Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM20] The Green Machine

12 svar till detta ämne

#1   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 04 April 2020 - 12:05 PM

The Green Machine

Efter att Santos Nunos chockat fotbollsvärlden med att gå i pension tvingades vi ge oss ut på jakt efter en ny spännande managerkarriär att sätta tänderna i. Efter en tids sonderande av terrängen föll valet på Bobby Zamora som efter en framgångsrik fotbollskarriär gick i pension 2016. De senaste 3 åren har spenderats med att plugga för att få tränarcertifikat, knyta till sig kontakter, och titta på massvis av fotboll för att inspireras och influeras. Allt för att lägga grunden och ge sig själv de perfekta förutsättningarna för en framgångsrik tränarkarriär.

Det senaste året har Zamora samtalat med diverse klubbar angående en anställning, och efter ett kortare knäck i sin tidigare klubb Brightons ungdomsakademi, presenterades han tidigare idag av Forest Green Rovers FC.

Postad bild

Forest Green är en mycket speciell fotbollsklubb av en viss anledning, men detta kommer vi till om en stund. Klubben från Nailsworth grundades redan år 1889 under namnet Forest Green FC och smeknamnet Rovers adderades 4 år senare. Ända fram till mitten på 1990-talet harvade klubben, med stor framgång, runt i olika regionala ligor tills man 96/97 & 97/98 säkrade 2 raka seriesegrar och uppflyttningar till Conference League. Efter 12 år av blandad framgång var man på väg att åka ur Conference League men räddades från nedflyttning då Salisbury City fifflat med degen och tvångdegraderades i Rovers ställe. Samma sommar köptes klubben upp av en viss miljökämpe vid namn Dale Vince som gjort sig en förmögenhet på grön el. Av elaka tungor, en så kallad hippie.


I februari nästkommande år förbjöds spelarna i truppen att äta rött kött, och bara ett par veckor senare slutade klubben att sälja detsamma på arenan för att istället satsa på vegetariska alternativ, samt fisk och kyckling. 2 år senare, på den internationella vegandagen den 1 november 2014, serverades endast vegansk mat på arenan under matchen och ett år senare tog klubben steget och blev världens första helt veganska fotbollsklubb.

Efter Vinces övertagande stabiliserade sig klubben först i mitten av tabellen, för att sedan ta ett kliv mot toppen och efter 2 raka misslyckade kval så tog klubben säsongen 16/17 för första gången i sin 128-åriga historia klivet upp i EFL, English Football League, efter att ha besegrat Dag&Red och Tranmere Rovers i kvalet. Första säsongen i League Two lyckades man precis att undvika nedflyttning med en 21a plats i tabellen, för att förra säsongen, 18/19, ta sig till en sensationell 5e plats och kval till League One där man snöpligt förlorade mot ett Tranmere som tog revansch efter förlusten 2 år tidigare.


Postad bild


Och här är vi nu, en klubb och en ägare med stora ambitioner och en ideologi som genomsyrar varje millimeter av vad som sker, och en färsk, nyexaminerad tränare vid namn Bobby Zamora som är på väg att ta sina första beslut som manager.

Let’s hit the road.


P.S. Detta är mitt första försök till en saverapport någonsin då jag tidigare rapporterat på Twitter under https://twitter.com/FMvsMe. Så jag vore supertacksam för all typ av feedback på hur jag skulle kunna göra rapporten bättre och snyggare Postad bild


Detta inlägg har redigerats av FMvsMe: 04 April 2020 - 13:54 PM


#2   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 04 April 2020 - 13:00 PM

The Green Machine - Inventering och målsättningar

Postad bild

Efter att ha välkomnats till klubben av ägaren Dale Vince, presenterats framför den samlade pressen och haft sina första möten med ledarstaben och spelartruppen, så började det klarna för Zamora vad det var han gett sig in på. I det initiala mötet med Vince så klarlagdes det vilken typ av klubb Forest Green är.

 • Man vill värva spelare under 22 år till A-laget
 • Man vill spela en anfallsinriktad possessionfotboll, där man lite motsägelsefullt även vill excellera på fasta situationer
 • Man vill utveckla unga spelare med hjälp av klubbens ungdomsorganisation
 • Man vill värva spelare från lägre divisioner


Det som krävs av Zamora under hans ettårskontrakt med The Rovers är kort och gott en uppflyttning till League One som man snöpligt missade under föregående säsong. Misslyckas han med detta, så kan det bli knepigt att få till en förlängning av kontraktet.


Vad vi måsta ha med oss här är att Forest Green, trots sin profilstarke miljardärägare, inte är någon värst rik klubb. Man sitter inne på en stabil ekonomi för en klubb i dessa trakter av det engelska ligasystemet, men det är inga enorma summor pengar som läggs på löner och övergångar.

Efter en närmare inventering av faciliteterna kan Zamora konstatera att träningsområdena för ungdomar inte är i något vidare skick, och detta är något som styrelsen heller inte är särskilt sugna på att lägga några pengar på innan den nye tränaren bevisat sig värdig.


Långsiktigt så finns det en tydlig plan att avancera i seriesystemet och bland annat öka de ekonomiska tillgångarna genom att bygga en ny arena med högre kapacitet än de dryga 5000 personerna som kommer in i The New Lawn. Det finns dock, som sagt, inga oändliga högar med pengar att tillgå för tillfället så Zamora bestämmer sig för att ta ett steg i taget. Mål ett: uppflyttning.

