Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM08] Servette de Genève Football SA

127 svar till detta ämne

#1   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 28 June 2008 - 00:33 AM

Servette de Genève Football SA


Klubbens Historia:

Servette är lite av ett klassiskt storlag i Schweiz med 17 ligatitlar under spannet 1906 till 1998. Man var även den enda klubb som hållit sig kvar i högsta ligan i Schweiz tills företaget bakom klubben gick bankrupt i february 2005. Man startade om i tredje ligan i Schweiz med u-21 laget och redan under säsongen 2005-2006 tog man sig upp till schweiziska andra ligan Challenge League där man huserar idag.
Trots degraderingen spelar klubben fortfarande på sin gamla arena Stade de Genève som invigdes 2003. Den har en kapacitet på 30 084 sittande åskådare och var en av arenorna där det spelades EM matcher under 2008.

Mats Magnusson spelade en säsong för klubben på 80-talet och Håkan Mild spelade två säsonger i Servette under 90-talet. Philippe Senderos har klubben som moderklubb liksom Julián Estèban. klubben har haft flera storheter hos sig som Karl-Heinz Rummenigge, Sonny Andersson, Alex Frei, Martin Petrov och Oliver Neuville.

Personlig Bakgrund:

Är en gammal räv som spelat cm sedan CM2 och andra spel med manager inslag innan det. Jag kör oftast en typ av LLM då jag försöker bygga upp lag från grunden och ta dom till storhet. Ibland lyckas det och ibland inte men det är alltid roligt. Senast har jag spelat 11 säsonger med Rayo i Spanien. För dom som inte känner till Rayo så är det ett lag från Madrid som sitter på några riktigt stora talanger i FM vilket gör det till ett lätt lag att plocka upp från Segunda B.


Inför Uppstarten:

Klubben har stor potential och det märks att man är en storklubb vad gäller organisation med många länder representerade bland spelarna i truppen, dock främst Schweiz och Frankrike då man är en fransktalande klubb och stad. Det är många unga spelare och det finns stor talang att bygga på. Dock så saknas det spelare på vissa positioner och det finns många spelare som helt enkelt aldrig kommer få chansen att spela utan måste bort på ett eller annat sätt.
Klubben har gett mig ett fyra år långt kontrakt och enda kravet är att inom dom fyra åren skall laget än en gång spela i Super League igen. Jag tror att om man hittar rätt nyförvärv så kommer vi spela i Super League efter max två år.
Man har fortfarande kvar en låneskuld på 60 miljoner och man betalar 900k per månad på den. Det är förstås inte optimalt men trots det har klubben 2.5 miljoner i kapital inför säsongen så jag litar på att ekonomin kommer funka så länge jag sköter mitt och följer deras förhållningsregler.
Serien börjar redan den 27 juli och 34 matcher kommer spelas av Servette innan serien slutar den 16 maj. Den långa säsongen förklaras med ett väldigt långt vinteruppehåll mellan 30 november och 9 mars.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#2 Gäst_Pojkvasker_*

 • Guests

Postad 28 June 2008 - 00:39 AM

Mycket intressant! Funderar också på att starta en save med dom och föra upp dom till finrummet igen. Minns för 3-4 år sen när en av deras spelare slet av ett finger när han klättrade(?) på stängslet för att fira med klacken. :shock:

#3   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 28 June 2008 - 14:19 PM

Servette de Genève Football SA


Inför Säsongen 07-08:

Det krävs vissa förändringar i truppen. Det första som jag gav mig på var att sålla bort dom dåliga spelarna. Jag började med 46k sek i veckan på löner och budgeten tillät 50k så jag ville skapa utrymme för nyförvärv. Hela elva spelare släpptes gratis vilket gav utrymme för sju nyförvärv.

Tre mittbackar på fri transfer. Nuno Tavares, en schweizare, Paolo Brenna, även han en schweizare som tas grattis men denna gång från en liga konkurrent i Lugano samt Luis Calapes, en portugis som haft svårt att ta plats i Luzern som spelar i Super league i Schweiz. Guaraci och Genilson Brasilia, Två Brasilianska anfallare som stod utan klubbar och även en 18-årig brasiliansk playmaker vid namn Afonso som även han stod utan klubb och som krävde ett part-time kontrakt. Vi hoppas kunna ändra på det under säsongen.
Sista spelaren in är en riktig supertalang till vänsterback som köptes från Columbiska klubben Valledupar för 120k. Hans namn är Gary Solano och kommer att stå i bräschen för den nya fotbollen som Servette hoppas kunna introducera till Schweiziska ligan.

Efter att spelartruppen var klar fanns det fortfarande utrymme till ändringar i laget. Två ungdomstränare sparkades och man tog in hela fem stycken nya tränare. Två fystränare, två som hjälper till med teknikträningen samt en som har hand om anfallsspelet. Det är dom sista pusselbitarna för att skapa ett vinnande lag för framtiden!

Lönerna stannade på 49 990 vilket är precis under dom 50 000 jag siktade på och förhoppningsvis betyder det att budgeten kommer att hålla så jag inte hamnar på minus direkt. Känns som att jag lagt mig på grönsen men man måste satsa lite när det finns utrymme för det annars kommer man aldrig någonstans. Servette hör inte hemma i andra ligan.

6501 sålda säsongsbiljetter generar 19,36 miljoner och det ser minst sagt fint ut på den ekonomiska fronten. Nu undrar man bara om man kan nå samma höjder på fotbollsplanen.

Säsongsmål:

Spela ihop laget. Se vilka som håller och var man behöver nya spelare.
Hålla ekonomin flytande.
Komma bland dom tre bästa i ligan (1:an flyttas upp och 2:an får kvala)
Strunta i cupen för denna säsong

Det värsta börjar vara över nu. Bara en presentation av spelare och taktik kvar innan spelet kan börja på riktigt. Efter det blir det tre uppdateringar per säsong. Inför, i halvtid och efter varje säsong.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#4   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 28 June 2008 - 15:11 PM

Servette de Genève Football SA


Spelarpresentation och Taktik:

Postad bild

Taktiken är rätt enkel. Mittbackarna tar oftast djup. Ytterbackarna är helst offensiva men funkar med mer defensiva spelare men då utan pilar framåt. Vänster innermitt är defensiv och helst en defensivmittfältare som är bra på att bryta och få motståndarna att stanna upp. Han till höger är lite mer offensiv och helst med bra passningar.
Den offensiva centrala mittfältaren är playmakern och den som fördelar dom flesta bollarna till kanterna och till anfallaren. Bra om han kan gå på genombrott och hjälpa anfallaren i straffområdet.
Dom två med pilar ut till kanterna är egentligen yttrar. OMH och OMV om ni så vill bara det att dom har en mer central utgångsposition. Annars är dom som vilka yttrar som helst. Vissa omc kan spela där men som regel är en renodlad ytter bäst.
I anfallet kan man anpassa positionen till olika typer av anfallare men som regel vill jag ha en rätt snabb spelare som är bra på att avsluta. Gärna med en touch. Inte nödvändigt att han är bra på huvudet eller bra som bollmottagare då dom flesta uppspelen ska gå genom mittfältet.

Målvakter:

Nicolas Burnier 23 år
David Marques 18 år
David Gonzalez 20 år


Det är hårt mellan dom. Det är ännu inte klart vem som kommer att bli ordinarie och förhoppningsvis kommer det inte spela någon roll vem av dom som får chansen. Gonzalez är tredje valet och den som vaktar målet i b-laget.

Högerbackar:

Jonathan Guillou 28 år
Oscar Londono 36 år
Mickael Ratta 22 år
Luis Calapes 29 år


Guillou är första valet med Ratta som backup. Londono är för gammal för att kunna utmana om en startplats men när det kniper kommer han alltid att kunna gå in och göra ett utmärkt jobb. Mittbacken Calapes är ett fjärde alternativ om någon inte presterar eller om det blir mycket skador.

Vänsterbackar:

Gary Solano 21 år
Aleksandar Bratic 35 år
Mickael Ratta 22 år


Solano är given etta och om allt går rätt kommer han att vara en av våra bästa spelare denna säsong. Bratic ålder gör honom lite tveksam men han har underbar teknik och kommer att kunna spela bra om han måste gå in. Ratta är första avbytare precis som på högerbacken.

Mittbackar:

Steve Celestini 21 år
Paolo Brenna 28 år
Luis Calapes 29 år
Nuno Tavares 26 år
Oscar Londono 36 år
Jonathan Guillou 28 år


Celestini kommer att spela som en av mittbackarna på grund av att han är den enda som är stark på huvudet. Brenna, Calapes och Tavares slåss om den andra platsen. Dom är alla tre snabba spelare vilket behövs då Celestini är relativt långsam. Londono och Guillou kan gå in om det krisar men förhoppningsvis kommer det aldrig behövas då framförallt Londono nog skulle få det svårt som mittback.

Innermittfältare:

Samir Boughanem 31 år
N’Diasse N’Diaye 24 år
Oscar Londono 36 år
Sebahattin Yoksuzoglu 26 år
Tibert Pont 23 år
Talel Chedly 29 år
Afonso 18 år


Här handlar det om två positioner, En defensiv och en lite mer offensiv. Dom tre första spelarna slåss om den defensiva och det är svårt att sia om vem som kommer få den. N’Diaye kommer få chansen först och sedan Boughanem men detta är Londonos bästa position och han kommer få spela men man måste nog se till framtiden lite grann och då är det troligt att han får stå åt sidan.
Yoksuzoglu är det enda riktiga alternativet på den andra positionen. Pont ser ut som andra valet men annars kan den göras om så den blir mer defensiv den också vilket dom defensiva mittfältarna kan kliva in.

Offensiv innermittfältare:

Afonso 18 år
Tibert Pont 23 år
Geoffrey Tréand 21 år


Afonso är inköpt för att spela här. Kanske kommer det att ta några matcher innan han är helt redo. Pont borde klara av att leda spelet härifrån till dess. Tréand är mer av en anfallare så vet inte om han klarar att spela här men han kan komma att måsta göra det.

Offensiv högermittfältare:

Talel Chedly 29 år
Karim Yoda 18 år
Tibert Pont 23 år
Geoffrey Tréand 21 år


Chedly är given här. Yoda är en intressant yngling som kommer att få speltid och Pont är även han bra på denna position.

Offensiv Vänstermittfältare:

Matias Vitkieviez 22 år
Karim Yoda 18 år
Gianluca Constantino 22 år


Vitkieviez är en riktig klasspelare och kommer förhoppningsvis att skapa mycket från sin kant. Yoda är även bra på denna kant. Constantino håller inte riktigt men finns inget utrymme att sälja honom inför denna säsong.

Anfallare:

Guaraci 19 år
Genìlson Brasìlia 22 år
Geoffrey Tréand 21 år


Bara ungdomar här. Guaraci ser hetast ut med Brasilia som tvåa. Någon av dom borde kunna vara lagets spets. Kan vara den mest lyckade lagdelen men också den stora floppen.

Kapten: Talel Chedly
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#5   Messidinho

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 198 Inlägg:

Postad 28 June 2008 - 16:55 PM

Ser intressant ut de här ;)
[img]http://i14.tinypic.com/8ejqb1y.gif[/img] [img]http://i9.tinypic.com/6woqqtx.gif[/img]
FC BARCELONA 1899 MÉS QUE UN CLUB

#6   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 28 June 2008 - 23:21 PM

Servette de Genève Football SA

Säsongsuppehåll 07/08

Ligan:

Postad bild

Ettan går upp direkt och tvåan kvalar. Just nu är det fem lag som slåss om dom platserna och Servette är ett av lagen som är med i den kampen. Man ska spela 34 omgångar och under det 2.5 månader långa speluppehållet kan mycket hända. Laussane som råkade ut för samma financiella öde som Servette fast några säsonger tidigare är en av klubbens stora rivaler och det enda av topplagen man mött två gånger i ligan (varsin 3-1 vinst). Många viktiga matcher kvar. När ligan startar igen möter man först Concordia BS och sedan Winterthur.

Cupen:

Servette vs Stade-Laussane 5-0
Wohlen vs Servette 1-3
Servette vs Thun 2-3

Vi satsade inget på cupen men spelade med i stort sett ordinarie lag samtliga matcher. I matchen mot Thun ledde vi med 2-1 till den 64 minuten. Bara Super League lag i kvartsfinal så det var nog bra att man förlorade den och kan satsa alla krafter på ligan istället.


Truppen:

Laget har varit stabilt. Man har klarat av alla skador och man har inte förlorat någon match på grund av att någon spelare inte håller. 18-åriga Marques har vaktat målet och gjort det så pass bra att han också blivit förstamålvakt i Schweiz u-21 landslag.
I backlinjen har Celestini glänst. Den andra mittbacksplatsen är det fortfarande jämt mellan Brenna och Tavares. Ingen av dom har glänst och ingen har gjort bort sig. Calapes började bråka och fick gå in som högerback vilket han gjort väldigt bra. Solano springer på bra på vänsterkanten och får den rutin som behövs men det riktiga genombrottet väntar fortfarande på sig.
På Mittfältet har flera spelare visat framfötterna och då främst lagkaptenen Chedly. Yoksuzoglu, Pont och Afonso har också gjort många väldigt bra matcher och Vitkieviez gör ett bra jobb men växlar bra med dåliga matcher. N’Diaye håller hårt i den defensiva mittfältspositionen men dom två äldre spelarna Boughanem och Londono har gjort några bra matcher där dom också, dock mot dom lite sämre lagen och i cupen.
Guaraci började säsongen väldigt starkt på topp men skador har skapat lite problem för honom. I hans frånvaro gick istället Brasilia in och visade att han vill ha en ordinarie plats.

Esmir Sabic, en 18 årig Bosnier, har köpts in för att stå på tillväxt till nästa säsong. Han är en lovande mittback och Servette ser en blivande toppback i honom. Han har ett och ett halvt års erfarenhet från den schweiziska tredje ligan där han dock inte fått mycket speltid.Inbördes Skytteliga:
Talel Chedly 12 mål
Genilson Brasilia 11 mål
Guaraci 8 mål

Inbördes Assistliga:
Talel Chedly 9 assist
Sebahattin Yoksuzoglu 7 assist
Tibert Pont 5 assist

Ekonomin:

Ett stort orosmoment innan säsongen men det visade sig att det inte var några problem alls. 26 miljoner i pluskapital och det kommer bara att växa. Kanske kan styrelsen gå med på att höja transferbudgeten när fönstret öppnar igen. Ett bra nyförvärv skulle kunna ge klubben den push som behövs för att ta sig till Super League redan efter denna säsong.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#7   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 29 June 2008 - 17:41 PM

Servette de Genève Football SA


Säsongssummering:

Ligan:

Postad bild

Tredje platsen som man gick in i vintervilan med Lyckades man förvalta väldigt bra. Man började vår säsongen med oavgjort mot Concordia BS and sedan en knapp vinst mot Winterthur. Servette var snabbt uppe i liga ledning på målskillnad före Winterthur och Concordia BS. Tätt försvarsspel var nyckeln och Celestini såg till att det klubben inte släppte in många mål bakåt. När Servette lyckats skaffa ett 4 poängs försprång hände det som inte fick hända. Celestini skadade sig och under dom sex matcher han missade så hade Servette det tungt. Oavgjort mot Vaduz och La Chaux-de-Fonds samt förluster mot Yverdon och Schaffhausen petade ner laget från första platsen tre poäng bakom Ligaledarna Concordia BS. Sista matchen mot Chiasso skulle avgöra om man fick kvalplatsen till Super League.
Celestini var tillbaka och det var plötsligt hela skillnaden. Chaisso lyckades inte få ett enda skott på mål och Guaraci gjorde matchens enda mål i 27 minuten. Laget var klart för Playoff där St. Gallen stod för motståndet.

Playoff:

Kvalet spelas i två omgångar då båda lagen spelar varsin match på hemmaplan. Servette började på hemmaplan och hela 29995 personer hade letat sig till Stade de Genève. Servette kom utan sin backgigant Celestini då denna dragit på sig för många gula kort och hade en matchs avstängning. Hans frånvaro skulle märkas då St. Gallen gjorde 1-0 redan i den första matchminuten genom brassen Du Bala. Var det hur stor skillnad det var mellan Super League och Challenge League?
Servette försökte svara och man lyckades pressa tillbaka St. Gallen. En fin kombination utanför straffområdet gjorde att Afonso kunde friställa Guaraci som satte 1-1. Servette fortsatte bygga på detta momentum ännu en fin passningskombination utanför St. Gallens straffområde gjorde att Guaraci fick fritt skottläge och Servette hade lyckats vända matchen till 2-1 efter bara 19 spelade minuter. Resten av matchen pressade St. Gallen. Du Bala fick göra sitt andra mål i 53 minuten men ett hårt kämpande Servette klarade 2-2.

Till den andra matchen kom Servette som stora underdogs. Dom båda ordinarie innermittfältarna hade dragit på sig gula kort och var avstängda men det gav utrymme för Pont i startelvan och med Celestini tillbaka så var stämningen på topp hos Servette. Man hade lärt sig från första matchen att man inte kunde luta sig tillbaka i matchens inledning och denna gång var det Servette som satte full fart framåt. Utdelningen kom redan i 5:e minuten då Vitkieviez satte knorr på en frispark som smekte över muren och in i målvaktens bortre hörn. I 13:e matchminuten kom nästa frispark för Servette. Muren stoppade skottet denna gång men inte bättre än att Celestini kunde hålla sig framme och trycka in 0-2. Minuten efteråt fick Servette en tredje farlig frispark denna gång mitt i halvmånen till straffområdet. Man försökte sig på en variant som satte Afonso i skottläge på sidan av muren och han hade inga problem att placera in bollen. 0-3 efter fjorton minuter!
St. Gallen visste inte vad som hänt men dom började sakta ta över matchen mot ett mer och mer tillbaka sjunket Servette. I 43 minuten fick St. Gallen en hörna och på den hörnan lyckades Alex Tachie-Mensah komma först på bollen vid första stolpen och lagen gick till paus med Servette i en 1-3 ledning.
St. Gallen byggde vidare på det sena reduceringsmålet och skapade flera farliga hörnor i inledningen på andra halvlek. På en kopia på första målet slog Tachie-Mensah till igen. 2-3 i 53:e minuten betydde att det var nerv i matchen igen. Celestini klev då fram och satte in en stenhård tackling på heta Tachie-Mensah och denna fick bäras ut på bår. Tråkigt med en skadad spelare men det var precis vad Servette behövde och plötsligt fick St. Gallen det svårt att gå till anfall. I 73:e minuten fick Marcos Gelabert dog en slump chans. Bollen damp ner framför fötterna på honom i straffområdet och han klippte till. Marques i Servettes mål var långt ifrån att kunna rädda och 3-3 betydde att endast fördel av bortamål skilde lagen åt till Servette FCs fördel.
Mitt i detta kaos klev så en hjälte fram. Servette fick hörna i 81:a minuten och Chedly siktade in sig på Celestini som stormade på bakre stolpen och gjorde sitt andra mål och 3-4 till Servette. Han var dock inte nöjd och när Servette fick en till hörna på tilläggstid så höll Celestini sig framme igen och forcerade in 3-5 och ett helt underbart hattrick.
Servette är klara för Super League!

Årets Spelare:

Schweiz sägs ofta vara den öppna demokratins land. Det märktes när det var dags att utse priserna som årets spelare. Alla managers fick då lägga sin röst, dock inte på sina egna spelare. Detta är vad dom 18 tränare som huserar i Challenge League kom fram till.

Mest Värdefulla Spelare:
Léonard Thurre 30 år Lausanne
Talel Chedly 29 år Servette
Vagner Gomes 28 år Schaffhausen

Thurre var på gång till Servette men prislappen kändes för hög då man hade det klart med två unga spelare gratis. Kanske lite av ett misstag då Thurre även vann skytteligan med 37 mål på 33 matcher. Fick 7 av rösterna. Chedly hade en underbar säsong och är väl värd denna ära. Vagner gomes fick samma antal röster som Chedly. 3 stycken var.

Bästa Utländska Spelare:
Vagner Gomes 28 år Schaffhausen
Talel Chedly 29 år Servette
Christian Pouga 21 år Bellizona

Vagner Gomes fick 9 röster mot Chedlys 3. alldeles för bra spelare för den Schweiziska andra ligan.

Bästa Unga Spelare:
Steve Celestini 21 år Servette
Guaraci 20 år Servette
Aloísio 19 år Chiasso

Celestini var hur bra som helst denna säsong och väl värd denna utmärkelse. När han inte spelade hade Servette alltid stora problem och med han ledde laget till uppflyttning. Guaraci gjorde även han en bra säsong och roligt att han tar andra platsen här.

Fans Player of the Year Servette:

Talel Chedly

Managerns Val av Servettes Mest Viktiga Spelare:
Steve Celestini

Truppen:

Alla spelare har kontrakt inför nästa säsong. Dock är det några som troligtvis inte håller för spel i Super League och det kan tänkas att några kommer få lämna truppen. Dessutom har man redan börjat se sig om efter nya spelare att förstärka laget med. Det är dock bråttom då det inte är mer än 1.5 månader mellan sista kvalmatchen och premiären i Super League. En mittback, en mittfältare och en anfallare är första prioritet. Dessutom vill man öka kvaliteten på träningarna ytterligare och man kommer att plocka in några nya coacher. Sergei Utchakov som varit coach i klubben i 20 år har redan fått lämna klubben. Två nya läkare måste plockas in och det är möjligt att man fixar en ny assisterande tränare.

Intern Skytteliga:
Guaraci 15 mål
Talel Chedly 13 mål
Genilson Brasilia 12 mål
Steve Celestini 9 mål

Chedly gjorde 8 mål på straffar. Osäkert om 15 mål räcker för Guaraci som ensam anfallare nu när nivån höjs. En ny striker måste hittas. Guaracia och Brasilia är utmärkta backup och kommer att behållas i truppen.

Ekonomin:

På grund av den höga publiksiffran som man lyckades hålla så har pengarna strömmat in. 41.76 miljoner efter första säsongen. Det ger utrymme till att satsa för att hålla sig kvar.

Nästa Update är inför 08/09. Servette FCs återkomst i Super League
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#8   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 29 June 2008 - 21:52 PM

Servette de Genève Football SA


Swiss Super League:

Postad bild

Ligan startades 1933 och den första laget som vann Swiss Super League var Servette FC och därför är det många som är glada att man nu tagit sig ur dom ekonomiska svårigheterna och tagit sig tillbaka. Ligan innehåller endast 10 lag och alla möter alla fyra gånger vilket leder till 36 omgångar. Precis som i Challenge League är det ett långt vinteruppehåll. Bara halva ligan är satt nu, fram till vinteruppehållet, och jag kan bara tänka mig att resten av matcherna sätts under uppehållet. Under fjolårets säsong skilde sig spelordningen inte under höst och vår säsong utan det handlar troligen endast om vilka datum som man kommer spela. Tråkigt är att Neuchâtel Xamax, som är en rival klubb till Servette FC, åkte ur tillsammans med St. Gallen som inte mäktade med Servette FC i kvalet. Grasshopper och Sion är två andra rivaler som också spelar i högsta ligan just nu. Vinnaren spelar champions league och två lag spelar Uefa cupen, en plats till cup vinnaren, samt ett lag spelar i intertoto cupen. Basel är regerande mästare.

Transfer Marknaden:

Spelare Ut På Fri Transfer:
Aleksandar Bratic
Oscar Londono
Loic Novelle
Samer Boughanem


Novelle är målvakt som stod i u-18 föregående säsong men som inte är i närheten av a-lagsspel så därför släps han. Dom andra tre var dom äldsta spelarna i truppen och det finns unga spelare som är bättre. Ingen av dom har visat intresse av att bli tränare trots att Bratic är 36 och Londono 37.

Spelare In:

Elias 26 år Spanien

Köps från Ponferradina för 800 000 kr. En offensiv mittfältare som haft svårt att platsa i Ponferradina men trots det är det troligt att han blir ordinarie antingen som innermittfältare eller som offensiv innermittfältare. Snabb spelare med bra teknik och bra blick för spelet.

Alex Fernandez 20 år Spanien

Anfallare som gjorde 12 mål på 31 matcher för Linares. Otrolig i straffområdet och det blir svårt för dom två brassarna att utmana honom om anfallspositionen. Dessutom är Alex den straffskytt som man letat efter. Inplockad för att bli storstjärna och det är inte sämre att han kom på fri transfer.

Gonzalo Castellani 20 år Argentina

En talangfull offensiv mittfältare i klass med Afonso. Först och främst en framtidsman men inte omöjligt att han visar framfötterna direkt. Köptes för 1 miljon från Ferro.

Antoni Lukasiewicz 25 år Polen

Kan spela både back och defensiv mittfältare. Stor och stark spelare som har sin svaghet i att han inte är särskilt snabb. Köpt för 2 miljoner från Elche där han var utlånad till Leiria föregående säsong.

Pisani Andrea 21 år Italien

På lån från Juventus. Snabb och bra markeringspelare. Dom snabbare backarna som fanns i truppen håller inte för spel i en högre division så Pisani är inlånad för att täcka upp för dom spelarna.

Andra ändringar i truppen är att den 19 åriga bosniern Esmir Sabic utvecklas bra och nu slåss om att få starta i backlinjen tillsammans med Celestini och dom två nyförvärven Lukasiewicz och Andrea samt Tavares. Picot har plockats upp från u-18 laget trots att han bara är 17 år och kommer att få speltid som innermittfältare. Några spelare är uppsatta för försäljning och har fått flytta ner till b-laget. Däribland Brenna som hade en jobbig säsong där han började som ordinarie men slutade utan plats ens på bänken.

Två nya läkare har skrivit på 5 års kontrakt för klubben samtidigt som dom två gamla läkarna fick lämna. Italienaren Giuseppe Venturelli och brassen Odelie Costa blev klubbens val. Målvaktstränaren och den defensiva tränaren sparkades också och brassen Renanci Baretto är den nya målvaktstränaren och schweizaren Andrea Schneuwly kommer att ta hand om att träna upp spelarna vad gäller defensiven.

Lönerna ligger nu på 218k/v. Mer än fyra gånger mer än föregående säsong. Mycket kommer från att man nu blivit helt professionell vilket har höjt lönerna betänkligt. Det är dock en bettryggande gräns till dom 240k som styrelsen satt som gräns.

Säsongsmål:

Jag är tippad på sjunde plats av medierna Vilket även styrelsen verkade tycka vara rimligt då dom ville att vi skulle stanna i mitten på tabellen. Spelschemat var tufft under våren och det gör att vi nog inte vågar satsa på cupen då våran trupp nog inte är tillräckligt bred för att spela så många matcher som det skulle leda till. Än en gång måste man se till att ekonomin inte börjar gå minus. Kostnaderna har stigit men förhoppningsvis kommer publiken att fortsätta komma till våra matcher och vi kan utnyttja att vi har ligans tredje största arena. Man sålde samma antal säsongsbiljetter, 6501 stycken, men dom genererade hela 34,67 miljoner denna säsong.

Lagkapten: Talel Chedly

Blir ingen ytterligare spelarpresentation denna säsong då dom ordinarie spelarna från förra säsongen är kvar och endast utfyllnadsspelare fåt röra på sig. Dom enda ändringarna är nyförvärven som presenteras här.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#9   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 30 June 2008 - 12:04 PM

Servette de Genève Football SA


Summering Inför Vinteruppehållet:

Ligan:

Postad bild

En andra plats efter att halva ligan spelats måste betecknas som ett drömresultat. 40 gjorda mål är otroligt bra och hela 19 stycken av dom kommer från Alex Fernandez. 31 insläppta mål är långt ifrån godkänt men när man ligger på andra plats är det svårt att klaga på det. Sju av dom insläppta målen kom i en 3-7 match mot Sion när ordinarie målvakt Marques var och spelade u-19 EM med Schweiz där han hjälpte laget till en final där Italien blev för tuffa. Båda mötena mot Zürich har varit spännande slutat 3-3 samt med en 4-3 vinst för mig i sista omgången innan vinteruppehållet. Thun har haft en spännande säsong då man började med sex raka förluster men efteråt har spelat upp sig betänkligt. Basel ser oslagbara ut och dom är det enda laget jag inte tagit poäng mot. Hälften av matcherna återstår och det 3 månader långa uppehållet kan ställa till med mycket inför vårsäsongen.

Cupen:

Fraunfeld vs Servette FC 0-1
Bienne vs Servette FC 1-1 (3-5 efter straffar)
La Chaux-de-Fonds vs Servette FC 0-3
Luzern vs Servette FC 1-1 (4-1 efter straffar)

Respass i kvartsfinalen mot ligakonkurrenten Luzern efter straffar. Det var vi som ägde matchen men är väl egentligen vad vi ville att åka ut i detta skede av cupen. Nästa säsong kommer att man satsa mer på cupen då det är en möjlig titel att vinna.

Truppen:

Det är många spelare som överpresterat. Tibert Pont är den stora överraskningen. Han kommer från Servette FCs ungdomsakademi och är nu 24 år gammal. Han har ligans bästa snittbetyg och leder assistligan på 9 assist. Nu väntar klubben bara på att han ska ta en plats i landslaget. Alex Fernandez 19 mål talar för sig själv. Han köptes som målskytt och han har visat sig vara kung på den fronten trots att han bara är 20 år gammal. Elias har varit en annan injektion som visar att han inte bara håller på denna nivå utan också kan dominera matcher. Celestini håller som vanligt ihop backlinjen på ett nästan gudomligt sätt och det spelar ingen roll vare sig det är Esmir Sabic eller Lukasiewicz som spelar bredvid honom. Sabic har varit så pass bra att han fått spela en landskamp för Bosnien. En annan nybliven A-landslagman är 19-årige målvakten David Marques. Han missade tre matcher på grund av U-19 EM men efter det har han varit väldigt bra och laget skulle inte ligga så pass högt om inte han stått i mål. Lagets svaghet finns just nu på dom båda ytterbackspositionerna. När man släpper in många mål är det ofta efter att motståndarna kommit runt på kanterna eller att Calapes eller Solano missat markeringen. Solano tillför mycket i offensiven men det svaga defensiva spelet måste det bli en ändring på annars måste en ny vänsterback köpas in.

Intern Skytteliga:
Alex Fernandez 19 mål
Elias 5 mål
Matias Vitkieviez 4 mål
Tbert Pont 4 mål
Talel Chedly 4 mål

Intern Assistliga:
Tibert Pont 9 assist
Talel Chedly 8 assist
Elias 7 assist

Ekonomin håller sig stabil och klubben har gått med på att förbättra träningsanläggningen. Hårdsatsningen på nya coacher har redan gett resultat på spelarna utvecklas i rask takt och en bättre anläggning kommer att förbättra dom förutsättningarna. Man kommer att se sig om efter nya ytterbackar men det finns nog inte pengar till det just nu. Under fjolårssäsong spelades inga träningsmatcher under vinteruppehållet vilket gjorde att några spelare kom i dålig form till dom första seriematcherna men det kommer ändras på det denna säsong. Mest troligt blir U-18 laget motståndare. En Uefa cup plats är det nya målet och man kommer att försöka hålla kvar Alex i toppen av skytteligan.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#10   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 01 July 2008 - 03:50 AM

Servette de Genève Football SA


Säsongssummering:

Ligan:

Postad bild

Servette FC överraskade alla denna säsong och slog till med en strålande tredje plats. Efter halva serien låg man tvåa med 6 poängs försprång till tvåan och hela 8 poäng till det lag som slutligen slogs med Servette FC om andra platsen. Det finns ingen utmanare till Basel som vinner med smått otroliga 20 poäng och som bara förlorat en match. Servette bjöd på två jämna halvor av serien. 33 poäng med 40 gjorda mål och 31 insläppta på hösten följdes upp med 32 poäng med 42 gjorda och 32 insläppta mål på våren. Sammanlagt gör man mest mål i serien vilket förstås är positivt men man släpper in fjärde mest antal mål vilket måste åtgärdas. En andra eller tredje plats spelar inte speciellt stor roll då båda får en plats i Uefa Cupen. Zurich och Concordia BS åker ur Super League och Schaffhausen går upp som segrare av Challenge League medan Neuchâtel Xamax kommer tillbaka till Super League efter en säsong i Challenge League.

Cupen:

Basel vs Aarau 3-1

Basel vann finalen mot Aarau men Aarau blev ändå belönade med en Uefa cup plats. Basel visar att det inte fanns något lag som kunde utmana dom denna säsong då Aarau bara fick ett skott på mål i finalen.

Truppen:

Postad bild

Ingen överraskning att det blev Alex som toppar denna lista. Säsongens stora överraskning är Tibert Pont som verkligen tagit flera kliv framåt under säsongen. Dock kom han inte med i sommarens Schweiziska VM-kval trupp. Elias visade att det var fel av Ponferradina att hålla honom utanför startelvan. Afonso var otrolig när han fick spela och det måste bli mer speltid nästa säsong för honom. Yttrarna Chedly och Vitkieviez var stabila under hela säsongen.

Postad bild

44 mål. Helt otroligt. Näst bästa målsparkare i ligan låg på 31 mål. Bakom Super-Alex var det desto tuffare. Nämnas kan att man hade 8 målskyttar under säsong och att Alex faktiskt var enda anfallaren med speltid. Måste bli ändring på det till nästa säsong men det är svårt att plocka bort Alex från planen.

Postad bild

Hela 17 assist ledde även till att Tibert Pont hade mest assist i hela ligan. Imponerande med Afonso att ha 11 assist på 10(4) matcher.

Truppen som helhet har varit väldigt stark denna säsong. Man har fått två stycken landslagsmän i den unga schweiziska målvakten David Marquez och den unga bosniska backen Esmir Sabic. Svagheten ligger i ytterbackarna men där har man två stycken nya vänsterbackar på väg in på fri transfer och en högerback är högsta prioritet till nästa säsong. Genserix Kusunga som kommer från dom egna leden och spelade i reservlaget föregående säsong har blivit uttagen till Schweiz U-21 och kanske är han den som kan fylla luckan till höger i backlinjen. Uefa cupen kommer att bli en tuff utmaning då inget lag från Schweiz tog sig förbi gruppspelet under säsongen 08/09.

Ekonomin:

Saldot slutar på 74,45 miljoner efter att man påbörjat ombyggnationen på träningsanläggningen. Det betyder en vinst på 8,08 miljoner vilket måste anses mycket bra. Nästa säsong är man ute i Europa och det kommer leda till att man måste in med mer pengar till spelarköp och löner. Förhoppningsvis kommer ökade publikinkomster och prispengar täcka för det.

Årets Spelare:

Mest Värdefulla Spelare i Super League:
Alex Fernandez Servette FC
Marco Streller Basel
Imad Ali Sion

Ingen överraskning här. Alex Fernandez gjorde Servette till ett topplag och med 44 mål så var han väl värd denna utmärkelse.

Skytteliga Super League:
Alex Fernandez 44 mål
Marco Streller 31 mål
Sandro Iashvili 29 mål

Bästa Utländska Spelare:
Alex Fernandez Servette FC
Imad Ali Sion
Elias Servette FC

Alex fick 8 av dom 10 rösterna. Roligt att Elias fick komma in på listan också trots att han inte fick någon röst.

Årets Målvakt:
Franco Costanzo Basel
David Marques Servette FC
Kamil Contofalsky Sion

Franco Costanzo var hur bra som helst. 26 insläppta på 31 matcher var mycket bättre än vad någon annan målvakt i ligan kunde visa upp. Trots 54 insläppta mål tar Servettes unga målvaktslöfte en andra plats.

Årets Unga Spelare:
Dominique Scholten Thun
Birkir Bjarnason Basel
Pedro Ivo Basel

Ingen Servette spelare kom in på denna lista trots flera nomineringar. Alex vann så många andra utmärkelser och man kunde nog inte vinna både årets unga spelare och ligans bästa spelare samma år.

European Golden Boot:
Alex Fernandez
Promise Isaac
Alexander Frei


En smått chockerande utmärkelse då Schweiziska ligan räknas som en andra klassens liga och bara får räkna 1,5x målen. 66 poäng (44 mål x1,5) räckte till en säker vinst då spelarna i toppnationerna som mest orkade med 26 och 25 mål. Både andra och tredje plats gick till spelare i tyska Bundesliga.

Fansens Val av Bästa Spelare:
Alex Fernandez
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#11   Messidinho

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 198 Inlägg:

Postad 01 July 2008 - 19:13 PM

En uppdatering klockan 04.50, underbart! :D Life of a FM-lirare.

Får gratulera till en fin säsong dessutom. Kör hårt!
[img]http://i14.tinypic.com/8ejqb1y.gif[/img] [img]http://i9.tinypic.com/6woqqtx.gif[/img]
FC BARCELONA 1899 MÉS QUE UN CLUB

#12   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 01 July 2008 - 21:10 PM

tack Messidinho, det var en tuff säsong men med en spelare som Alex Fernandez så får man mycket gratis.

Det finns inga dåliga tider på dygnet för att spela FM. Kommer snart med försäsongsuppdateringen. Ska bli roligt med uefa cupen.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#13   Messidinho

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 198 Inlägg:

Postad 01 July 2008 - 21:43 PM

Citat

tack Messidinho, det var en tuff säsong men med en spelare som Alex Fernandez så får man mycket gratis.

Det finns inga dåliga tider på dygnet för att spela FM. Kommer snart med försäsongsuppdateringen. Ska bli roligt med uefa cupen.

Ja han verkar vara en riktig guldklimp. Några storklubbar som är efter honom?
Nej FM styr dygnet snarare än tvärtom ;)
[img]http://i14.tinypic.com/8ejqb1y.gif[/img] [img]http://i9.tinypic.com/6woqqtx.gif[/img]
FC BARCELONA 1899 MÉS QUE UN CLUB

#14 Gäst_Anonymous_*

 • Guests

Postad 01 July 2008 - 21:43 PM

Bra skrivet, kul med ett lite annorlunda lag. Önskar dig lycka till i Europa och ligan! :)

#15   Helvete

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4302 Inlägg:

Postad 02 July 2008 - 00:18 AM

Riktigt intressant och bra skrivet.

Jag skickade ut min scout för att hålla koll på Celestini nu hehe.

#16   Baric

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 928 Inlägg:

Postad 02 July 2008 - 00:30 AM

Håller med, mycket intressant rapport. Det roligaste med det hela är att du kör schweiziska ligan, gillar när folk testar på lite nya och ovanliga ligor.

Keep it up, ska bli kul och se hur det går ute i europa.
Volim te mama, al ne više od Dinama

#17   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 02 July 2008 - 00:38 AM

Servette de Genève Football SA


Inför Säsong 09/10

Servette FC har breddat truppen inför säsongen 09/10 för att den skall kunna hålla på två fronter. Främst har förändringarna skett i backlinjen. Ligan ser ut att bli ungefär likadan som förra säsongen. Basel behåller sitt starka lag och har köpt två spelare för sammanlagt 107,5 miljoner. Sion har inte gjort många förändringar men dom har fått behålla alla ordinarie spelare. Servette tippas på tredje plats och det skulle man vara nöjd med då det leder till en Uefa cup plats. Truppen borde vara tillräckligt stark för en andra plats men Basel är stora favoriter även denna säsong och det kommer bli svårt att rubba dem. I Uefa cupen har man blivit lottad mot Sheriff från Moldavien i första omgången och det borde bli en lätt omgång. Målet är att tag sig till gruppspelet och sedan ta varje match som den kommer. En stor utmaning ligger i att lyckas behålla Alex Fernandez. Han är redan upprörd över att bud från flera klubbar nobbas men man har inte råd att släppa honom för några struntsummor. Hittills är det högsta budet 38 miljoner från Malmö. Det tredubbla skulle vara ett bra bud som det skulle vara svårt att tacka nej till men det kommer nog inget sådant denna säsong då det största laget som visat intresse är Celta Vigo. Celestini och Pont kräver båda transfer och om inte klubbens rykte höjs kan det vara sista säsongen för alla tre i Servette tröjan.

Transfermarknaden:

Med 34 miljoner att handla spelare för och 582k/v i lönebudget fanns det utrymme för förstärkningar. Man valde dock att ligga lågt och satsa på ytterbackar och unga talanger. Samtidigt lämnar några spelare kubben då dom inte längre är önskvärda eller då det kommit ett acceptabelt bud. Ny assisterande tränare är Schweizaren Andreas Hunziker som bara är 32 år. Han ersätter Jose Sinval både som assisterande tränare och som taktiskcoach.

Spelare Ut:
Gianluca Costantino free transfer Lugano
Geoffrey treand 750k Neuchâtel Xamax
Nuno Tavares 120k Lausanne
Paolo Brenna free transfer
Jonathan Guillou free transfer
Luis Calapes 180k Lausanne

Geoffrey Treand var den enda som jag tvekade lite att sälja men 750k för en spelare som knappt får agera utfyllnad är en bra deal. Med mer speltid hade han kunnat bli något och förhoppningsvis får han det i sin nya klubb.

Spelare In:

Denis Tonucci 20 år 1,8 miljoner Cesena

En väldigt lovande ung mittback som kommer få mycket speltid denna säsong. Klubben har nu fyra stabila mittbackar och borde kunna ta sig an nästa säsongs prövningar.

Glenn Goyvaerts 18 år 100k Lierse

Defensiv mittfältare som köps på tillväxt. Har en bit kvar till att slåss om en ordinarie plats men verkar väldigt lovande.

Clint van Stee 20 år 600k Feyenord

Högerback. Jämn spelare som borde ha mycket utvecklingspotential kvar. Ser ut att bli avbytare till andra nyförvärvet Denilson som också vill spela på denna platsen.

Jonas Elmer 21 år free Aarau

Vänsterback till yrket. Bra på mycket utan att glänsa med någon speciellt utvecklad talang. Framförallt bättre defensiv än dom andra vänsterbackarna i truppen och med det borde han ha en funktion i laget.

Manu Mico 21 år free Benidorm

Även Manu är vänsterback som har en fin teknik och är en av lagets bästa dribblers. Kommer bara spela mot väldigt defensiva lag.

Denilson 22 år 4 miljoner Bahia

Man hade två brasilianska högerbackar på gång. Det som fällde avgörandet var den lägre prislappen och det mer rimliga lönekravet. Denilson är bra på allting som en offensiv högerback borde var bra på och dessutom helt okej i markeringsspelet. Hans snabbhet kommer förhoppningsvis också komma till användning. En spelare som Servette tror och hoppas väldigt mycket på.

Jose Luis Aspas 16
Luca Saracino 17
Björn Hinz 17

Dessa spelare är bara inköpta för att stå på tillväxt. Dom har alla något speciellt men det krävs några kliv framåt för att dom skall aspirera på en plats i A-laget och förhoppningsvis kan min duktiga stab av coacher få det ur dom, Har även kommit fram en intressant offensivmittältare ur dom egna leden men jag väntar med att nämna honom tills han eventuellt blir aktuell för spel i A-laget. Kämpade länge för att få en 16-årig bosnier som spelar i Schweiziska andra ligan men han vägrar lämna sin klubb just nu. Hoppas att han ändrar sig snart och att jag kan presentera honom till vinteruppehållet.

Truppen:

Postad bild

Målvakter:
Nicolas Burnier 25 år
David Marques 20 år

Marques gör sin tredje säsong som förstemålvakt.

Högerbackar:
Denilson 22 år
Clint van Stee 20 år
Genserix Kusunga 21 år

Denilson och van Stee kommer ha en tuff kamp on den här platsen. Fördel Denilson på papperet men både ser bra ut. Kusunga har fått några förebilder att lära sig ifrån och då han har Servette som moderklubb ser jag gärna att han stannar. Han måste gå ner i vikt dock. 76 kg och 169 cm känns som lite för mycket. Den kanske svagaste positionen dom två senaste säsongerna ser plötsligt riktigt stark ut.

Vänsterbackar:
Gary Solano 23 år
Jonas Elmer 21 år
Manu Mico 21 år

Solano och Elmer kommer troligen att alternera. En är bra offensivt och den andra defensivt. Även denna position ser väldigt intressant ut och kanske kan den ökade konkurrensen ge Solano den inspiration som behövs för att spela på den här nivån.

Mittbackar:
Steve Celestini 23 år
Esmir Sabic 20 år
Denis Tonucci 20 år
Antoni Lukasiewicz 26 år

Celestini fortsätter hålla ihop backlinjen och denna säsong har han tagit över kaptensbindeln också. Sabic och Tonucci kompletterar Celestini bra och det kan bli en intressant kamp om vem som skall spela tillsammans med den nyblivna kaptenen.

Innermittfältare:
Sebahattin Yoksuzoglu 28 år
N’Diasse N’Diaye 26 år
Glenn Goyvaerts 18 år
Benjamin Picot 18 år
Elias 27 år
Tibert Pont 25 år

Yoksuzoglu hade hand om den defensiva positionen förra säsongen. N’Diaye fick inte mycket speltid utan istället var det Picot som hoppade in där några gånger. Elias spelade även där, speciellt när vi behövde spela mer offensivt.
Elias hade annars hand om den offensivare innermittfältsplatsen. Pont spelade ofta där i hans frånvaro och Picot var tredje valet. Kommer nog vara likadant denna säsong men Goyvaerts går nog före N’Diaye just nu.

Offensiv Innermittfältare:
Elias 27 år
Tibert Pont 25 år
Afonso 21 år
Gonzalo Castellani 21 år

Pont spelade flest matcher på denna position. Afonso gjorde väldigt bra ifrån sig i dom matcher han spelade förra säsongen och det är troligt att han får mer speltid nu. Castellani är bra och förhoppningsvis kommer han att spela några matcher också.

Offensiv Högermittfältare:
Talel Chedly 31 år
Tibert Pont 25 år
Karim Yoda 20 år

Chedly var lite ojämn förra säsongen och det är inte omöjligt att han får kliva åt sidan för Pont denna säsong. Det skulle öppna för någon annan spelare som offensiv innermittfältare. Chedlys erfarenhet är dock viktig för laget.

Offensiv Vänstermittfältare:
Matias Vitkieviez 24 år
Karim Yoda 20 år

Vitkieviez har varit väldigt bra under två säsonger och kommer inte att bli sämre. Ett säkrare spel av vänsterbacken kommer förhoppningsvis göra så att han kan spela än mer offensivt och få fler ytor att springa på. Yoda blir bättre och bättre och skulle vara redo om det blir någon skada. Kanske behövs ytterligare en backup på denna position i framtiden.

Anfallare:
Alex Fernandez 21 år
Guaraci 21 år
Genilson Brasilia 24 år
Talel Chedly 31 år

Alex spelade alla liga matcher förra säsongen. Guaraci spelade cupen och gjorde det rätt bra. Kommer nog få lite mer speltid denna säsong. Ytterligare bredd behövs. Någon som kan gå in och ösa in mål när Alex är borta. Kanske kan Guaraci visa att han är den som klarar det. Brasilia kommer inte att spela Uefa cupen och krisar det där finns Chedly att tillgå.

Lagkapten: Steve Celestini

Fem spelare räknas som tränade av klubben och det är David Marques, Genserix Kusunga, Benjamin Picot, Karim Yoda samt Tibert Pont.

Säsongsmål:
Topp 3 i ligan
Gruppspel i Uefa cupen
Kvartsfinal i inhemska cupen
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#18   MisterMjau

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1141 Inlägg:

Postad 02 July 2008 - 22:47 PM

Servette de Genève Football SA


Summering Inför Vinteruppehållet:

Ligan:

Postad bild

Basel är fortsatta dominanter och Sion och Servette slåss om en andra plats i ligan. Många oavgjorda matcher kom då Alex bråkade om att han ville lämna och la sig själv på transferlistan. Utan målskytt var det svårt att vinna. Alex ändrade sig och gjorde 3 mål i den lilla comebacken. Tibert Pont blev först skadad i två månader och efter några matcher drog han på sig en till två månader lång skada. Kommer bli viktigt att få honom tillbaka.

Uefa Cupen:

Första Kvalomgången:
Servette FC vs Sheriff 2-0
Sheriff vs Servette FC 3-3

Sheriff från Moldavien blev första utmaningen för Servette FC i Europa. Man var stora favoriter och vann enkelt hemma. På borta plan försökte Sheriff verkligen hitta på något och som bäst hade dom 3-2 men i det skedet saknades det fortfarande två mål. När Sheriff försökte trycka på fanns det utrymme för en kvittering.

Andra Kvalomgången:
Servette FC vs Korona Kielce 3-0
Korona Kielce vs Servette FC 1-0

Korona Kielce är ett halvbra lag från Polen och en stabil hemmamatch bäddade för att man tog sig vidare från denna omgång. Spelet i andra matchen imponerade inte men avancemanget var aldrig hotat. Nu börjar Uefa cupen på riktigt.

Första Omgången:
CSKA Sofia vs Servette FC 1-4
Servette FC vs CSKA Sofia 1-1

CSKA Sofia spelade med ett ungdomligt lag som spelade snabb och teknisk fotboll. Vinsten på bortaplan med 4-1 är kanske det bästa Servette spelat. Hemmamatchen var mest en formalitet då man ledde med 1-0 under nästan hela matchen innan det kom en sen kvittering. Servette visar att man hör hemma här och nu väntar gruppspelet. Målet är nått men det betyder inte att man är nöjda.

Gruppspelet:

FC Bayern
Parma
Panathinaikos
Vit. Guimaraes
Servette FC

Då våran Uefa ranking är kring plats 230 så är vi förstås i den sämsta seedningsgruppen. FC Bayern blir omöjliga medan Vit. Guimaraes är överkomliga. Man måste alltså med största sannolikhet slå Parma eller Panathinaikos för att ha en chans att ta sig vidare. Extra tufft då det är dom två lagen som man spelar borta mot. Bayern har slagit ut schweiziska Sion medan Parma förpassat schweiziska Aarau ur turneringen.

Omgång Ett:

FC Bayern vs Vit. Guimaraes 3-0
Panathinaikos vs Servette FC 2-2
Matias Vitkieviez 45
Alex Fernandez 76


Grekerna var stora favoriter och började bäst också genom att ta en 2-0 ledning. Servette kämpade sig in i matchen och 2-2 var inte rättvist men välbehövligt. Alex var den stora hjälten efter ha blivit hårt tagen hela matchen klev han fram i 76:e minuten med sitt enda skott på mål och kvitterade.

Omgång Två:

Parma vs FC Bayern 1-2
Vit. Guimaraes vs Panathinaikos 3-3

Perfekta resultat för Servette. Man har slagläge nu. Bayern är förstås oslagbara men bakom dom finns det mycket hopp.

Omgång Tre:

Panathinaikos vs Parma 1-0
Servette FC vs Vit. Guimaraes 2-2
Alex Fernandez 76
Alex Fernandez 90


Måste vinna matchen på hemmaplan blev tuffare än vad Servette hade hoppats. Guimaraes startade starkt och hade 0-2 innan Alex kom igång och räddade Servette. Nu har man saken i egna händer vad gäller en tredje plats i gruppen.

Omgång Fyra:

FC Bayern vs Panathinaikos 3-0
Parma vs Servette FC 3-1
Alex Fernandez 3

Parma var helt enkelt för bra. Det dröjde länge innan Parma lyckades göra mål men när dom gjorde det så rann matchen iväg. Bra match av Servette men när man möter så pass bra lag krävs det något speciellt för att kunna ta sig vidare.

Omgång Fem:
Vit. Guimaraes vs Parma 1-0
Servette FC vs FC Bayern 1-4
Alex Fernandez 90

Servette hade inte mycket att säga till om mot det tyska undret Bayern München i första halvlek då det stod 0-4 i paus. Servette visade klass i andra halvlek och radade upp arton skott varav nio gick på mål. Det blev dock bara ett mål.

Tabell Grupp D Uefa cupen:

Postad bild

Bayern vinner väntat gruppen. Det stora laget i Uefa cupen tillsammans med Juventus. Panathinaikos hör vanligen hemma i Champions League och visar att man är ett riktigt bra lag då man bara förlorar mot gruppvinnaren. Parma överraskande svaga och ger bort sin kvalplats till Vitoria Guimaraes i sista omgången. Servette får ta nya tag nästa säsong. Man fick viktiga poäng för Uefa rankingen och tar man sig hit nästa säsong också så kanske man kan ligga i en bättre seedningsgrupp. Bara det skulle öppna upp det rejält för avancemang.
Det positiva är att man tjänat en massa pengar. Matchen mot Bayern gav hela 9 miljoner i kassan då publiken strömmade in. Det gamla rekordet var 5,25 miljoner från Playoff spelet till Super League mot St. Gallen.

Intern Skytteliga Uefa Cupen:
Alex Fernandez 10 mål
Matias Vitkieviez 5 mål
Karim Yoda 1 mål
Talel Chedly 1 mål
Sebahattin Yoksuzoglu 1 mål
Elias 1 mål

Alex visade vägen och Vitkieviez såg väldigt fin ut från sin vänsterkant. Utan dom två hade det kunnat bli respass långt tidigare. När Alex inte ville göra något i ligan passade han på att visa upp sig i europaspelet istället.

Intern Assistliga Uefa Cupen:
Afonso 6 assist
Talel Chedly 3 assist
Clint van Stee 3 assist
Gonzalo Castellani 2 assist
Elias 2 assist
Gary Solano 1 assist

Väldigt imponerande av Afonso då han endast spelade fem matcher. Sju spelare med assist måste ses som väldigt bra det också. Van Stee har varit en trevlig överraskning.

Schweiziska Cupen:
Servette FC vs Widnau 6-0
Schwamendlingen vs Servette FC0-8
Concordia BS vs Servette FC 0-2
Servette FC vs Sion 3-2

Tre lätta matcher innan man ställdes mot rivalen Sion i kvartsfinal. Guaraci utgick tidigt med en skada och Alex går in och gör hattrick. Servette spelar sin första semifinal i cupen sedan nystarten. Spännande då Basel redan blivit utslagna och vägen ligger öppen.

Truppen:

En ny tränare, Antonio Esposito, har tagits in som coach över fasta situationer. Han är schweizare med erfarenhet från italienska Serie B och franska Ligue 2. För första gången har skador ställt till problem för klubben. Pont har nästan varit borta hela hösten och många andra har dragits med månadslånga skador som till exempel Afonso som skadade knät. Truppen måste breddas ännu mer med klasspelare om man vill växa som lag. Ytterbackarna varit bra och det känns skönt att det problemet är löst. Tveksamt om man får behålla spelare som Alex och Celestini men man kommer inte att släppa dom utan en kamp. En målvakt och en ung lovande vänstermittfältare är redan på väg in för att ge lite mer trygghet men man jagar fortfarande efter spelare som kan gå in och göra en skillnad redan under våren!

Ekonomin:

Uefa cupen har fört in många sköna miljoner och klubben ligger nu på 103 miljoner plus i balansräkningen och skulden är nere på 49 miljoner. Kommer att titta på vad ledningen är intresserade att lägga pengarna på då dom inte vill ge mig hela summan att handla för.
Twitch: http://www.twitch.tv/killercowdivine/
skype: boorkboork

#19   Helvete

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4302 Inlägg:

Postad 02 July 2008 - 22:58 PM

Väl kämpat i UEFA ändå. Nu får vi hoppas att du vinner cupen så Celestini och grabbarna ser att det finns potential.

#20   Maaartin

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 341 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United
 • Tränar:Syrianska FC

Postad 02 July 2008 - 23:57 PM

Riktigt bra, är en av de få rapporterna som jag följer :)

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar