Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

trashbag

Gick med: 01 Apr 2006
OFFLINE Senast aktiv: Idag, 10:04 AM
****-

Ämnen jag har skapat

Genvägar fungerar inte efter uppdatering

Igår, 18:21 PM

Flera av mina vänner har klagat på att genvägarna i FM slutat fungera efter vinteruppdateringen. Alltså t.ex. att trycka vänsterpil/högerpil på tangentbordet inte längre gör så att man kan backa ut från en spelare och in igen. För att ordna detta.

Gå in på inställningar:

Postad bild

Sök efter genväg i sökfönstret. Tryck sedan på shortcuts/genvägar till höger:

Postad bild

Klicka sedan på "Återställ alla till standard" och sen "Bekräfta"

Postad bild

Så nu lär tangentbordskommandona fungera som vanligt i FM igen :)

[FM20] Sydamerika Runt - En interaktiv taktikresa

31 December 2019 - 13:32 PM

Hej forumet,

Inatt går vi in i ett nytt år och jag tänkte inviga det nya året med en ny save. Då jag haft lite kämpigt på FM'20 och också är relativt ointresserad av den taktiska aspekten i FM förutom rent statistiskt tänkte jag att vi startar upp en save där jag rapporterar här och ni hjälper mig att välja inställningar till taktiken.

Hur det kommer gå till? När vi har ett lag så kommer vi tillsammans välja en grunduppställning som vi kör med. Det kommer inte bli något assymetriskt tjosan hejsan utan utbudet är bland dom vanligare formationerna. Efter det så spelar jag fem ligamatcher med denna formation tom på laginstruktioner och för statistik över hur det går. Bland annat skott på mål, bollinnehav men framförallt poäng. Sedan får ni välja en laginstruktion som jag ska lägga till och så för jag statistik på nytt över fem ligaomgångar. Tar vi fler poäng (eller övrig statistik ser bättre ut vid lika poäng) så behåller vi inställningen. Blir det sämre tar vi bort inställningen. Sedan röstar vi om en ny laginstruktion vi ska lägga till. Spelarinstruktioner kommer jag slänga in lite då och då. Funderar på om vi ska göra det halvårsvis eller inför varje säsong.

Men vi börjar med att välja språngbrädan. Var någonstans vi ska börja och här kommer alternativen:

* Balkan runt - Utgångstänket är en journeyman på Balkan (Albanien, Bosnien, Kosovo, Kroatien, Montenegro, Nordmakedonien, Serbien)
* Bottenlag i toppliga - Vi väljer ett lag som är tippade på nedre tredjedelen i högstaligan i England, Italien, Spanien eller Tyskland och försöker nå inhemska såväl som europeiska framgångar med det laget.
* Sydamerika runt - Utgångstänket är en journeyman i Sydamerika (Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela)
* Topplag i andraliga - Vi väljer ett lag som är tippade på övre tredjedelen i andraligan i England, Italien, Spanien eller Tyskland och försöker nå inhemska såväl som europeiska framgångar med det laget.

Röstningstiden är lite flytande då jag startar saven när jag inte längre är bakis efter nyårsfirande (imorgon kväll eller torsdag). Det går att rösta på fler alternativ. Omröstningen hittar ni här: https://www.strawpoll.me/19156837

Editortips

21 November 2019 - 21:00 PM

Jag håller på att göra en Barca-mod där jag försvagat Barcelona. Under pillandet så märkte jag att hur jag än försvagade truppen och sänkte ryktet på klubben så förväntades det fortfarande att man skulle vinna La Liga och Champions League.

Det finns en klubbvisions-flik under klubben men den var tom. Fick förklarat för mig att klubbvisionerna kan vara kopplat till person också så för Barcelona till exempel så var det förknippat till orföranden. Bilder nedan.

Så här ser det ut under Barcelona -> Tävlingar -> Klubbvisioner. Tomt med andra ord.
Postad bild

Under Barcelona -> Personal och spelare -> Ansvarsområden kan vi se att Bartomeu bygger klubbens vision.
Postad bild

Klickar vi in under Bartomeu -> Personuppgifter -> Klubbvisioner så ligger förväntningarna där. Rensar man här så anpassas lagets klubbvisioner efter lagets rykte och truppstyrka precis som på "gamla goda tiden".
Postad bild

Barcelona i kaos

19 November 2019 - 21:22 PM

Håller på att göra en databas till FM'20 där Barcelona är en klubb i kaos och det kommer att ta tid att vända skutan. Lite inspirerad av Nivas nya podcast där han berättade om att Barcelona hade stora skulder när Laporta tog över för cirka 15 år sedan. Målet med saven blir att vinna Champions League och vara skuldfria. Gärna med egna regler om att du måste ha ett visst antal katalanska spelare/egna produkter från ungdomsintagen.

Det jag har gjort:
* Sänkt moralen på klubben till delat sämst i La Liga.
* Sänkt ryktet på klubben så det ligger mellan Villarreal och Real Sociedad.
* Sänkt faciliteterna ytterst lite (då detta är den stora delen att bygga på första säsongerna).
* Transferstopp under dom två första säsongerna (fram till 1.a Juni 2021)
* Publiksnitt sänkt från 75000 till 60000
* Saldo på minus 100 miljoner pund och med noll övergångsbudget samt noll utrymme i lönebudget vid start.
* Tre lån på respktive fem, tio och femton år. Totalen av lånen uppgår till 725 miljoner pund med ränta som gör att det blir 1 miljard pund.
* Släppt Messi, Suarez, Griezmann, Dembele, Pique, ter Stegen, Busquets, Alba, Rakitic, de Jong, Umtiti, Sergi Roberto, Arthur, Vidal, Lenglet, Neto, Semedo och Firpo.
* Coutinho går till Bayern München för 1 pund efter säsongen och Rafinha går till Celta Vigo för 1 pund efter säsongen.

Utmaningen:
* Vinn La Liga
* Vinn Champions League
* Bli skuldfria
- När du klarat av dessa tre milstolpar har du lyckats vända på skutan och klarat utmaningen!

Tips på att krydda saven:
* Värva endast katalanska spelare samt använd ungdomsakademien. Alternativt värva ungdomsspelare med en maxålder du själv bestämmer från Spanien/utvalda länder så som Portugal/Sydamerika.

Resultat vid simulering:
19/20 - Rykte: 7, Mediatips: 17, Truppstyrka: 15, Slutplacering: 11 (CL: 3.a i gruppen, EL: Ut i 1.a utslagsrundan)
20/21 - Rykte: 7, Mediatips: 9, Truppstyrka: 11, Slutplacering: 6
21/22 - Rykte: 7, Mediatips: 7, Truppstyrka: 8, Slutplacering: 6 (EL: 2.a i gruppen, Ut i 2.a utslagsrundan)
-
Ekonomi efter tre säsonger - Saldo: 265 miljoner pund, Återstående skuld 651 miljoner pund, Nettoskuld: 590 miljoner pund

Filen finns att hämta här nu: https://ufile.io/6q8fr8ix
- Lägg den i: C:\Username\User\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2020\editor data och välj Barcelona 0.08 när du startar spelet.


Enda lilla "buggen" jag märkt är att publiken väller in på arenan trots att jag sänker publiksnittet.

FM19 Streams

13 August 2019 - 18:46 PM

Eftersom sökfunktionen är trasig startar jag ny tråd.

Jag är live just nu:

Onlinesave i Portugal med Strafe_Leif - https://www.twitch.tv/trashbag