ToDo-lista

 • Anställ en assisterande manager
 • Inventera truppen
 • Se över scoutingverksamheten
 • Sätt en taktik som tillåter laget att föra matcher
 • Säkra uppflyttning till League One

Som assisterande manager faller valet ganska snabbt på den 39-årige Danny Butterfield som ansluter från ligarivalen Macclesfield. Zamora förespråkar ett inkluderande ledarskap där den assisterande managern får ett stort ansvar och har mycket att säga till om, framförallt när det kommer till träningen, och här tror han att Butterfields profil passar in bra,

Truppen består av en fin mix av spelare i alla åldrar, där det vid första anblick verkar som att man har sina största förtjänster i de bakre leden. Det finns ett par skickliga spelare inlånade från andra klubbar som säkert kommer att kunna hjälpa laget vid behov, men Zamoras grundtanke är att satsa på de spelare som tillhör klubben. Med tanke på de skrala tillgångarna så bestämmer sig Zamora ganska snabbt för att detta är den trupp man kommer att satsa på under säsongen och det kommer inte att ske några stora förändringar. Möjligt att någon enstaka lämnar, och möjligt att någon enstaka ansluter.

Scoutingverksamheten har inte överdrivet mycket pengar att tillgå, så här fokuseras det tillsvidare enbart på spelare på de brittiska öarna, med målsättning att kunna trappa upp verksamheten allt eftersom. I dagsläget sitter man bara inne på en huvudscout, men det har påbörjats en process med att anställa 2 scouter till som kan gå under honom.

Efter att ha inventerat truppen är det dags att sätta en taktik som passar både Zamora och truppen. Han har de senaste åren varit en förespråkare av ett offensivt 4-2-3-1, med breda yttrar som gärna tar sig inåt i banan och ytterbackar som fyller på och överlappar. Här kommer det att fortsätta gnuggas under försäsongen för att hitta den taktik som passar laget bäst.


Nu skall försäsongen dras igång, så hörs vi nästa gång inför seriepremiären.

Go, go, go!


Detta inlägg har redigerats av FMvsMe: 04 April 2020 - 13:28 PM


#3   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 04 April 2020 - 22:12 PM

The Green Machine - Försäsong


Försäsongen är nu avklarad och vi går rent med 6 raka segrar, om än mot beskedligt motstånd.

Postad bild


Pga coronakrisen har man avstått från längre resor under försäsongen och istället hållit sig till lokala motståndare från Gloucestershire med omnejd, därav den genomgående låga kvalitén på motståndarna. Därför är det också lite svårt att veta var laget står sig någonstans, men det har sett bra ut över hela planen.


A-Truppen


Målvakter


Adam Smith, 26 år (Vicekapten)

Lewis Thomas, 21 år


Här har vi det fint ställt tills vidare. Smith är en, sin relativt unga ålder till trots, en rutinerad herre på den här nivån och det är möjligt att han skulle hålla bra klass även ett steg upp i seriesytemet. Unge Thomas är en okej backup, men ser tyvärr ut att inte riktigt ha potentialen att ta nästa steg.


Försvarare


Matt Mills, B(C ), 33 år

Farrend Rowson, B(HC), 23 år

Chris Stokes, B(VC), 28 år

Nathan McGinley, B(VC), 22 år

Lian Kitching, B(VC), 19 år

Liam Shepard, B/YB(H), 24 år

Joseph Mills, B/YB(V), 29 år (Kapten)

Dominic Bernard, B(HVC), 22 år


Lagets indivuduellt sett kanske starkaste del. Här sitter vi inne på bland annat den rutinerade räven Matt Mills som gjort nästan 400 proffsmatcher i PL och Championship för lag som Man City, Leicester och Nottingham Forest, och då är han fjärdeval på mittbacken. Unge Kitchling har tagit laget med storm under försäsongen, förpassat Rowson till bänken och tagit platsen bredvid givne McGinley i mittförsvaret. Till vänster hittar vi lagkapten Joseph Mills, och ute till höger finner vi lagets kanske bäste spelare Liam Shepherd som dessvärre spenderat hela försäsongen skadad.


Mittfältare


Carl Winchester, DM/M/OM(C ), 26 år

Lloyd James, DM/M(C ), 31 år

Ebou Adams, DM/M(C ), 23 år

Elliott Frear, YB/M/OM(V), 28 år

Kevin Dawson, M(HC), 29 år

Rob Hall, M/OM(HV), 25 år (På lån)

George Williams, M(HV)/OM(HVC), 23 år

Junior Mondal, M(HV)/OM(HVC), 22 år

Dayle Grubb, M(HV)/OM(HVC), 28 år

Odin Bailey, OM(C )/A(C ), 19 år (På lån)

Aaron Collins, OM(HVC)/A(C ), 22 år


Som städgumma på det centrala mittfältet placerar vi unge Ebou Adams som visat framfötterna under försäsongen, och som kan roteras på ett bra sätt med den mer rutinerad Dawson i samma roll. Bredvid honom är den hårt arbetande Winchester given som en löpstark box-to-box-mittfältare. Ute till höger har Collins gått från klarhet till klarhet, bland annat med 5 mål innan minut 22 var slagen i en träningsmatch, och ute till vänster står det i dagsläget mellan vindsnabbe Frear och den mer tekniskt skicklige Hall. Till att börja med kommer vi att satsa på inlånade Bailey som OMC då han är den ende i truppen som är helt naturlig på positionen, men om det inte funkar så kan det vara så att vi går ner på 3 sittande mittfältare istället. Den som lever få se. George Williams, vår starkaste mittfältare/anfallare är långtidsskadad och missar merparten av säsongen.


Anfallare


Jack Aitchison, M(V)/OM(HVC)/A(C ), 19 år (På lån)

Andrea Vassallo, OM(V)/A(C ), 21 år (NY)

Josh March, OM(HV)/A(C ), 21 år

Shawn McCoulsky, A(C ), 22 år


Vår på förhand antagliigen svagaste lagdel där inlånade Aitchinson från start är den mest spännande spelaren för framtiden. Vi valde tidigt att plocka upp McCoulsky från u23-truppen. Italienaren Vassallo plockade vi upp på fri transfer, han har sett vass ut framför kassen med både mål och assists och blir antagligen den som startar på topp i premiären.


Spelare in

Andrea Vassallo (Fri transfer, veckolön 21k kr/v)


Spelare ut

Jevani Brown (Avslutat lån, veckolön 37k kr/v)


Kommentar: Som sagt tidigare så var planen hela tiden att satsa vidare på den trupp som stod till förfogande, mycket på grund utav den ringa summa pengar vi hade att tillgå. Istället för att spendera pengar på transfersummor så valde vi att förlänga kontrakten med de spelare som satt på utgående och som ansågs ha en framtid i klubben. Vi plockade tidigt in unge Vassallo gratis då vi såg en bra affär att göra där vi med stor sannolikhet kommer att kunna göra lite pengar på honom i framtiden. Enda spelaren ut blev lånespelaren Jevani Brown som vi betalade orimliga summor i lön till, där han fick dubbelt så mycket som snittlönen i truppen var.


Det skall bli mycket spännande att äntligen få dra igång med detta sköna gäng spelare som vi lär känna under försäsongen. Vi har tränat på bra och gruppen är ruggigt taggade på att dra igång nu. Kravet från styrelsen om uppflyttning? Kan vi uppnå det? Omöjligt att svara på med tanke på kalibern på motståndet, men spelbolagen håller oss som knapp andrahandsfavorit till 3 ggr pengarna bakom solklara favoriten, tillika nykomlingen, Salford City.


Nu tycker jag, och Bobby Zamora, att vi kickar igång den här säsongsjäveln. Nu får det ta mig fan bära eller brista!


Detta inlägg har redigerats av FMvsMe: 04 April 2020 - 22:14 PM


#4   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 05 April 2020 - 13:33 PM

The Green Machine - Rapport Aug-Sept 2019


Vi sparkar igång säsongen i ett rasande jävla tempo.


Postad bild


Resultatraden 9-2-0 talar sitt tydliga språk, vi är redo. De fina resultaten till trots så har dock själva spelet inte så bra ut som man kanske kunnat tro eller hoppas på. Vi är jäkligt skickliga med bollen, och dominerar varje match med stora övertag i bollinnehav, men det händer inte så jäkla mycket konstruktivt framåt och vi rullar mest runt med bollen i ofarliga ytor. Vi har haft svårt att inkludera våra anfallare i spelet, och det mesta kreativa kommer ifrån Aaron Collins som varit vital för laget med flertalet matchavgörande insatser, och den klart tydligaste anledningen till att vi ligger där vi ligger.


I flertalet matcher tar vi tillslut efter mycket nötande av motståndarna ledningen, inte sällan efter en fast situation där lagkapten Joseph Mills fina leverans med vänsterfoten lett till mål, men så fort vi hamnat i överlägen så blir vi fega. Det tappas bollar på mittplan och det slår obegripliga passningar på ett sätt som man inte sett annars. Till exempel mot Stevenage nyligen, vi trillar boll utan att skapa särskilt mycket. Vi får en frispark på offensiv planhalva som Mills lyrar in i straffområdet, och på bortre stolpen dyker Collins upp och knoppar in bollen. Efter att ha dominerat matchen med ca 70% bollinnehav så slår vi helt plötsligt en blindpassning rakt ut i ingenting i den 89e matchminuten, 5 spelare på rätt sida mot 2 motståndare, mittback nr 2 stötbryter från ingenstans och lämnar gata till anfallare som enkelt gör mål på friläge. I frustrastion på bänken beordrar Zamora in McCaulsky på planen som får bollen ensam mot 3 försvarare, och istället för att dribbla av dem så trycker han upp 2-1 i krysset från 30 meter i den 95e minuten. Detta är en hyffsat rättvisande bild på hur det sett ut överlag.


Postad bild


Men så tar vi oss en till på tabellen, och då blir det helt plötsligt svårt att klaga. Vi har levt upp till förväntningarna med råge såhär långt, samtidigt som förhandsfavoriten Salford vacklat.


Nu när den initiala spänningen och exalteringen över en ny säsong lagt sig, och vi går in i serielunken på riktigt, så gäller det att bita ihop och fortsätta vara 100% fokuserade i varje minut av varje match, och fortsätta jobba vidare med de saker som vi vill förbättra.


På återhörande!#5   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 06 April 2020 - 10:02 AM

The Green Machine - Rapport Okt-Nov 2019


Framgångståget tuffar vidare under hösten där vi går 5-3-0 på de 8 seriematcher vi spelar. En rolig liten sidoparentes är turneringen Leasing.com Trophy där vi aktivt försökt att åka ut, för att kunna fokusera på annat, genom att ställa ut rena reservlag på planen, men likförbannat lyckats kryssa 3 raka matcher varpå vi vunnit 2 av 3 straffsparksläggningar och ändå lyckats åka ur pga sämre målskillnad. Succé. Känns bra att vi även avancerat till FA Cupens 3e omgång vilket var minimimålet denna säsong.


Postad bild


Det känns även bra att spelet nu börjat att klicka mer och mer. Vassallo, som i ärlighetens namn inte gjorde någon lycklig under inledningen, skadade sig tidigt och vi brist på annat så skickade vi upp Collins på topp som gjort succé med sina 10 mål hittills. På Collins plats ute till vänster stoppade vi in Junior Mondal som vi hittade bland fiskpinnarna och även han har stått för mycket positiva insatser. Med Collins på topp fick vi med anfallaren mer i spelet och har på så sätt tagit oss till mycket fler klara målchanser än tidigare, samtidigt som vi även känns klart tryggare i de bakre leden där vi nu fått chansen att spela ihop oss.


Postad bild


Vi cementerar vår plats i toppen av tabellen där Plymouth tappar ytterligare mark och i dagsläget är det endast Swindon som hakar på oss. 14 poäng ner till kvalplats gör att jag har svårt att se hur vi skall lyckas undvika uppflyttning. Nu går vi in i vintermånaderna där förhoppningen är att vi skall fortsätta utveckla spelet, och ta oss till ännu fler målchanser.


Postad bild#6   trashbag

  Sportchef

 • Administratör
 • 5550 Inlägg:
 • Favoritlag:Västerås SK & Málaga CF
 • Tränar:Montpellier HSC & N.E.C.

Postad 06 April 2020 - 23:01 PM

Riktigt intressant lagval med deras så starka miljöprofil. Hoppas du kan fortsätta ånga på och gå upp så du slipper oroa dig för jobbet.

#7   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 07 April 2020 - 11:44 AM

The Green Machine - Rapport Dec-Jan 2019


Vi går 6-3-2 på 11 matcher och tillslut kom så de första förlusterna efter lite för mycket festande på nyår.


Postad bild


Efter att spelet gått lite grand i stå under december månad, med slitna och skadade spelare alltså tillslut säsongens första förlust på det nya årets första dag efter en mycket intetsägande insats mot Exeter. Endast 3 dagar senare ställs vi mot ett fulltstarkt Crystal Palace i FA Cupen där vi står för säsongens kanske bästa insats. Efter att tidigt hamnat i underläge så stänger vi ner dem totalt, och ligger på kontringar som tillslut i den andra halvlekens begynnelse resulterar till 2 vackra mål och en 2-1 ledning. Efter det sjunker vi längre och längre ner och tillslut orkar vi inte stå emot dem massiva pressen längre, och de gör 3 snabba mål under matchens sista 10 minuter. Med den fina insatsen i ryggen är det ett hoppfullt lag som åker till Crawley och spelar en jämn, grisig match som tyvärr avgörs av ett självmål av Stokes i matchens slutskede.


Med 2 raka ligatorskar i ryggen började vi fundera på om det enbart var tillfälligheter eller om det låg något mer bakom. Slutsatsen vi drog var att det hårda matchandet och de många skadorna i truppen var boven i dramat, och att för många spelare som Stokes, Aitchison, Grubb, James, Bernard, behöver spela samtidigt så blir vi helt enkelt ett mycket sämre lag. Efter matchen mot Crawley fick laget träningsledigt 3 dagar, och i den tuffa matchen som följde mot Mansfield inleder vi vad som antagligen varit vår starkaste period hittills under säsongen. 3 raka 3-0 segrar där spelet flyter på ett sätt som jag inte sett tidigare. Vassallo som varit tillbaks efter sin skada sedan mitten på december har kommit igång och börjat spotta i mål lite då och då, och Collins har fortsatt leverera sedan han flyttades ut på kanten igen. Skönt att även Frear ute till vänster, som varit en besvikelse såhär långt, kommit igång även han.


Postad bild


Vi är fortsatt i klar ledning i tabelltoppen, och nu vågar jag säga det högt: Vi kommer att nå uppflyttning. Vi kommer inte att tappa 16 poäng på Mansfield och klubbarna därunder, och det börjar nu bli dags att planera för nästa säsong, samtidigt som fokus fortsatt kommer vara att utveckla vårt spel.


Spelare in


Ronan Darcy (750k kr, Bolton, 13k kr/v)


Spelare ut


Josh March (400k kr, Charlton)


Vi har även passat på att agera på transfermarknaden och plockat in den unge mittfältaren Ronan Darcy som satt på utgående kontrakt hos ett krisande Bolton, och då valde vi att hoppa in med pengar för att få över honom redan nu och hindra andra klubbar från att värva honom. Han är en central offensiv mittfältare som besitter en väldigt stor potential som vi hoppas kunna få fram ur honom. Det är en fysisk mittfältare med bra blick för spelet och en fin passningsfot som redan hunnit leverera på planen. Vi väljer även att släppa Josh March till Charlton, sedan de kommit med ett rimligt bud på honom, och vi önskar honom all lycka i framtiden.


Postad bild#8   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 08 April 2020 - 22:22 PM

Sammanfattning säsongen 19/20


Postad bild


Efter en knackig start på säsongens sista månader så skärper vi till oss ordentligt och går 11-2-3 i våra 16 sista matcher, där vi säkrar uppflyttningen borta mot Crewe Alexandra i slutet av mars.


Postad bild


Som sagt så inleder vi väldigt svagt och förlorar mot beskedligt motstånd. Vi skapade inga målchanser överhuvudtaget, samtidigt som återigen tappade bollen i fel lägen och rättvist straffades för detta. Men så kom vändpunkten mot Leyton där vi sitter på 1-0 i den 85e minuter när vi åker på en straff i röven och eländet forsätter. Då kliver lagkaptenen för dagen Adam Smith fram i kassen och kniper straffen, varpå vi kontrar in ytterligare 2 bollar på slutet, och därmed inleder en 9 matcher lång segersvit.


Jag vill även passa på att nämna säsongens sista match, som i praktiken var helt betydelselös, men som kan visa sig vara enormt betydande för framtiden. Vi lyfter nämligen in två stycken 16-åriga grabbar vid namn Aaron Griffith och Carl Felgate, från vår u18-trupp, som skulle visa sig få en stor inverkan på slutresultatet. Det började redan i den 21a minuten på Felgate, som fått chansen från start ute på högeryttern i skadade Collins frånvaro, löper längs kanten med bollen, tar sig inåt i banan och slår en perfekt tajmad djupledsboll som Vassello kan slå in till 1-0 från nära håll. Efter att ha tappat in 1-1 i slutskedet av halvleken, byter vi redan i halvtid in även Griffith på det offensiva centrala mittfältet. Bara minuter in i sin debut från han bollen till vänster utanför straffområdet, tar med sin bollen inåt i banan och slår ett högerinlägg som går förbi alla, förutom Felgate som dyker upp vid den bortre stolpen och stöter in 2-1. Ytterligare en stund senare pressar Felgate till sig ett bolltapp från siste försvarare, passar i sidled till Griffith som först ser ut att tappa bollen, men som får iväg ett skott från 25 meter i stolpen, han fullföljer löpningen och slår in sin egen retur i en tuff duell som innefattar målvakt och försvarare. Efter att Felgate sedan assisterat Vassallo ytterligare en gång till 4-1, byts han ut i den 70e minuten till stående ovationer. Kom ihåg dessa två herrar.


