Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM20] Bergochdalbanan Arminia Bielefeld

6 svar till detta ämne

#1   AndyCarrollspanna

  Ungdom

 • Medlem
 • 5 Inlägg:
 • Ort:Vallentuna
 • Yrke:Lärarstudent
 • Tränar:Arminia Bielefeld

Postad 25 March 2020 - 13:21 PM

Kliver på min första rapport efter att ha läst mängder av er andra tidigare. Gemensamt för många tycker jag är att fokus ligger på långsiktigheten och att uppnå mål som kan vara att vinna inhemska ligan/EL/CL-avancemang osv.

I denna rapport ska vi försöka fokusera på lite annat. Målet är att försöka spegla in den känslomässiga bergochdalbanan FM tar en på. Tränaren jag kommer spela som heter Göran Palmblad som inte gått med på några långsiktiga visioner om att ta söka uppflyttningar, "När vi är redo så tar vi klivet upp, inte före och inte efter" menar han. Parallellt med varje save jag gör så tar jag fram ett nytt anteckningsblock där jag skriver ner tankar och funderingar. Det är dessa som rapporterna kommer utgå ifrån samtidigt som truppläge och resultat redogörs. Lagvalet ska passa denna tankegång och har efter många om och men blivit som följer.Lag: DSC Arminia Bielefeld
Postad bild
Nuvarande serie: Zweite (2) Bundesliga.
Mediatips: 8a.
Styrelsens förväntningar: Övre halvan & nå andra rundan i DFB-Pokal.
Klubbfilosofier: Värva spelare under 23 till förstalaget.
Kuriosa: Laget som avancerat till Bundesliga flest gånger. Även laget som degraderats flest gånger.
Sammanlagd balans: 56 260 733kr
Övergångsbudget: 0kr (70% av transferintäkter görs tillgängliga)
Lönebudget: 7 673 870kr (används: 7 458 283kr)

Vad väntar nu för Palmblad?
Först och främst ska han göra en ordentlig genomgång av truppen, räkna ut vilka han kan lita på och hitta ett lämpligt spelsystem därefter. Med rådande övergångsbudget känner han sig djupt oroad inför inventeringen av truppen men är beredd att sälja av de som krävs för att få ihop ett slagkraftigt lag.

Försäsongsschemat inför säsongen 19/20 är spikat och ser ut som följer:
3/7 - Partizan H
6/7 - Erfurt B
13/7 - Brakel B
17/7 Mechelen B
20/7 Union Berlin B
Seriepremiär: 29/7 - St. Pauli H

Inför genrepet mot Union ska såväl taktik som startelva sitta.

Framåt!

Detta inlägg har redigerats av AndyCarrollspanna: 26 March 2020 - 13:26 PM


#2   LeoFM

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 153 Inlägg:
 • Ort:Hudiksvall
 • Favoritlag:Man City, Hudiksvalls FF, Giffarna & BASK Belgrad.
 • Tränar:Víkingur

Postad 25 March 2020 - 13:34 PM

Ska bli kul att följa detta! Jóan Símun Edmundsson från Färöarna spelar ju i Arminia!

#3   AndyCarrollspanna

  Ungdom

 • Medlem
 • 5 Inlägg:
 • Ort:Vallentuna
 • Yrke:Lärarstudent
 • Tränar:Arminia Bielefeld

Postad 26 March 2020 - 14:31 PM

Försäsongsrapport


Postad bild


Stormigt. Är ordet som bäst summerar Arminia Bielefelds försäsong. Reslultatraden är inget som Palmblad oroar sig nämnvärt över men det runt omkring planen har fått honom att ligga sömnlös om natten.

Transfers: Ingen spelare har tillkommit till truppen vilket Palmblad räknat med från start. Vad som oroar honom desto mer är att ingen heller har lämnat trots åtskilliga försök att kränga samtliga överflödiga spelare.

Spelidén: Tanken är att Arminia i år ska spela en possesionfotboll med hög återerövringspress. På frågan om varför kan vi kolla ner i Palmblads anteckningar och hitta raden: Så länge dem inte har bollen borde vi klara oss utan att släppa in mål. Problem har dock upptäckts under försäsongen. Den höga backlinjen har lett till att antalet klara målchanser för motståndarna duggar tätt. Mittbacksparet Nillson - Behrendt har vissa problem med snabbheten och en kvick spjutspets kan ställa till problem. I anfallet har storvuxna Klos huvudspel och förmåga att suga in bollen visat sig vara en nyckel.

