Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

marre023

Gick med: 01 Jun 2007
OFFLINE Senast aktiv: Nov 28 2019 00:40 AM
****-

Ämnen jag har skapat

Man Utd [FM19]

17 August 2019 - 01:17 AM

Postad bild


Valencia Club de Fútbol [fm19]

21 June 2019 - 17:59 PM


Postad bild

Valencia Club de Fútbol

Postad bild

När man pratar om spansk fotboll så börjar man direkt tänka på kvick, offensiv och rolig fotboll. Real Madrid skapade ett dreamteam genom dyra köp och kunde bjuda på en startelva med helt fantastiska fotbollspelare, Barcelona gick sedan en annan väg, genom sin magiska akademi (plus en och annan inplockad argentinare) skapade man ett fotbollslag som dominerade toppfotbollen under flera säsonger. Dessa två klubbar är som vi alla vet stora rivaler och den spanska ligafotbollen har oftast handlat om en guldstrid mellan dem. Men det finns vissa lag som ibland har lyckats smyga sig in i toppstriden och sno ett guld eller två, ett av de lagen är Valencia CF.

I början av 2000-talet hade Valencia en centrallinje med briljanta fotbollsspelare. Canizares var visserligen en Real Madrid-produkt, men under sina 10 år i Valencia växte han till en klubblegend och tillsammans med Ayala, Albelda och Baraja skapade man en defensiv som var stark nog för att vinna två ligaguld, men även ta två silver i Champions League. Framåt fanns det spännande namn som Aimar, Kily Gonzales, Vicente, Mista och Carew, men det var alltid i defensiven som man var starkast. Rafael Benitez insåg kanske att man inte kunde slå Real Madrid och Barcelona i deras spel, det offensiva, och därför tajtade till laget med en solid defensiv och några magiker högre upp i banan som skulle avgöra matcherna. Tyvärr har Valencia tappat mark i den spanska fotbollen efter sina fina framgångar, gång på gång släpper man sina stjärnor och man har haft svårt att hitta någon stabilitet. 4a, 12a, 12a, 4a och nu förra säsongen 4, detta är det facit som Valencia haft de senaste 5 åren i La Liga. Min förhoppning är att jag ska kunna ta dem till nya höjder, med samma stil som en gång gjorde dem så framgångsrika.

Nyckelpunkter

1. Solid defensiv

2. Satsa inhemskt

3. Försöka hitta klubbens nya Canizares, Baraja, Albelda, Ayala, Aimar

Postad bild

Postad bild


Östersunds FK [FM19]

23 April 2019 - 16:35 PM

Postad bild

Postad bild


Klubben

Östersund FK är en klubb med väldigt kort historia då man bildades 1996. Trots detta har man hunnit med mycket och man har bland annat tränats av Sören Åkeby och Hans Eskilsson. De största framgångarna nåddes under Graham Potters regim där man bland annat vann svenska cupen mot Norrköping. Man har genom åren producerat fram talanger som sålts vidare ut i Europa där namn som Modou Barrow, Ken Sema, Saman Ghoddos och Sotirios Papagiannopoulos sticker ut. Man har ofta gett spelare en andra chans i karriären och dagens trupp är till stor del byggd på spelare som provat lyckan i större klubbar för att nu tillsammans hitta formen och spelglädjen.

Varför Östersund FK?

Det är ett tag sen jag spelade i Sverige och Allsvenskan och det stod länge mellan två lag, Häcken och Östersund. Jag ville ha ett lag som redan hade en spännande trupp men som inte hade någon vinnarkultur, ÖFK har visserligen vunnit en cuptitel och haft framgångar i Europa League men får ses som stora underdogs i årets säsong av Allsvenskan. Laget har flera spelare som getts en andra chans och det är något som jag gillar att göra med mina lag. Ravel Morrison pekades ut av Sir Alex som större talang än Giggs och Ferdinand, ord som 10 år senare inte glömts bort trots en relativt tragisk karriär. Nu kommer han bli en nyckelspelare i det ÖFK som ska ta sig vidare från allt tjafs om ekonomiska brott och fuffel som Kindberg sysslat med, det är dags att puscha gränserna för vad denna lilla men fantastiska klubb kan göra.


MEDIATIPS: 7a | ARENA: Jämtkraft Arena | KAPACITET: 8466

EKONOMI: Stabil | RIVALER: Sundsvall


Postad bild