Postad bild


Nu fortsätter planeringen inför nästa säsong, där det kommer att ske stora förändringar i spelartruppen. Vi har haft en stor trupp med extremt mycket dökött på utgående kontrakt som knappt bidragit, och när de gjort det så har de gjort det för dåligt, och som vi nu tagit beslut om att inte förlänga med. Dessa personer måste i sin tur ersättas, och vi befinner oss nu i fasen där vi dels redan gjort klart med ett par nyförvärv, och dels har en bruttolista på ytterligare spelare som vi skulle kunna tänka oss att ta in, men där vi inväntar att de nuvarande kontrakten först skall löpa ut så vi ser vilket manöverutrymme vi kommer att ha.


Styrelsen erbjöd Zamora ett nytt tvåårskontrakt strax efter att uppflyttningen blev klar, som han genast glatt accepterade. Visionen för nästkommande säsong är att vi skall etablera oss i League One och undvika nedflyttningen. Styrelsen med ägare Vince i spetsen skyndar långsamt och förväntar sig inte att laget skall kunna utmana i toppen förrän om 3 säsonger.


Nu väntar ytterligare möten och planeringar, så hörs vi nästa gång när försäsongen är avslutad.


Postad bild#9   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 10 April 2020 - 23:04 PM

The Green Machine - Försäsong 20/21


Postad bild


Försäsongen är avklarad och vi löser 7 segrar på 7 matcher. Med tanke på de enorma förändringarna i truppen så hade vi väntat oss viss ringrostighet, men spelet har flutit på i stort sett felfritt hela tiden. Motståndet har bestått av varierande kvalité där vi stött på både högt och lågt, men där 4-0 krossen av Coventry imponerade mest.


A-Truppen


Målvakter


Marcus Dewhurst, Mv, 19 år (NY)

Matthew Alexander, Mv, 18 år (NY)


Visst var det tungt att tappa Adam Smith som var en väldigt skicklig målvakt, och som räddade poäng åt oss otaliga gånger under förra säsongen. Men när budet kom så var det ändå väldigt lätt att tacka ja med tanke på att vi redan gjort klart med talangfulle Dewhurst som är en extremt spännande målvakt som kommer att få bära det största ansvaret under säsongen. Som backup plockade vi in ytterligare en talangfull kille som kommer att få vara med för att se och lära, samtidigt som han kommer att få sina matcher även han.


Försvarare


Josh Dacres-Cogley, B(H), 24 år (NY)

Farrend Rowson, B(HC), 24 år

Rodri, B(C ), 17 år (NY)

Liam Kitching, B(VC), 20 år

Joseph Mills, B/YB(V), 30 år (Kapten)

Sam Hart, B/YB(V), 23 år (NY)

Jordan Thomas, B(HV), 19 år (På lån)


Lagdelen på vilken vi byggde förra årets framgångar har genomgått stora förändringar till den här säsongen, men där vi ändå fått behålla det viktigaste. Liam Kitching tog enorma kliv under förra säsongen och är tokgiven centralt, där han får Rawson bredvid sig som även han hade en fin fjolårssäsong, med lovande Rodri som kommer att roteras in i elvan titt som tätt. Ute till höger kommer Dacres-Cogley in som har imponerat stort under försäsongen, och varit ett hot offensivt. Till höger inleder lagkapten Joseph Mills, tätt åtföljd av nye Sam Hart som även han stått för imponerande insatser i träningsmatcherna.


Mittfältare


Alfie Jones, B/DM/M(C ), 22 år (NY)

Kyle Dempsey, DM/M(C ), 24 år (NY) (Vicekapten)

Ebou Adams, DM/M(C ), 24 år

Elliott Frear, YB/M/OM(V), 29 år

Randell Williams, M(H)/OM(HV), 23 år (NY)

Matty Palmer, M(C ), 24 år (NY)

Ronan Darcy, M/OM(C ), 19 år

Junior Mondal, M(HV)/OM(HVC), 23 år

Odin Bailey, OM(C )/A(C ), 20år (På lån)

Nathan Tormey, OM(HV)/A(C ), 20 år (NY)

Aaron Collins, OM(HVC)/A(C ), 23 år


Lagdelen med flest nya ansikten. Nyförvärven Palmer, Jones och Dempsey håller alla riktigt jävla hög klass och det är i dagsläget hugget som stucket vilka som kommer att starta. I premiären så lutar det åt att Adams behåller sin plats från förra säsongen som städgumma, och att han får Palmers vassa högerfot bredvid sig, men detta är ett innermittfält där vi kommer att rotera friskt under säsongen för att hitta det som passar oss bäst. Framför sig är unge Darcy självskriven då han länkar ihop vårt offensiva spel, samtidigt som han hela tiden fyller på inne i boxen där han är ett hot mot försvararna. Ute till höger behåller förra säsongens skyttekung Collins sin plats, åtföljd av unge Tormey som haft det lite tufft under försäsongen. Till vänster var det givet att stjärnförvärvet Williams skulle starta framför trötte Frear, men Williams ankomst har verkligen fått fart på Frear så där kommer vi att behöva ta oss en ordentlig funderare.


Anfallare


Sam Smith, A(C ), 22 år (På lån)

Andrea Vassallo, OM(V)/A(C ), 22 år (NY)

Shawn McCoulsky, A(C ), 23 år

Matty Stevens, A(C ), 22 år


Vassallo hade en tuff inledning på sin tid i klubben, men framemot jul börjad han att komma igång och landade ändå på 14 ligamål till slut vilket får anses vara med beröm godkänt. Nu får han stenhård konkurrens i form utav Sam Smith som lånas in och antagligen tar förstaspaden i anfallet, även om det kommer att roteras friskt även här.