Taktiken/truppuppbyggnad: är det första som ställt till det för den Palmblad. Efter att ha inventerat truppen och bestämt sig för att spela en 4-4-2 så blir obalansen i truppbygget påtaglig. Samtliga centrala platser (def,mitt,fw) är väl täckta, lite för väl täckta till och med. Samtidigt som ytterfältare skiner med sin frånvaro. Vänstermitten Keanu Staude är ensam som naturlig på denna position och när han efter en vecka av försäsongen kommer in och kräver ett förbättrat kontrakt blir Palmblad skogstokig. Banken är tom och trots att Staude står på blygsamma 55k i månaden finns 0 resurser till ett bättre avtal. När han sedan läcker detta till media tröttnar Palmblad och söker andra lösningar på denna position. Detta har lett till att tilltänkta startelvan ser ut som följer:
Voglsammer - KlosHartel - Seufert - Yabo - EdmundssonHartherz - Nilsson - Behrendt - Clauss


Linnér


Kommentar: Staude har bråkat sig bort från elvan vilket har lett till att lagets stjärna Marcel Hartel har fått omskolas från offensiv mittfältare, en lösning Palmblad inför säsongen är tillfreds med då det även betyder att 22-årige talangen Nils Seufert får en plats i startelvan. Seufert som har imponerat stort under försäsongen kan komma att bli en nyckelfigur i Palmblads bygge.

Spelare att hålla koll på:
- Nils Seufert. Han har från sin mittfältsposition blivit utsedd till matchens spelare 3 gånger och flyger in i säsongen.
- Fabian Klos. Den rutinerade forwarden står som favorit till att vinna skytteligan i Zweite till 4ggr pengarna. Under försäsongen blev det dock bara ett nätrassel för Klos medans hans kollega Voglsammer var desto effektivare.
- Jóan Símun Edmundsson. Den 27-årige landslagsmannen från Färöarna har imponerat stort på Palmblad under försäsongen. Har skapat många chanser på egen hand men som för många andra har slutprodukten saknats.

Spelare som knackar på:
- Keanu Staude (VM). Han måste nämnas här och frågan är hur länge Palmblad kan hålla honom utanför elvan. 22-årig tysk talang som kan göra skillnad.
- Cedric Brunner (HB). Tuff konkurens med Clauss på högerbacken och kommer få chansen under säsongen, tar han den?
- Cebio Soukou (HM). Står som andraval på högervingen. Missat HELA försäsongen pga landslagsuppdrag för Benin. Palmblad är försiktigt optimistisk inför hans återkomst.
- Stefan Ortega (MV). Står inför premiären som andramålvakt. Palmblad har dock indikerat att det är en tuff konkurenssituation mellan målvakterna och även att han kräver "minst 15 nollor" från Linnér för att hans ska vara förtjänt av sin otroligt höga lön på 395 000/månad. Endast Marcel Hartel hittas över detta på lönelistan med 415 000/månad.

Resultaten: (vinster i fetstil)
Ludogorets H - 0-1 Kommentar: Äger stora delar av matchen, totalt iskalla framåt.
Partizan H - 0-0 Kommentar: Totaldominans från start, 17 skott 0 farliga lägen. Vem gör målen?
Erfurt B - 1-3 Kommentar: 0-3 ledning efter första, förlust 1-0 i andra. Något att bygga på? 2 mål av Voglsammer
Brakel B - 0-4 Kommentar: Samarbetsklubb från lägre divisionerna. Enda vi tar med oss är att vi bränner två straffar.
Mechelen B - 2-2 Kommentar: Startar med B-betonat lag som gör det förvånansvärt bra. Seufert startar premiären.
Union B - 1-0 Kommentar: Union skjuter 1 skott i första halvlek och får utdelning. Totalt ologiskt resultat. Topp 3 känns inte omöjligt.

Slutkommentar: Det som gjort Palmblad sömnlös om nätterna är mailet som damp ner i hans inkorg dryga veckan efter hans tillträde. 8 A-spelare sitter på kontrakt som löper ut efter avslutad säsong. Till en början letade Palmblad krisåtgärder då den ena efter den andra erbjöds till diverse klubbar. Utan napp har nu Palmblad utöver denna situation hamnat i dispyt med flertalet spelare som känner att de blir borttvingade från klubben. Efter ett tag så kände Göran att det får bli som det blir. Spelet kommer övertyga de som vill att stanna att göra det. Klubbens U-19 lag ser extremt lovande ut och om det nästa säsong blir så att det är dem som ska leda A-truppen får det bli så. "Ska man vara här ska man vara beredd att lägga sitt liv för klubben, vill man det hittar vi en lösning" menar Palmblad

Nu väntar premiär mot St.Pauli och efter värdemätaren mot nyuppflyttade Union Berlin känns det som att det kan bli en bra säsong trots allt som stormar runt planen.

Forza!

#4   AndyCarrollspanna

  Ungdom

 • Medlem
 • 5 Inlägg:
 • Ort:Vallentuna
 • Yrke:Lärarstudent
 • Tränar:Arminia Bielefeld

Postad 30 March 2020 - 12:50 PM

Halvtid säsong 1


Postad bild


17 matcher är spelade och sportsligt är Arminia Bielefelds säsong så gott som över. Just nu vilar laget på en femteplats i tabellen med 28 inspelade poäng. Övre delen av tabellen ser ut som följer:

1. VFL Bochum: SM:17 +19 P:40
2. Hamburger SV: SM:17 +16 P:40

3. Hannover 96: SM:17 +15 P:40
4. VfB Stuttgart: SM:17 +12 P:37
5. Arminia Bielefeld: SM:17 +5 P:28

Det är ett tydligt race mellan fyra lag och på frågan om Palmblad fortfarande tror det finns någon chans på uppflyttning skrattar han bara bort det.

Resultatraden och händelseförloppet månad för månad ser ut som följer:

Juli/augusti:
St. Pauli (H): 1-0
VFL Bochum (B): 2-2
(DFB-Pokal 1:a omgången) Villingen (B) 0-6
Erzgebirge Aue (H): 4-1
Jahn Regensburg (B): 2-1
SpVgg Greuther Fürth (H): 1-1
Kommentar: En otroligt positiv start på säsongen och 7 poäng på 3 matcher är klart över Palmblads förväntan. Matchen mot Erzgebirge målar Palmblad upp som månadens höjdpunkt. “Såhär ska fotboll spelas” hörs han säga på presskonferensen efter matchen. Drömmarna om Bundesliga får sig dock en ordentlig turn med förlusten i omgången därefter och att det följs upp med ett kryss gör inte saken bättre.

September:
Hannover (B): 6-3
Wiesbaden (B): 1-1
Stuttgart (H): 0-2
Kommentar: Drömmen om Bundesliga är död. Håller Palmblads spel ens för Zweite? Efter den förnedrande förlusten mot Hannover går svensken in i medieskugga för resten av månaden. Nästkommande match är även den en katastrof sett till insats då Arminia med rånarluvor på kommer iväg men 1 poäng. För att göra katastrofen total så ställs man mot förhandsfavoriten till serieseger Stuttgart i den åttonde omgången. Där bjuds det inte på några överraskningar och hade Stuttgart gått för fullt hade siffrorna blivit betydligt större än en simpel 2-0 seger. Palmblad känner stressen, han måste tänka om. Assisterande tränare Nemeth hoppas på presskonferensen efter matcheb att Fru Fortuna ska hjälpa dem. Men Palmblad har andra tankar…

Oktober:
Osnabrück (B): 0-1
Hamburg SV (H): 2-0
Dynamo Dresden (B): 2-1
(DFB-Pokal 2:a omgången) Mainz 05 (B): 4-2 (efl)
Kommentar: Fru Fortuna behövdes inte. Palmblad valde istället att gå ifrån alla sina principer och börja om totalt. 4-4-2 är nu ett minne blott och för att först och främst råda bot på den läckande defensiven introducerar Palmblad 5-3-2 för sitt lag. Possesionfotbollen är bortblåst den med och utbytt mot ett rakare spel. Detta då mittbackarna enligt Palmblad är inkapabla till att “göra 10 på fötterna” och därav inte kan anförtros med uppspelen. Två raka nollor blir det för det nya spelsystemet innan käftsmällen mot Dresden kommer som ett brev på posten. Trots 1-0 ledning och en man mer lyckas Arminia tappa ledningen i matchens sista fem minuter. Månaden avslutas med ett uttåg ur cupen efter att ha stört Mainz till förlägning, väl där fanns inte orken men detta till trots hörs Palmblad motvilligt yttra att han är stolt över sina spelare. Värt att notera är att under denna månad: Klubbikonen Tom Schütz har iom nya spelsystemet gått från frysbox till nyckelspelare. Juniorerna Sebastian Müller(Fw) och Lukas Ayyildiz(CM), båda 18 år, har lyfts upp och fått en handfull inhopp. Ayyildiz har även noterats för en start.

November/december:
Holstein Kiel (H): 1-0
Nürnberg (B): 0-1
Sandhausen (H): 0-0
Darmstadt (B): 1-3
Karlsruhe (H): 4-2
FC Heidenheim (B): 1-0
Kommentar: Palmblad pratar åter med media och låter optimistisk inför framtiden. Fansen har hyllat hans nya taktik och försvaret sitter. Under hela november släpper Arminia endast in 1 mål och Palmblad ses till och med le från sidan av planen. Förlusten i omgång 17 gör dock att alla sorters drömmar om uppflyttning kommer förbli just drömmar. Men i ärlighetens namn är Palmblad mest nöjd med att slippa bottenträsket.

Slutkommentar: Januari är en månad som kommer vara extremt definierade för Palmblad och hela Arminia Bielefeld. Nya spelsystemet innebär att de ytterfältare som fanns i truppen nu helt saknar naturlig position och med rådande ekonomisk situation finns det inget att göra än att försöka kränga SAMTLIGA. Staude som Palmblad försökt göra sig av med tidigare sitter på ett utgående kontrakt och ser ut att gå till Malmö FF för ca 3 miljoner, men mer pengar måste in för att behålla stommen inför nästa säsong.

Forza!#5   AndyCarrollspanna

  Ungdom

 • Medlem
 • 5 Inlägg:
 • Ort:Vallentuna
 • Yrke:Lärarstudent
 • Tränar:Arminia Bielefeld

Postad 31 March 2020 - 12:30 PM

Säsongssumering (S1)

Postad bildResterande del av säsongen bjöd föga förvånande inte på några sensationer. Hannover och Hamburg kliver upp direkt medan Stuttgart får försöka ta sig igenom ett kval mot FC Köln. Ner från Bundesliga kommer (minst) Union Berlin och Eintracht Frankfurt.

Snabbsummering av Arminia Bielefelds säsong:

Serieplacering: 4


Poäng: 65 (7 från tredjeplatsen)

Mål: 53 (5:e bäst i ligan)

Insläppta: 32 (7:e bäst i ligan)

Fansens val av årets spelare: 1 Tom Schütz (73%) 2 Tom Klos (14%) 3 Brian Behrendt (8%)

Bästa målskytt: Andreas Voglsammer 11 mål.

Säsongens unga spelare (enligt fansen): Marcel Hartel

Kommentar från Palmblad:
En alibisäsong där vi spelar stabilt i alla matcher förutom dem där vi har chans att på riktigt ta rygg på topptrion. Vårsäsongen extremt stabil överlag och att passera Bochum för att ta fjärdeplatsen skickar goda signaler inför kommande säsong. Juniorerna som lyfts upp (Ayyildiz & Müller) är säsongens glädjeämne och de kommer ingå i truppen från start nästa år och konkurrera om startplatserna.

I stort sett all dödvikt i form av överflödiga spelare har fått picka sitt pack och lämna. Detta har lett till att alla de spelare på utgående kontrakt som jag sett en framtid för har fått förnyat. Många spelare som inte riktigt kommit upp i nivå i år och mittfältet (minus Schütz) är några som måste ta ett par kliv till för att vi ska kunna nå uppåt.

Transferbudgeten är satt på 32 miljoner inför nästa säsong och det är ett styrkebesked om något. Dock är inte alla kontraktsförlängingar i hamn än men två spelare i 10-miljonersklassen borde inte vara en omöjlighet att få in inför kommande säsong.

Målet nästa säsong? Vara redo från omgång ett och inte tappa lika många onödiga poäng som gångna säsongen. Gör vi det, vem vet hur långt det här kan gå?


Forza!

#6   soton666

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 31 March 2020 - 16:32 PM

Spännande. Kommer du att försöka få in lite spelare från Allsvenskan eller Superettan?

#7   AndyCarrollspanna

  Ungdom

 • Medlem
 • 5 Inlägg:
 • Ort:Vallentuna
 • Yrke:Lärarstudent
 • Tränar:Arminia Bielefeld

Postad 03 April 2020 - 22:48 PM

Visa inläggsoton666 skrev:

Spännande. Kommer du att försöka få in lite spelare från Allsvenskan eller Superettan?

Dykt upp en gubbe redan nu och förhoppningsvis flera så småningom, skickar upp en ny rapport under morgondagen!

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar