöd på.

Torns IF - Kristianstad FC 8-1
Valtemark - Vanneryr (3)
Mustafa
Nilsson (2)
Karlsson
Asaad


Sista matchen innan allvaret började. Kristianstad från division 2 gästade Tornvallen. Torn tog tag i taktpinnen direkt och redan efter 4 minuter låg bollen i Kristianstads mål. Altemark - Vanneryr avslutade kliniskt. Det tog bara ytterligare 4 minuter innan Kamal Mustafa utökade ledningen till 2-0. 3 minuter senare var det dags igen, Altemark - Vanneryr med sitt andra för dagen. Innan halvleken var slut hade Niklas Nilsson ökat på till 4-0 inför 90 åskådare. Torn fortsatte visa fint spel i den andra halvleken och publiken bjöds på ytterligare 5 mål, varav 4 från Torn. Fredrik var mer än nöjd och kände att laget var redo för seriepremiär.


#7   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 19 March 2020 - 18:28 PM

Postad bildTruppen 2020

Målvakter
Svante Hildeman (24)
Beck Wallgård (20)
2 stabila målvakter där amerikanen Beck Wallgård fått mest förtroende på försäsongen och går in i säsongen som nummer 1.


Backar
Ludvig Bergman, BHC (24)
Victor Larsson, BHC (19)
David Alm, BV (22) NY
Alberto Catenacci, BC (21) NY
Christopher Nilsson, BHV (29)
Truls Verngren BHV (22)
Niklas Nilsson, BC (31)
Många backar, varav flera kan spela på flera positioner. Nyförvärven Alm och Catenacci är givna, tillsammans med veteranen Nilsson. Den position som Persler är mest osäker på är högerbacken, men just nu innehar klubbens andra trotjänare, Christopher Nilsson, den platsen.


Mittfältare
Victor Sköld, MC (23)
Eddie Tran, MC (22)
Alan Asaad, MC (21)
Tobias Karlsson, MC (21)
Kamal Mustafa, OMHV (28) NY
Niclas Lundberg, OMHV (28)
Noor Zadran, OMHV (25)
Andreas Åkerlund (OMHV (27)
Även mittfältet har gott om spelare. Centralt är det gott om talang, men inte så mycket rutin. Tran och Karlsson har imponerat mest och går in i säsongen med givna startplatser. På kanterna är det tänkt att Mustafa och Zadran ska leverera.


Anfallare
Aziz Essaisi, AC (21) NY
Gabriel Altemark - Vanneryr, AC (34) NY
Musa Kamara, AC (20) NY
Patrik Östlund, AC (28)
4 anfallare slåss om 2 platser. Veteranen Altemark - Vanneryr känns given medan den andra platsen slåss framförallt Essaisi och Kamara om. Östlund är en stabil målskytt som kämpat lite med skador de senaste säsongerna, men kan ta en plats om han håller sig skadefri.
Styrelsens målsättning inför säsongen var en stabil mittenplacering. Fredriks egna målsättning var dock högre än så. Han ville vara med i toppen och slåss om uppflyttningsplatserna.


Nyförvärv
David Alm
Alberto Catenacci
Kamal Mustafa
Gabriel Altemark - Vanneryr
Musa Kamara
Aziz Essaisi


Lämnat
Elias Lindell
Hugo Barsne (Lån)
Aron Mar Brynjarsson (Lån)#8   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 20 March 2020 - 07:31 AM

Postad bild
Fansen höjde stämningen på TornvallenTorns IF - FC Trollhättan 2-2
Kamara
Nilsson


Seriepremiär! FC Trollhättan stod för moståndet denna regniga dag i Stångby. Torn fick en sagolik start då högerback Nilssons långa inlägg nådde Kamara som behärskat nickade in 1-0 efter bara 22 sekunder. Tyvärr ansåg den assisterande domaren att Kamara var på fel sida och målet underkändes. Torn fortsatte anfalla och Kamara fick ett nytt fint läge efter 16 minuter. Tyvärr gick avslutet rakt på målvakten. Efter 30 minuter hade Torn haft 10 avslut mot mål, men ställningen var fortsatt 0-0. Efter 36 minuter kom så det förlösande 1-0. Wallgård satte ingång spelet snabbt med ett utkast, bollen gick via Tran fram till Karlsson som hittade Kamara i djupled. Denna gången gjorde han inget misstag och publiken på Tornvallen kunder jubla, 1-0! Efter det skapade Trollhättan ett par halvfarliga chanser, men ställningen stod sig till halvlek.Andra halvlek var bara 3 minuter gammal när Trollhättan fick frispark på mittplan. De lyfte in bollen i straffområdet och talangen Måns Saebbö nådde högst och kvitterade till 1-1. Spelet var ganska jämnt innan Torn fick en hörna efter 64 minuter. Tran slog in bollen och lagkapten Niklas Nilsson nådde högst och nickade in 2-1 för hemmalaget. Ledningen höll i 8 minuter, sedan kvitterade Trollhättan med ett snyggt avslut utanför straffområdet, otagbart för Wallgård. Några halvchanser skapades, men inga fler mål föll. Matchen slutade 2-2

Syrianska FC - Torns IF 1-4
Kamara
Zadran
Tran
Alm


Dags för bortamatch. En lång bussresa till Södertälje och match mot ett av de topptippade lagen, Syrianska. Efter 9 minuter slår Syrianskas målvakt, Dwayne Miller en dålig inspark som gick rakt till en ensam Christopher Nilsson på högerkanten. Nilsson kunde ostört skicka fram bollen till Kamara, som enkelt skickade in 0-1. Bara 3 minuter senare fick Syrianska en hörna. Det blev lite kalabalik i straffområdet och plötsligt låg en spelare ner i (konst)gräset och domaren pekade på straffpunkten. Den rutinerade stjärnan Mathias Ranégie klev fram, Wallgård chansade dock rätt och räddade straffen. Efter 25 minuter kom dock kvitteringen. Ett långt inlägg hittade en omarkerad spelare som enkelt tryckte in bollen till 1-1. Det stod sig halvleken ut, trots ett kraftigt spelövertag för bortalaget. Det tog bara 4 minuter av den andra halvleken innan domaren återigen pekade på straffpunkten. Denna gången var det Torns Kamara som drogs ner. Noor Zadran klev fram och placerade säkert in 2-1. I minut 61 var det dags igen. Tobias Karlsson hittade ut till Tran som fick på en kanonträff till 3-1, otagbart för Miller. 6 minuter från slutet kom även 4-1. Mustafa hittade vänsterback Alm, som med ett ganska svagt avslut lyckades överlista Miller.

Torns IF - FK Karlskrona 6-3
Catenacci
Kamara (2)
Tran
Altemark - Vanneryr
Östlund


Omgång 3 och Karlskrona, med 2 raka förluster, gästar Tornvallen. Torn tog direkt kommandot om spelet och pressade tillbaka Karlskrona. Efter 11 minuter kom också 1-0. En frispark från Tran nådde fram till Catenacci som behärskade nickade in bollen. Efter 25 minuter ökade Kamara på till 2-0 efter en fin boll fram ifrån Alm. 8 minuter senare var det dags igen. Eddie Tran skruvade snyggt in en frispark i krysset till 3-0. Strax innan halvtidsvilan hittade Altemark - Vanneryr snyggt fram till Kamara som enkelt placerade in 4-0 inför 393 åskådare. Andra halvlek var 12 minuter gammal när Karlskrona reducerade till 4-1. Bara 2 minuter senare rasslade det till igen. En snygg frispark satt otagbart bakom Wallgård till 4-2. Torn svarade dock snabbt och satte 5-2 när Alms fina inlägg nådde Altemark - Vanneryr. Karlskrona reducerade på nytt i minut 88, men även denna gång svarade Torn snabbt. 6-3 genom inhoppande Östlund. En bra match offensivt av Torn, men defensiven lämnade lite att önska.

Torns IF - Utsiktens BK 0-0

Ny hemmatch, denna gång stod Utsikten för motståndet. Torn gjorde 1-0 redan efter 12 minuter efter en tilltrasslad situation, men tyvärr var flaggan uppe. Torn fortsatte dock att dominera halvleken, men Utsikten stack upp på farliga kontringar. Det blev en mållös halvlek, där Utsikten var närmst ett mål med en ribbträff. Den andra halvleken blev avslagen, fram till de sista 3 minuterna som domaren lagt till. Torn missar dock sina 2 friläge och matchen slutar mållös.

Skövde AIK - Torns IF 0-1
Åkerlund


Torn fick klara sig utan både Alm och Catenacci som var avstängda efter gula kort. Verngren och Bergman ersätter. Första halvlek går inte till historien. En ribbträff för Torn, annars var det mest kamp och inget skönspel. Fredrik var inte nöjd i halvtid och lät spelarna veta det. Andra halvlek var inte mycket bättre, men i den 85:e minuten tog sig inhopparen Åkerlund förbi sin back och satte säkert in 1-0 för Torn. Det blev matchens enda mål och 3 poäng fick följa med hem till Lund.#9   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 20 March 2020 - 11:20 AM

Postad bildOskarshamns AIK - Torns IF 2-3
Kamara (2)
Altemark - Vanneryr
Nilsson utvisad


Ny bortamatch, denna gång mot serietvåan Oskarshamn. De hade inlett med 4 vinster och 1 förlust, och låg 1 poäng före serietrean Torn inför matchen. Favoriten Landskrona BOIS hade vunnit samtliga matcher och låg etta. Det skapades en hel del chanser åt bägge håll, men målvakterna stod för fina räddningar. I den 31:a minuten hittar Alm fram med en lång boll som Kamara förvaltar väl, 0-1. Bara 50 sekunder senare är dock ställningen kvitterad, ett inspel från vänster trycks i mål till 1-1. 10 minuter senare är det dags igen, återigen efter inspel från vänster. 2-1 till Oskarshamn står sig halvleken ut. Den andra halvleken börjar inte bra för Torn. Högerback Nilsson missbedömer en situation helt och kapar en motståndare bryskt bakifrån. Domaren drar snabbt upp det röda kortet. Bara 2 minuter senare hittar dock Kamara fram till Altemark - Vanneryr som behärskat trycker in kvitteringen. Det sista han gör, innan han ersätts av Larsson. I minut 70 är det ytterst nära att Torn tar ledningen, men Kamaras avslut träffar stolpen och studsar ut. Han skulle dock få revansch. I den 86:e minuten hittar Zadran fram till Kamara som prickar in dagens andra mål. Torn håller undan med en man mindre och tar alla 3 poäng och seglar upp på en andraplats i tabellen.

Tvååkers IF - Torns IF 0-4
Östlund
Kamara
Mustafa
Åkerlund


Tredje raka bortamatchen för Torn väntade mot Tvååker. Torn hittar inte alls rätt i sitt spel första 45, och Tvååker skapar en hel del chanser. Dock har de riktigt svårt att träffa mål och halvleken slutar 0-0. Torn spelar betydligt bättre i den andra halvleken, men skärpan i avsluten finns inte. Ett dubbelbyte i 59:e minuten görs, och Åkerlund och Östlund kommer in istället för Altemark - Vanneryr och Zadran. 2 minuter senare slår Alm ett perfekt inlägg till Östlund som fint nickar in ledningsmålet. I den 72:a minuten är det dags för skyttekungen Kamara att slå till igen. Återigen är det Alm som spelar fram, och 2-0 till Torn. I 88:e minuten avgörs matchen definitivt när Kamal Mustafa slår till med ett drömmål. Bollen hamnar hos yttern utanför straffområdet och han slår till, via stolpen. 2 minuter senare kontrar Torn in 4-0 när Åkerlund påpassligt slår in en retur.

Torns IF - Assyriska Turabdin IK 2-1
Essaisi
Nilsson utvisad


Tillbaka på Tornvallen och besök av mittenplacerade Assyriska Turabdin. Torn gick ut och dominerade totalt, men hade svårt att luckra upp det defensiva Assyriska. Efter 34 minuters spel kom 1-0, men flaggan var uppe och målet underkändes. Ett kraftigt spelövertag lyckades inte ge någon ledning och lagen gick in till halvtidsvila med 0-0. Återigen visade sig Fredrik ha fingertoppskänsla vid byte. Essaisi och Åkerlund ersatte Kamara och Zadran efter 61 minuter. 4 minuter senare kom 1-0 genom Essaisi, fint framspelad av anfallskollegan Altemark - Vanneryr. 5 minuter senare låg bollen återigen i mål, men även denna gång var flaggan uppe i luften. 2-0 skulle dock komma. Klockan stod på 74 när Mustafas inlägg nådde Essaisi som snyggt knoppade in sitt andra. I den 82:a minuten blev det dock lite spänning i matchen igen. Välmeriterade Christer Youssef hittade snyggt fram med en boll i djupled och gästernas Simon Adjei kunde reducera. I minut 87 åkte Altemark - Vanneryr på en smäl och låg kvar i gräset. Domaren lät spelet gå vidare och gästerna hade inga planer på att spela ut bollen. Det fick högerback Nilsson att ilskna, och en ful och onödig tackling sattes in, vilket renderade i hans andra gula för dagen. Torn höll dock undan och tog ytterligare tre poäng, samtidigt som Landskrona åkte på sin andra raka förlust vilket innebar att Torn toppade tabellen.

IFK Värnamo - Torns IF 1-1
Mustafa


Bortamatch mot ett ungt Värnamo, med gamla hjälten Jonas Thern på sidlinjen. Christopher Nilsson är avstängd för tredje gången denna säsong och ersattes av Victor Larsson. Värnamo spelar en snabb fin fotboll, men Torns fysik är lite starktare. Det är Torn som dikterar spelet, även om de bara skapar några halvchanser. Men i den 44:e minuten hittar vikarie Larsson fram till Mustafa, som slår till med ett nytt kanonskott upp i krysset och ger Torn ledningen strax innan paus. 10 minuter in i andra halvlek är Larsson lite för aggressiv i eget straffområde och orsakar en straff för Värnamo. Benjamin Lindblad är säker och kvitterar från 11 meter. Torn trycker på för ett segermål, men det blir delad pott.

Torns IF - Landskrona BOIS 2-1
Kamara
Altemark - Vanneryr


I omgång 10 väntade Landskrona BOIS, för tillfället placerade på en tredjeplats, 2 poäng bakom serieledande Torn. Matchen inleddes med böljande spel, men inga klara målchanser. I 26:e minuten hittade dock Tran fram till Kamara med en fin djupledsboll som anfallaren vackert förvaltade till 1-0 för hemmalaget. BOIS kunde dock kvittera 10 minuter senare genom en fantastisk frispark signerad Sumar Almadjed.På tilläggstiden vinner Tran bollen högt uppe till vänster, måttar ett fint inlägg mot Altemark - Vanneryr som enkelt nickar in 2-1 för Torn. Andra halvleken kontrollerar Torn och BOIS skapar knappt någonting. Slutresultat blir 2-1 till Torn inför 527 åskådare.Postad bild
Torn toppade tabellen efter 10 omgångar#10   micke122

  Lagkapten

 • Moderator
 • 4818 Inlägg:
 • Ort:Göteborg
 • Yrke:Studerande/kundservice
 • Favoritlag:Falkenbergs FF
 • Tränar:Falkenbergs FF

Postad 20 March 2020 - 12:19 PM

Härligt med en så stark säsongsinledning, KIU!

#11   Hammurabbit

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 102 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 20 March 2020 - 16:38 PM

Fin rapport! Kul att se så mycket Lunda-referenser. Och skoj att se assistkungen Eddie Tran spela en roll, han har haft en fin karriär i mitt save med Kristianstad FC.

#12   Stoke

  Head Researcher

 • FM Research
 • PipPipPipPipPipPip
 • 845 Inlägg:
 • Ort:Sorunda
 • Favoritlag:Stoke City
 • Tränar:Fotboll

Postad 20 March 2020 - 20:27 PM

Varför har du satt in Syrianska i Södra istället för Linköping City ?

Detta inlägg har redigerats av Stoke: 20 March 2020 - 20:37 PM


#13   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 22 March 2020 - 14:59 PM

Ingen aning, kör FMSU, har inte pillat med något själv.

#14   fk75

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 27 Inlägg:

Postad 22 March 2020 - 16:46 PM

Visa inläggStoke skrev:

Varför har du satt in Syrianska i Södra istället för Linköping City ?

På FMSU är Syrianska i Division 1 Södra och Linköping i Norra. men Syrianska ska ju vara i Division 2 numer och IFK Berga i Norrettan

#15   Peppe_1988

  FMSU-Ansvarig

 • Administratör
 • 2047 Inlägg:
 • Ort:Brålanda
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Spurs & IFK Göteborg

Postad 22 March 2020 - 18:13 PM

Visa inläggfk75 skrev:

På FMSU är Syrianska i Division 1 Södra och Linköping i Norra. men Syrianska ska ju vara i Division 2 numer och IFK Berga i Norrettan

Inväntar officiell info om detta, var osäkert än skrev någon i FMSU-tråden.

#16   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 23 March 2020 - 18:02 PM

Postad bildEfter 10 omgångar toppade Torn tabellen, 2 poäng före Oskarshamn. De fina resultaten gjorde ordförande Asperot på ett strålande humör, och redan nu erbjöd han en förlängning av Perslers kontrakt. En annan sak som gjorde alla Torn-supportrar överlyckliga var att lokalrivalerna Lunds BK parkerade på sista plats i tabellen, med endast 4 inspelade poäng. Men med 20 matcher kvar att spela var det långt ifrån avgjort.
Bland spelarna hade framförallt Musa Kamara imponerat med sina 8 mål på 10 matcher. Ytterback David Alm hade också varit nyttig, med sina 5 framspelningar. Eddie Tran var en annan spelare som levererade, han styrde och ställde på mittfält match efter match.


Qviding FIF - Torns IF 1-2
Åkerlund
Kamara


Bortamatch mot Qviding som placerar sig nästsist i tabellen. Torn får klara sig utan sina duktiga yttrar då Mustafa är avstägd och Zadran är iväg på landslagsuppdrag för Afghanistan. Tunga avbräck för serieledarna. Ersättaren Åkerlund skulle dock ta chansen och gav Torn ledningen redan efter 5 minuter, framspelad av Karlsson. 4 minuter senare var det dags igen. Ersättare nummer 2, Lundberg, spelade fint fram Nilsson som slog ett väl avvägt inlägg till Kamara som snyggt gjorde 2-0. Qviding reducerade i den 16:e minuten genom ett långskott som satt fint bakom Wallgård. 2-1 stod sig halvleken ut. Andra halvlek var ganska avslagen och Torn gick återigen segrande. Efter gula kort på firma Nilsson och Nilsson väntar avstängningar i nästa omgång.

Motala AIF - Torns IF 0-2
Zadran
Altemark - Vanneryr


Utan de bägge Nilsson i backlinjen, men med Mustafa och Zadran tillbaka i startelvan gästade Torn Motala. Torn var det bättre laget i den första halvleken, och fick utdelning i slutet när Tran hittade Zadran som snyggt placerade in 1-0 i bortre. Andra halvlek började som den första slutade. Ett fint passningsspel ledde fram till yta för Alm, som fint hittade huvudet på Altemark - Vanneryr och 2-0 var ett faktum. Torn kontrollerade sedan resten av matchen och kunde vinna bekvämt.

Torns IF - Lindome GIF 2-0
Kamara
Zadran


Twitter-kampen! I den ena hörnan, Torns IF. I den andra, John Alvbåge. Den rutinerade målvakten hade återigen flyttat hem till Göteborg och fortsatte karriären i Lindome. Inför matchen ledde Torn serien medan Lindome parkerade på en fin tredjeplats. Torn inledde med mycket boll, men hade svårt att komma någonstans mot ett kompakt Lindome. Efter 30 minuter kom dock ledningsmålet. En frispark av Tran nickades in i boxen av Catenacci och där döp Kamara upp och stänkte in sitt 10:e mål för säsongen. Efter det skapade Torn ett flertal chanser, men Alvbåge var svår att överlista. Den andra halvleken fortsatte som den första, Torn hade ett kraftigt övertag och 2-0 skulle komma efter 5 minuter. Christopher Nilssons inlägg gick igenom hela straffområdet och möttes upp av Zadran som enkelt satte 2-0. Torn fortsatte kontrollera matchen och skapade en hel del, men storspelande Alvbåge höll siffrorna nere och det slutade 2-0.

Torns IF - Eskilsminne IF 1-2
Essaisi


En ny hemmamatch, i högsommarvärme. Värmen tog ut sin rätt och tempot var oerhört lågt inledningsvis. Det skapades inte speciellt många målchanser. Torn fick ett mål bortdömt för offside efter 30 minuters spel. Efter 39 minuter tvingades Karlsson kliva av och ersattes av Asaad. Första halvleken slutade mållös, Torn hade mycket boll men skapade knappt något av värde. Andra halvlek var 10 minuter gammal när Eskilsminne tog ledningen. En lång utspark gav ett fint läge och inlägget från vänster stöttes i mål av Emil Åberg, hans 9:e mål för säsongen. En kvart från slutet utökades ledningen efter en hörna. Wallgård kom ut helt fel och van Looy kunde enkelt nicka in bollen. Bara 2 minuter senare slog van Looy en frispark i muren, vilket gav Torn en omställning. Altemark - Vanneryr frispelade Essaisi som behärskat reducerade till 1-2. Närmre än så kom inte Torn och säsongens första förlust var inkasserad.

Lunds BK - Torns IF 0-3
Asaad
Mustafa
Nilsson


Derbydags! Lunds BK väntade på Klostergården, en välkänd arena för Persler. Det fanns även en hel del spelare i dagens LBK som Persler haft under sin tid i klubben. Även om LBK låg nästsist i tabellen, så var ett derby alltid ett derby och Torn ansågs fortfarande lillebror i staden. Torn fick klara sig utan Karlsson som fortfarande var skadad, Asaad ersatte på mitten. Lunds BK rivstartade och tryckte tillbaka Torn kraftigt första 15. Torn red dock ut vågen och kunde sakta men säkert lyfta upp sitt spel. Efter 24 minuter kom också ledningsmålet för bortalaget. Ett inspel från Mustafa nådde Altemark - Vanneryr, som sög fast bollen och spelade snett bak till Asaad som säkert placerade in sitt första mål för säsongen. Torn fortsatte spela bra och 4 minuter senare var det dags igen. Alm kom fram fint på sin vänsterkant och hittade Mustafa på bortre stolpen. Mustafa gjorde inget misstag och det var 0-2. Kapten Nilsson var sedan en ribbträff från att utöka ledningen, men 0-2 stod sig i paus. Torns kapten skulle dock få skriva in sig i målsprotokollet i den andra halvleken. Han nådde högst på Trans fina hörna och skallade in 0-3 till bortalaget. De 672 åskådarna, majoriteten klädda i orange, fick inte se fler mål och Torn hämtade sig snabbt efter förlusten senast. Samtidigt åkte Landskrona på stryk och Torn har nu 7 poäng ner till andraplatsen.#17   Hammurabbit

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 102 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 25 March 2020 - 21:40 PM

Gött att ni piskade Lunds BK ordentligt!

#18   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 26 March 2020 - 17:38 PM

Postad bildTorns IF - Syrianska FC 3-1
Miller (självmål)
Kamara
Altemark - Vanneryr


Alm och Larsson var avstängda för Torn, som flyttade över Nilsson på vänsterbacken och Bergman kom in till höger. Tobias Karlsson var tillbaka, men fick inleda på bänken. Torn tog kommandot i matchen, men Syrianska var farliga i sitt kontringsspel. Stolpen räddade Torn efter 15 minuters spel. Istället skulle hemmalaget ta ledningen efter 32 minuter. Zadran tog snyggt ner ett inlägg från Bergman och drog bollen hårt i bortre stolpen. Bollen studsade turligt på målvakten Miller och rullade sakta in över mållinjen. Syrianska svarade snabbt och kunde kvittera bara 2 minuter senare, genom Patrick Dyrestam. Andra halvlek var bara 25 sekunder gammal innan Torn återtog ledningen. Nilsson vände upp på vänsterkanten och hittade in till Altemark - Vanneryr. Han tog starkt emot bollen och hittade Kamara som behärskat rullade in 2-1. Åkerlund ersatte Zadran efter en timme och fick fart på vänsterkanten. Efter 13 minuter på planen hittade han in till Altemark - Vanneryr som tryckte in 3-1. Torn höll undan, trots att det var ytterst nära ett dråpligt självmål när Nilsson helt missade sin passning till Wallgård, målvakten hann dock upp bollen på mållinjen.

FC Trollhättan - Torns IF 2-2
Zadran
Altemark - Vanneryr


Dags för seriefinal. Trollhättan hade klättrat förbi Landskrona och parkerade på andraplatsen, 7 poäng bakom Torn. Torn fick klara sig utan Catenacci som var avstängd, ett tungt avbräck för serieledarna. Karlsson var tillbaka i startelvan på mitten. Trollhättan började bäst, men Torns försvarsspel var bra och släppte inte till några farligheter. Istället jobbade man sig in i matchen och kunde ta ledningen efter 19 minuter. Inlägg från Alm, som starke Altemark - Vanneryr plockade ner, höll undan sin försvarare och serverade Zadran öppet läge. Yttern gjorde inget misstag och satte säkert sitt 4:e mål för säsongen. Johan Lundgren var sedan ytterst nära att kvittera med en fin frispark, men Wallgård stod för en jätteräddning. Kvitteringen kom dock minuten senare. Mittbacken Anders Mogren lyfte in bollen mot mål och Wallgård missbedömde den helt och fick se den segla in i mål. Dråpligt! Mustafa lyckades sen missa öppet mål och 1-1 var ett rättvist resultat i paus. En kvart in i andra halvlek tog bortalaget återigen ledningen. Eddie Trans inlägg möttes av Altemark - Vanneryrs panna och bollen satt otagbart. Kvitteringen kom dock omgående. Lundgrens fina högerfot hittade Saebbö som elegant nickade in bollen bakom Wallgård. Ett resultat som stod sig matchen ut. Eddie Trans gula kort innebar avstängning i nästa match.

FK Karlskrona - Torns IF 1-0
Catenacci (Utvisad)


Torn, för dagen i sitt blåa bortaställ, fick en mardrömstart. Redan efter 6 minuter satte Catenacci in en onödig, vårdslös tackling på mittplan, helt i onödan. Domaren var snabbt uppe med det röda kortet. Altemark - Vanneryr offrades och fick ge sin plats på planen till Bergman. Torn lyckades stå upp bra och första halvlek slutade mållös. Andra halvlek började Torn bra, men fick se Karlskrona ta ledningen på en sylvass kontring. Resten av halvleken tryckte Torn på för en kvittering, men Karlskrona backade hem och försvarade sig väl. Säsongens andra förlust för Torn, och härnäst väntar kvalmatch i svenska cupen, borta mot Ängelholm.
Svenska Cupen

Ängelholms FF - Torns IF 2-1
Kamara


Kvalmatch i svenska cupen, borta mot Ängelholm som för närvarande leder division 2. Torn vilade ett par spelare och i anfallet fick Östlund och Essaisi starta ihop. Torn visade tidigt att de låg en division över Ängelholm och tryckte på direkt. Ängelholm fick koncentrera sig på att försvara och gjorde det bra. Ängelholms första målchans kom på tilläggstid, när en långboll nådde fram till Anton Kinnander. Han var iskall och satte överraskande 1-0 till hemmalaget. I 58:e minuten beslöt sig Persler för att göra ett trippelbyte. Karlsson, Essaisi och Zadran fick lämna planen för Tran, Lundberg och Kamara. Det visade sig vara ett bra byte, då det endast tog 1 minut innan Tran hittade Kamara som beslutsamt satte kvitteringen. I 72:a minuten skulle dock hemmalaget återigen ta ledningen. Även denna gång var det en längre boll som ledde fram till målet, där det förra ungdomsproffset Filip Pivkovski avslutade kliniskt till 2-1. Ängelholm höll sedan undan och slog överraskande ut Torn från svenska cupen.

Torns IF - Skövde AIK 1-0
Zadran (straff)


Ett revanschsuget Torn tillbaka på Tornvallen. 3 raka matcher utan seger och dessutom fick man klara sig utan avstängda mittbacksparet Catenacci och Nilsson. 6:e placerade Skövde stod för motståndet. Skövde backade hem ganska ordentligt och satsade på kontringsspel. Det blev en tråkig förstahalvlek med få målchanser. Den andra halvleken skulle dock börja med ett tidigt ledningsmål för hemmalaget. Efter en hörna drogs Larsson ner och domaren pekade på straffpunkten. Zadran placerade säkert in 1-0. Detta tvingade Skövde att flytta fram och det skapades en del chanser åt bägge håll. Kvitteringen skulle också komma. I den 86:e minuten slogs bollen i mål, men flaggan lyftes och Torn kunde andas ut och vinna.

Utsiktens BK - Torns IF 0-3
Altemark - Vanneryr
Tran
Karlsson


Torn tryckte direkt tillbaka hemmalaget och skapade en mängd halvchanser. Det skulle dröja en halvtimme innan en chans förvaltades av Altemark - Vanneryr. Han visade sin styrka i luften och nickade in Mustafas fina inlägg till 0-1. 5 minuter senare ökade Tran på ledningen efter en mycket fin frispark. Utsikten skapade knappt någonting och ledningen var komfortabel. Torn fortsatte sitt fina spel i den andra halvleken och Tobias Karlsson ökade på till 0-3 med sitt första mål för säsongen. Det resultatet stod sig matchen ut. Christopher Nilsson och Alm drog bägge på sig varningar och var avstängda i kommande match.
Postad bild
Torn toppade tabellen med 10 omgångar kvar#19   Peppe_1988

  FMSU-Ansvarig

 • Administratör
 • 2047 Inlägg:
 • Ort:Brålanda
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Spurs & IFK Göteborg

Postad 26 March 2020 - 19:45 PM

Grymt! Keep up the good work!

#20   Persler!

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 35 Inlägg:

Postad 28 March 2020 - 08:36 AM

Postad bildPå bussresan hem slog sig Asperot ner bredvid Persler. Han berättade om att han tänkte kliva åt sidan och lämna över ordförandeskapet. Vem som skulle ta över skulle bli klart inom 2 månader. Persler kände en besvikelse då han tyckte Asperot var en bra och engagerad ordförande som verkligen gav klubben allt. Men med 10 omgångar kvar av serien ville han inte låta detta påverka honom och laget.
Sommarens transferfönster stängde samma kväll och Torn hade inte lyckas förstärka laget. Ett par spelare hade varit på provspel, men Persler kände inte att någon av dessa stärkte laget. Däremot tappade Torn talangen Victor Larsson som, trots begränsad speltid, jagades av en rad klubbar under sommaren. Valet för på allsvenska jumbon Falkenberg och Torn önskar Victor lycka till i sin fortsatta karriär. Eftersom ekonomin inte är så bra är alla pengar välkomna till klubbkassan, som är fortsatt röd.


Torns IF - Tvååkers IF 0-1


Serieledarna mot seriejumbon. Tvååker hade inför matchen endast 10 inspelade poäng. Tvååker visade från ett ledningsmål. 0-0 står sig dock halvleken ut. Andra halvlek är lika jämn och efter 56 minuter tar bortalaget ledningen efter en hörna. Torn tar sedan över allt mer, men lyckas inte få in en kvittering bakom dock upp ett bättre spel än vad tabellen säger. Första halvlek är en jämn historia där Tvååker är en stolpträff storspelande målvakten Johan Ekelundh. Ett gult kort på Tobias Karlsson innebär avstängning mot Oskarshamn.


Torns IF - Oskarshamns AIK 1-3
Zadran (straff)


Ny chans på hemmaplan för Torn när Oskarshamn gästade. Asaad tog avstängda Karlssons plats på mitten. Oskarshamn fick en drömstart när man satte ledningsmålet redan efter 5 minuter, efter en tilltrasslad situation i Torns straffområde. Torn lyckades inte hämta sig efter chockstarten och det var närmre 0-2 än 1-1 när halvleken blåstes av. Torn kom ut som ett annat lag i andra halvlek och skapade en hel del chanser direkt. Men istället för kvittering kunde Oskarshamn utöka sin ledning, sedan Wallgård och Catenacci krockat och gett anfallaren Dudu öppet mål. I 68:e minuten kom nästa kalldusch för Torn. Januszkiewicz nådde högst och satte sitt andra för dagen, 0-3. Luften gick helt ur Torn, som tröstmålade på tilläggstid genom en straff av Zadran. Andra raka förlusten på hemmaplan och nu var Torn endast 1 poäng före Värnamo samt 2 poäng före Lindome i tabellen, med 8 omgångar kvar att spela.


Assyriska Turabdin IK - Torns IF 1-1
Åkerlund


En tuff bortamatch för Torn, som saknar hela 3 spelare som är på landslagsuppdrag. Kamara, Zadran och Asaad är alla iväg och representerar sina länder. Torn fick också en tuff start. Redan efter 9 minuter hade hemmalaget tagit ledningen efter en frispark. Ett resultat som stod sig halvleken ut. Torn kom ut något bättre i den andra halvleken och kvitteringen kom i den 52:a minuten. En hörna från Tran skarvades av Nilsson. På den bortre stolpen dök Åkerlund upp och stötte enkelt in kvitteringen. Torn trycker sedan på för ett segermål, men kommer inte närmre än en stolpträff från Alm. Tredje raka utan seger för Lundalaget och en tappad serieledning med 7 omgångar kvar. Både Värnamo och Lindome smet förbi efter dagens kryss. Nu väntade dessutom en svår bortamatch mot Landskrona.


Landskrona BOIS - Torns IF 1-4
Alm
Zadran
Kamara
Altemark - Vanneryr


Inför matchen hade Torn gjort klart med ett nyförvärv. Det var högerbacken Gustav Jarl, senast i Eskilstuna. Jarl tog direkt en plats i startelvan. Matchen inleddes i ett rasande tempo och redan efter 40 sekunder hade Torn tagit ledningen. Nyförvärvet Jarl kom loss på högerkanten, hans inlägg rensades ut till Alm som drog på och fick se sitt skott segla in i bortre burgaveln. I den 9:e minuten small det till bakom hemmamålvakten Kaddoura igen. Alm hittade fram till Zadran som snyggt utökade ledningen för bortalaget. Bara 3 minuter senare var det dags igen. Tran smekte bollen över BOIS backlinje och Kamara kom ren mot målet. Han gjorde inget misstag och rullade fint in 0-3. I minut 22 utökades ledningen ytterligare. Zadran slog ett tidigt inlägg som Altemark - Vanneryr snyggt nickade in. 0-4 till Torn efter bara 22 minuters spel! 0-4 stod sig halvleken ut efter att Torn fullständigt kontrollerat matchen, till de 37 tillresta supportrarnas vilda glädje. Landskrona spelade upp sig i den andra halvleken och reducerade efter 10 minuter. Närmre än så kom inte hemmalaget och Torn kunde vända sin dystra svit. Torn gick återigen upp i serieledning efter att Värnamo kryssat och Lindome oväntat förlorat hemma mot Skövde. 6 omgångar kvar.


Torns IF - IFK Värnamo 4-1
Åkerlund (3)
Altemark - Vanneryr


Torn toppade tabellen på 50 poäng, 1 före tvåan Värnamo. 2 poäng bakom Värnamo fanns Lindome och med 6 omgångar kvar ser det ut att stå mellan dessa 3, även om Trollhättan och Landskrona säkert inte gett upp än. Inför matchen gick Jonas Thern ut och hyllade Persler och Torn. Ett försök till att psyka måntro? Torn visade direkt att de var hemmalag och ägde spelet. Efter 16 minuter tryckte Åkerlund snyggt in 1-0, framspelad av Zadran. 20 minuter senare var det dags igen. Återigen var det Åkerlund som avslutade efter ett fint förarbete från Zadran. 2-0 efter första halvlek. Andra halvlek var endast 5 minuter gammal när Åkerlund fullbordade sitt hattrick. Kamara hittade snyggt in med en passning bakom Värnamos backlinje och avslutet var kliniskt. Torn hade fullständig kontroll på seriefinalen och i den 87:e minuten avslutade Altemark - Vanneryr ett fint anfall fram till 4-0. Värnamo lyckades reducera i minut 90, men segern var odiskutabel. Efter matchen kollade Persler sin mobiltelefon och fick se att Lindome återigen tappat poäng. Torn leder nu tabellen, 4 poäng före Värnamo och ytterligare 1 poäng ner till Lindome, med 5 omgångar kvar.3 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 3 gäster, 0 anonyma medlemmar