Spelare in


Marcus Dewhurst (Gratis, Sheffield Utd, 17k kr/v)

Matthew Alexander (810kkr, Bolton, 13k kr/v)

Josh Dacres-Cogley (730kkr, Birmingham, 19k kr/v)

Rodri (Gratis, Leonesa, 20k kr/v)

Sam Hart (Gratis, Blackburn, 23k kr/v)

Jordan Thomas (Inlånad, Norwich, 16k kr/v)

Alfie Jones (Gratis, Southampton, 37k kr/v)

Kyle Dempsey (Gratis, Fleetwood, 30k kr/v)

Matty Palmer (Gratis, Swindon, 27k kr/v)

Randell Williams (Gratis, Exeter, 17k kr/v)

Odin Bailey (Inlånad, Birmingham, 2,4k kr/v)

Nathan Tormey (1,3mkr, Arsenal, 13k kr/v)

Sam Smith (Inlånad, Reading, 22k kr/v)


Spelare ut


Adam Smith (5mkr, Wigan)

Lewis Thomas (Gratis)

Matt Mills (Gratis)

Chris Stokes (Gratis)

Nathan McGinley (7mkr, Rotherham)

Liam Shephard (6mkr, Wigan)

Dominic Bernard (Gratis)

Carl Winchester (Gratis)

Lloyd James (Gratis)

Kevin Dawson (Gratis)

Rob Hall (Avslutat lån)

George Williams (Gratis)

Dayle Grubb (Gratis)

Jack Aitchison (Avslutat lån)

Carl Felgate (1,7mkr, Brentford)

Aaron Griffin (10,75mkr, Norwich)


Transfernetto: +27,61mkr


Vi visste redan på förhand att det skulle bli en hektisk sommar med enormt hög omsättning på truppen då halva laget från förra säsongen satt på utgående kontrakt. Vi förlängde tidigt med de spelare som vi vill behålla och gjorde sedan vårt bästa för att bli av med dököttet för att kunna få betalt för dem, dock utan framgång och de flesta lämnade gratis. Liam Shephard var en spelare vi absolut inte ville tappa, men där gick Wigan in och löste hans utköpsklausul, och samtidigt plockade de även med sig Adam Smith där vi kände att vi inte kunde tacka neh till 6mkr. Nathan McGinley var en spelare jag vill bygga vår backlinje runt, men han satt nu på utgående och gjorde tidigt klart att han inte hade för avsikt att stanna så där ser jag det som en framgång att vi smidigt lyckades kränga honom för 7mkr plus några klausuler.


När det kom till spelarköp riktade vi oss tidigt in på spelare med utgående kontrakt där vi scannade av varenda aktuell spelare i League Two till Championship, och anser oss ha hittat ett par riktiga guldkorn i bland andra Jones, Palmer, Williams, och framförallt Dewhurst i kassen. Jag har hela tiden arbetat tajt med vårt scoutingteam och tycker mig ha fått in en bra mix av spelare som är i precis rätt ålder för att vi ska kunna ta in dem, utveckla dem, och låta dem flytta vidare.


Och så till hönan i rummet: Varför sälja våra två supertalanger Felgate och Griffin? Så fort fönstret öppnade så strömmade skambuden in, varpå styrelsen gjorde det klart för mig att de va beredda att acceptera alla bud som låg 600k+. Så istället för att bli överkörd så tog jag helt enkelt saken i egna händer och förhandlade först fram en transfer för Felgate med Brentford, som jag vet är duktiga på att slussa in unga spelare i a-laget, och bråkade till mig en klausul som ger oss hela 50% av den totala summan han säljs för nästa gång. Vi fortsatte att neka alla bud på Griffin då vi ansåg att han skulle gå för minst 5-6 mkr, och satt fram till för några dagar sedan och förhandlade om en övergång till flertalet Championshipklubbar. När vi till slut kommit överens med Bristol City så kom Norwich in från höger med ett bud på dryga 10mkr, varpå jag krävde att vi även här skulle få vidareförsäljningsklausulen på 50% och de accepterade.


Att vi lyckas ta oss ur den prekära kontraktssituation vi ställdes inför, med ett transfernetto på 27mkr plus och ett klart mer slagkraftig lag än innan var mer än vi någonsin kunnat hoppas på.


Nu är det alltså dags för seriestart och kravet från klubbledningen är att laget skall undvika bottenstrid vilket det känns som att vi har goda möjligheter att uppfylla. Spelbolagen tippar oss på 12e plats i tabellen, och personligen så skulle jag inte bli förvånad om ni hittar oss på den övre halvan när säsongen är färdigspelad nästa år. De nya grabbarna har kommit in i laget bra och höjt vårt spel med flera nivåer, och jag är övertygad om att vi kommer att göra en jävligt fin säsong.


Postad bild


We ride!


Detta inlägg har redigerats av FMvsMe: 11 April 2020 - 21:42 PM


#10   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 16 April 2020 - 07:13 AM

The Green Machine - Rapport Aug-Okt 2020


Vi inleder säsongen starkt när vi går 9-7-1 i de första 17 matcherna.


Postad bild


Mycket fin start på säsongen för oss som nykomlingar, där vi arbetat mycket med bollinnehav och försökt överbelasta på ena kanten för att sedan vända på spelet och få ett numerärt överläge på den andra kanten. Detta har hittills fungerat klart över förväntan och de nya spelarna har knappt behövt någon acklimatiseringsperiod för att komma in i laget.


En annan stor anledning till att det gått så bra är inte att vi har så bred trupp, utan att vi har en så bred topp på truppen. Där andra lag kanske använder sig utav 25-30 spelare på en säsong så sitter vi på egentligen 22 man som har en rimlig chans till speltid, men det som skiljer oss från andra är att dessa 22 man håller en någorlunda likvärdig nivå. När andra lag tvingas rotera i det hektiska schemat och stoppa i spelare #19, #22 och #25 och därmed sänker kvalitén, så stoppar vi in #16, #19 och #22 som är i princip lika skickliga, om inte bättre, än de som spelat matchen innan. Därigenom har vi tagit oss igenom det täta matchandet med fräscha spelare som orkar hela matcherna.


En tredje anledning till att vi ligger där vi ligger i tabellen är att toppen helt enkelt inte är tillräckligt bra. En normal säsong brukar det alltid vara 1-2 lag som springer ifrån i toppen, men att lagen i år helt enkelt inte är tillräckligt bra, och att det är högst ovanligt att det skiljer 5 pinnar mellan 1an och 8an i tabellen efter 17 omgångar.


Postad bild


Vi har något blandade känslor över vår position i tabellen för tillfället. I grunden så känns det inte riktigt som att vi är redo för en eventuell uppflyttning, och det vore nog bra för klubben att få ytterligare en säsong i League One. Men å andra sidan så vill man ju alltid vinna så det kommer inte bli tal om några läggmatcher från vår sida, utan vi krigar på så får vi se hur långt det tar oss.


Over and out!#11   sit

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 64 Inlägg:
 • Ort:Tallinn
 • Yrke:Kontorsråtta
 • Favoritlag:Hammarby IF
 • Tränar:Vislanda IF

Postad 16 April 2020 - 10:41 AM

Imponerande start i League One!

#12   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 07 May 2020 - 22:01 PM

Sammanfattning säsongen 20/21


Efter en smått sensationell start på säsongen så fortsatte den fina formen och det gick knappt att förlora. Vintern gick sensationellt bra och som mest ledde vi tabellen med 13 poäng en bit in i februari. Men så började helt plötsligt spelet att kärva. Vi fortsatte i mycket hög utsträckning att undvika förluster, mycket tack vare vårt ramstarka försvar, men kryssade i en takt som jag sällan skådat tidigare. När vi kom in på upploppet i mitten av mars så hade vi för första gången under säsongen tappat serieledningen till Preston, samtidigt som Ipswich skuggade tätt där bakom.


Men så kom vändningen borta mot Wycombe, i en match vi verkligen inte förtjänade att vinna. Sam Smith trycker in 1-0 från nära håll redan efter 2 minuter, och strax därefter tar en motståndarspelare rött kort efter en häftig satsning. Trots det numerära överläget mot ett lag i tabellens undre skikt lyckas vi inte få fatt i bollen. Dem dominerar matchen fullständigt, och trycker på för en kvittering, och inte ens när motståndarlaget drar på sig dagens andra röda kort i den 65e matchminuten så klarar vi av att gaska upp oss. Det är med andan i halsgropen som vi till slut lyckas bärga vår första seger på 5 matcher vilket i efterhand känns som säsongens viktigaste trepoängare. Efter detta går vi 6-2-0 på våra avslutande 8 matcher och sensationen är ett faktum!


Postad bild


Framröstad till säsongens spelare blir lite förvånade Matty Palmer, inte för att han inte varit bra, utan för att Marcus Dewhurst i kassen varit smått otrolig och hållit inte mindre än 19 nollor. Direkt avgörande för vårt avancemang. Ett par andra spelare som förtjänar ett omnämnande är Sam Smith som varit i klubben på lån och spottat in 22 mål i League One, Liam Kitching som i match efter match håller ihop försvaret trots stor rotation runt omkring honom, och Aaron Collins som fortsätter att vara målfarlig från sin ytterposition med 12 mål på 28 matcher.


Det är en obeskrivlig känsla som går genom kroppen när vi i den näst sista omgången äntligen säkrar uppflyttningen. Grymt stolt över grabbarna, samtidigt som man genast börjar oroa sig för nästa säsong. Vi har ju hela tiden haft inställningen att detta skulle vara en säsong för att acklimatisera oss i League One och när vi sedan går och lyckas bli uppflyttade, de 19 kryssen till trots, så är det inte utan att vi är realistiska inför våra chanser nästa säsong.


Vi är ingen rik klubb. Vi har inga oändliga resurser och vi hade nog i ärlighetens namn behövt ett par säsonger på oss för att bygga upp vår ekonomi. Men nu är situationen som den är, och vi är mycket glada över den. Vi kommer nu att ta ett par veckor att fundera ut den bästa strategin för att ta klubben framåt, och sedan sätta vår plan i verket.


Go Rovers!#13   FMvsMe

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Inlägg:

Postad 21 May 2020 - 22:46 PM

The Green Machine - Försäsong 20/21Postad bildFörsäsongen är avklarad och vi löser 5 segrar på 5 matcher, om än mot ganska beskedligt motstånd. Spelet har flutit på bra, vi känns stabila bakåt, vi har en spännande speluppbyggnad på gång, och vi tar oss till målchanser på flera olika sätt vilket känns betryggande. Vi har testat i ett par matcher att snurra på mittfältstriangeln så att vi får en mer defensiv approach till matchen, då vi spelat med en DM och två MC. Defensivt har det fungerat bra, men det offensiva spelet har än så länge blivit lidande och det är något som vi behöver jobba vidare på under säsongen.


A-Truppen


Målvakter


Marcus Dewhurst, Mv, 20 år

Matthew Alexander, Mv, 19 år


Vi fortsätter med samma målvaktsuppsättning som tidigare då den fungerade så fint under förra säsongen. Supertalangen Dewhurst är ohotad etta och, i mina ögon, vår störste stjärna. Det har funnits ett visst intresse för honom, men inga bud har ansetts tillräckliga i mina ögon. Bakom honm finns talangfulle Alexander som hela tiden är redo att stå till tjänst, och som fortsätter att utvecklas fint.


Försvarare


Josh Dacres-Cogley, B(H), 24 år

Farrend Rowson, B(HC), 24 år

Jake Clarke-Salter, B(VC), 23 år (NY) (Lagkapten)

Nathanael Ogbeta, B(VC), 20 år

Liam Kitching, B(VC), 21 år

Niko Hämäläinen, B/YB(V), 24 år (På lån)

Sam Hart, B/YB(V), 24 år

Jordan Thomas, B(HV), 20 år (På lån)


En lagdel där vi fortsätter att anpassa oss efter vilken nivå som förväntas av laget. Kvar från laget som spelade League Two är nu endast Liam Kitching som fortsatt har en viktig roll i laget, samt Rawson som mest kommer att få agera rotationsspelare. Nathanael Ogbeta kom in i laget i vintras, övertygade starkt, och kommer att få släss med Kitching om platsen bredvid nye Clarke-Salter som sett ruskigt fin ut hittills. På ytterbacken tappas vi lagkapten Mills, så där är det upp till Hart att kliva fram och fylla den luckan, med inlånade Hämäläinen som backup. Till höger forstätter vi med konstellationen som funkade så bra ifjol med stabile Dacres-Cogley och en förlängning av lånet av Jordan Thomas.


Mittfältare


Jake Doyle-Hayes, DM/M(C ), 22 år (NY)

Kyle Dempsey, DM/M(C ), 25 år

Sonny Graham, DM/M(C ), 19 år

Randell Williams, M(H)/OM(HV), 24 år

Connor Ronan, M(C )/OM(HC), 23 år (NY)

Ronan Darcy, M/OM(C ), 20 år (Vicekapten)

Bojan Krpan, OM(HV), 18 år (NY)

Nathan Tormey, OM(HV)/A(C ), 21 år

Aaron Collins, OM(HVC)/A(C ), 24 år


Här har det hänt grejer! Tre av fyra sittande centrala mittfältare från förra säsongen har flyttat vidare och in har vi plockat kvalité. Connor Ronan är en riktig stjärnspelare med Championshipmått mätt, och kommer vara tokgiven på en av de centrala positionerna. Platsen bredvid honom innehas för tillfället av Dempsey, i konkurrens med nye Doyle-Hayes, och där bakom lurar även unge Graham som anslöt i vinterfönstret. Offensivt på mitten fortsätter Darcy att vara given, och på kanterna har vi en härlig bredd med fyra spelare som alla klarar av båda kanterna, och där Tormey och Williams kommer att få starta säsongen som förstaval.


Anfallare


Sam Smith, A(C ), 23 år (NY)

Andrea Vassallo, OM(V)/A(C ), 23 år

Juan Manuel Gutiérrez, A(C ), 19 år (NY)

Matty Stevens, A(C ), 23 år


Personlige favoriten Vassallo har gjort det bra hittills men kommer nog dessvärre att få det tufft att ta en plats i år. Sam Smith som gjorde det bra på lån under förra säsongen har nu köpts loss och tanken är att han skall ge nye talangen Gutiérrez en rejäl fajt om förstaspaden i anfallet. Smith har sett jävligt het ut under försäsongen.


Spelare in


Connor Ronan (3mkr, Wolves, 162k kr/v)

Jake Clarke-Salter (Gratis, Chelsea, 110k kr/v)

Sam Smith (4mkr, Reading, 39k kr/v)

Jake Doyle-Hayes (Gratis, Aston Villa, 58k kr/v)

Juan Manuel Gutiérrez (Gratis, Danubio, 80k kr/v)

Jordan Thomas (Inlånad, Norwich, 68k kr/v)

Niko Hämäläinen (Inlånad, QPR, 58k kr/v)

Bojan Krpan (13mkr, Dinamo, 34k kr/v)


Spelare ut


Rodri (45mkr, Leicester)

Alfie Jones (10mkr, Luton)

Elliott Frear (Gratis, St Mirren)

Matty Palmer (16mkr, Leeds)

Ebou Adams (23mkr, Preston)

Joseph Mills (Gratis, Western Sydney Wanderers)


Transfernetto: +74mkr


På väg in i fönstret hade vi redan tappat trotjänarna Mills och Frear som valde att skriva på för nya klubbar då deras kontrakt var på väg att löpa ut, och i inget av fallen var vi särskilt intresserade av att möta deras respektive lönekrav. Tidigt började ett budkrig på Rodri där vi snackade summor i klassen 25-35mkr, och där vi tillslut kom överens med Wolves, Everton och Burnley om ett avtal värt 37mkr 'up front', samt 50% av den totala transfersumman nästa gång han säljs. En dunderdeal då jag känner mig ganska säker på att detta är en stjärna i vardande. Då kliver Leicester in och aktiverar utköpsklausulen på 45mkr, och vi förlorar vidareförsäljningen. Surt.


Vad gäller tappen av Alfie Jones och Matty Palmer så var det lite av en 'no brainer' att de skulle bli tvugna att röra på sig efter värvningarna av Ronan och Doyle-Hayes, och efter att ha fått så fina bud sedan vi placerat dem på övergångslistan så var det bara att tacka och ta emot. Ebou Adams hade jag tänkt behålla, men där gick styrelsen in och accepterade budet från Preston mot min vilja på transferfönstrets sista dag vilket var tråkigt, men sådana är reglerna.


Av de spelare som ansluter så sticker Connor Ronan, Josh Clarke-Salter och Juan Manuel Gutiérrez ut extra och får det att kittla i pungen. Ronan är en spelare med potential att tillhöra de största i Premier League, och jag kan inte förstå att vi fick honom så enkelt. Clarke-Salter kommer hjälpa laget att stabilisera sig i Championship, och Gutiérrez har riktigt spännande stats som vi ser fram emot att utveckla ytterligare.


Nu börjar det dra ihop sig för säsong och vi ser mycket fram emot att pröva vingarna på en högre nivå än tidigare. I början kändes det som ett litet för stort steg för klubben och bettingfirmorna har placerat laget på en 23e plats inför säsongen, men jag tänker sticka ut hakan här och, med tanke på den kvalitén som vi fått in i truppen, säga att vi har potentialen att hamna i tabellens mittenskikt om bollen studsar vår väg.


Postad bild


We ride!1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar