Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Wedin@

Gick med: 14 Dec 2006
OFFLINE Senast aktiv: Jan 05 2020 21:07 PM
*****

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:[FM20-SR] LLM-ish med start i Stockholm

05 January 2020 - 18:32 PM

FC Groningen - 2028/2029

Efter att ha tagit några månader borta från fotbollen så landade jag till sist ett nytt jobb, nämligen som tränare för FC Groningen, klubben som fostrade Arjen Robben och där svenske Petter Andersson är vida omtyckt.

När jag tog över klubben, i februari, låg man på en 12:e plats och förväntades komma 7:a. Och det är alltid lite klurigt att komma in direkt under pågående säsong, då är det bara att tuta och köra och leka med det man har. Men vi inledde med två 2-1-segrar och det kändes positivt - men det var sannerligen en falsk trygghet. För på de elva matcher som återstod i ligan när jag tog över så vann vi bara tre av dessa - alltså gick det inte mycket bättre med mig som tränare och vi slutade på en 14:e plats.

Men jag är vid fortsatt gott mod och tror jag kan vända på den här skutan. I skrivande stund är vi i sommaruppehållet och har nyligen signat flera hjälptränare för att förbättra potentialen, samt att vi kommer försöka förstärka vissa delar av laget.

Eredivise: 14/18, 10 vinster, 7 oavgjorda, 17 förluster, 39 gjorda mål & 57 insläppta, 37 poäng.

I ämnet:[FM20-SR] LLM-ish med start i Stockholm

04 January 2020 - 18:39 PM

Visa inläggLeoFM skrev:

Intressant!

Hur är det med Euro Cup II, får man lika mycket pengar som i EL-kvalet eller har Uefa skapat helvetets turnering?

Mja, i spelet fick man cirka 900k per respektive runda och efter att jag blev utslaget mot Krasnodar fick klubben cirka 1 mille.
Finns mer info nedan. Men tror nog det kan bli kul - det är ju en europeisk turnering som ändå ska vara möjlig att vinna för en Allsvensk klubb, i takt med att CL förmodligen kommer bli allt svårare att nå för klubbar utan Shejk-pengar.


https://en.wikipedia...nference_League

I ämnet:[FM20-SR] LLM-ish med start i Stockholm

04 January 2020 - 00:38 AM

Helsingborgs IF - 2028

Förra säsongens succé, då vi slutade 2:a, gjorde mig väldigt förhoppningsfull inför säsongen. Det också tack vare att vi lyckades behålla själva stommen i laget. Som tur är var dock styrelsens förväntningar på oss att hamna i mitten av tabellen, alltså kunde jag jobba ganska lugnt.

Svenska Cupen inleddes med att vi gick rent ur gruppspelet, men tyvärr förlorade mot IFK Göteborg i semifinalen med pinsamma 0-3.

Säsongen började rätt fint annars, bland annat med att vi, i tredje omgången, besegrade de regerande mästarna Malmö FF och i matchen efter lyckades krossa Häcken med hela 5-1. Så vi ångade på och var med i toppen fram till mitten av säsongen då vi skulle kliva in i Europaspelet (Euro CUP II (Uefa Europa Conference League, inleds IRL 2021/2022). Vi gick hyfsat enkelt igenom första och andra rundan mot Nordirländska Linfield och Skottska Hibernian, men tyvärr blev Krasnodar lite väl svåra. Så uppenbarligen var vi inte redo för ett tvåfrontskrig då vi samtidigt sackade rejält i ligan och missade många poäng vilket gjorde att MFF tog ett stadigt grepp om förstaplatsen. Men tack vare en stark avslutning så lyckades vi ändå upprepa fjolårets bedrift och sluta 2:a.

Men jag har nu bestämt mig för att avgå från Helsingborg, eller snarare inte skriva på ett nytt kontrakt. Dels har väldigt många klubbar ryckt i mig, men jag har velat vänta ut säsongen. Dels är också klubbens ekonomi inte att leka med och jag känner lite att jag fört klubben så långt som det går. Kanske kan det också dags för något utlandsäventyr, vi får se helt enkelt.

Allsvenskan: 2/16, 16 vinster, 7 oavgjorda, 7 förluster, 47 gjorda mål & 25 insläppta, 55 poäng.

I ämnet:[FM20-SR] LLM-ish med start i Stockholm

31 December 2019 - 12:35 PM

Helsingborgs IF - 2027

Efter förra årets acceptabla placering på en 7:e plats så var styrelsen inte mer krävande än att förvänta sig att vi skulle återupprepa bedriften även detta år. Försäsongen bestod enbart av träningsmatcher då vi förlorade cupkvalet ifjol och således inte spelade Svenska Cupen.

Vi inledde med att besegra de regerande mästarna, IFK Göteborg, och vann fem av säsongen åtta första matcher, resterande blev kryss - där jag anser att vi borde klarat av att vinna merparten av dessa. Första förlusten kom mot AIK i den nionde omgången, men den starka inledningen gjorde att vi höll oss bland topplagen en tredjedel in på säsongen.

Vi fortsatte spela väldigt väl och det trots att vi försökte få in fler ungdomar i laguppställningen för att se vilka som vi bör satsa på i framtiden. Och egentligen hamnade vi inte i några svackor mer än att vi råkade förlora två matcher i rad vid ett tillfälle. Vi avslutade säsongen starkt med fem raka vinster, men det räckte inte för att bärga Allsvenskan, utan vi slutade 2:a bakom konkurrenten Malmö FF. Det ska dock sägas att vi besegrade Malmö i bägge mötena, som vi är väl dom moraliska vinnarna.

Det mest positiva var att vi nu får en chans att kvala till Europaspel, för gudarna ska veta att vi behöver pengarna.

Allsvenskan: 2/16, 17 vinster, 7 oavgjorda, 6 förluster, 46 gjorda mål & 25 insläppta, 58 poäng.

I ämnet:[FM20-SR] LLM-ish med start i Stockholm

28 December 2019 - 21:02 PM

Helsingborgs IF - 2026

Som tur är så var styrelsens målsättning inte att vi i år skulle vinna Allsvenskan efter att i fjol ha klarat oss från nedflyttning, utan målet var att ta en stabil mittenplacering - vilket kändes mer rimligt. Dessvärre accepterade styrelsen ett bud på 22 miljoner för vår bästa talang, en spelare som han blomstra rejält under den korta tid jag varit i klubben - synd, men bra för ekonomin. Positivt är dock att Helsingborg har en väldigt bra ungdomsakademi med många fina talanger.

Vi inledde med att åka ut i gruppspelet i Svenska Cupen efter att ha förlorat i den avgörande matchen mot J-Södra, ett kryss och vi hade gått vidare...så det började inte optimalt.

I Allsvenskan inledde vi hyfsat, ungefär som förväntat av ett mittenlag, med fyra vinster, tre kryss och två förluster på de inledande nio matcherna. Sen gick vi in i en svacka där vi förlorade fyra matcher i rad, men samtidigt var tabellen väldigt jämn och det var inte många poäng som skilde mellan de som låg nära nedflyttning och övre halvan av mitten. Vi förlorade lite för många onödiga poäng, samtidigt som vi kunde slå topplaget och konkurrenten Malmö FF med 4-0, men vi var lite oberäkneliga - dock var jag överlag nöjd med spelet vi visade upp. Och i slutändan landade vi på en fullt respektabel 7:e plats, alltså övre halvan av tabellen, styrelsen var nöjd, så även jag och ett nytt kontrakt är påskrivet som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Allsvenskan: 7/16, 11 vinster, 10 oavgjorda, 9 förluster, 42 gjorda mål & 36 insläppta, 42 poäng.