Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM 20] Nisses resa | Nya Zeeland

Inga svar till detta ämne

#1   Jockonelli

    Avbytare

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 112 Inlägg:
  • Ort:Haninge

Postad 18 June 2020 - 15:14 PM

Postad bild


Säsongen 2018 stod redo att sparka igång och det som skulle bli AIKs guldår gick från en dag att ha Nils-Eric Johansson som kapten för truppen till att han inte skulle få följa med på resan alls. Hjärtat sade ifrån tidigt den våren och efter läkarnas inrådan så var sanningen framför honom - det skulle inte bli någon mer elitfotboll som spelare. Året gick och även om han ej ingick i spelartruppen så fanns han alltid med på ett hörn och när guldet hämtades hem på den gyllene pippins arena så valde Henok att låta "Nisse" lyfta pokalen.

Sedan dess har kurser gåtts i ett rasande tempo och nyligen lät han meddela att tränarkarriären var på väg att ta fart. I en lång intervju med svensk media så var målet givet - att en dag få stå som förbundskapten för Sverige men att vägen dit var lång och att erfarenheten måste få byggas i en lugn takt. Dagarna senare så slog då nyheten ner att Nisse flyttar över precis hela jordklotet där han via kontakter som skapats under sin tid i England gjort att han med stöd från två andra tränare fått chansen att ta över det Nyzeeländska landslaget.

Nya Zeeland är en fotbollsvärld som inte bara geografiskt ligger långt borta från den europeiska västerländska marknaden utan även kvalitetsmässigt halkat efter. Rivalen Australien valde nyligen att lämna OCF pga bristande konkurrens och här kan man inte klandra de för detta. Det som gäller för länderna i Oceanien är följande:

Oceaniska mästerskapet | Segraren får representera OFC i FIFA Confederation Cup (Nästa 2020 - spelas var fjärde år)
Världsmästerskapskval | Segraren i det uppdelade oceaniska kvalet får ta sig an femman från CONMEBOL (sydamerika) i ett slutkval till VM.
Oceaniska mästerskap för ungdomslandslag | U-17, U-20 samt U-23

Så här börjar nu hans resa....


Postad bild1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar