Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Pakastelefon

Gick med: 18 Sep 2008
OFFLINE Senast aktiv: Jul 04 2020 09:27 AM
***--

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Hammarby IF 2020

16 June 2020 - 10:37 AM

Grym genomgång. Har tippat er som vinnare, tycker ni har en snudd på komplett trupp. Och Bojanic, herregud. DEN utveckling såg jag fan inte hos honom när han var hos oss och sov på laggenomgångarna...

I ämnet:[FM20] Borussia Dortmund II -> Dynamo Dresden

13 June 2020 - 10:46 AM

Postad bild


- DYNAMO DRESDEN -

______________________________________________________________


Och andas. Vilket transferfönster, hörni. Truppen från ifjol är i mångt och mycket ombyggd och mer anpassad utifrån fotbollen som jag vill spela framöver. Tanken är att fortsätta med vår så framgångsrika 4-3-1-2 från ifjol och det är utifrån den som spelare har värvats under sommaren. Men vi börjar med spelarna som har lämnat klubben. Jag pratade i förra inlägget om ambitionen att köpa loss både Gianluca Gaudino och Godsway Donyoh. Tyvärr fick båda två hybris och krävde alldeles för höga löneposter, vilket ledde till att vi sa "tack, men nej tack" och gick vidare med nya namn. Först att lämna klubben permanent var Baris Atik som återvänder till Hoffenheim, klubben han en gång värvades ifrån. Hoffenheim aktiverade en återköpsklausul på 16 miljoner kronor där. Sedan sålde vi även Jannik Müller till Holstein Kiel för 8,5 miljoner kronor. Spelarförsäljningarna som dock sticker ut är Linus Wahlqvist (60 miljoner kronor till Leeds), Chris Löwe (23 miljoner kronor till Frankfurt) och Sascha Horvath (40 miljoner kronor till Rheindorf Altach). Spelare som alla tre satt på relativt korta kontrakt och som ville vidare i karriären. Bra med pengar in, och det är nu det roligare börjar... Nedanför går jag igenom spelarna vi har värvat, en för en:

Postad bild Jan SOBOCINSKI - mittback - 20 år - 18 miljoner från LKS Lodz - kontrakt t.o.m: 2025
"Spelskicklig mittback som vi hittade i den polska ligan för en, i mina ögon, relativt billig peng. Konkurrerar om en startplats redan den här säsongen."
Postad bild Albert VALLCI - mittback - 25 år - 19 miljoner från Red Bull Salzburg - kontrakt t.o.m: 2024
"Bra mittback som hämtas från RB Salzburg och som känns väldigt anpassad till Zweite Bundesliga. Kommer vara startspelare till en början."
Postad bild Samuel MRAZ - anfallare - 23 år - 17 miljoner från Empoli - kontrakt t.o.m: 2023
"Fin anfallare som egentligen inte är jättebra på något, men bra på det mesta. Förhoppningsvis får han vara skadefri, då kan det bli många mål."
Postad bild Sarpreet SINGH - offensiv mittfältare - 21 år - 16 miljoner från Bayern München - kontrakt t.o.m: 2023
"Fyndvärvning från Bayern Münchens reservlag. Tekniskt skicklig spelfördelare som kan räkna med en hel del speltid den här säsongen."
Postad bild Timon WELLENREUTHER - målvakt - 24 år - free transfer - kontrakt t.o.m: 2023
"Väldigt bra målvakt som vi säkrade redan i vintras, men som först nu ansluter till klubben. Given startspelare den här säsongen."
Postad bild Simon RHEIN - mittfältare - 22 år - 13 miljoner från FC Nürnberg - kontrakt t.o.m: 2023
"Defensiv spelfördelare som är tänkt att agera backup under säsongen till inlånade Dzenis Burnic. Gör han det bra kan han räkna med startplats nästa säsong."
Postad bild Patrick BURNER - högerback - 24 år - 8,5 miljoner från OGC Nice - kontrakt t.o.m: 2024
"Offensiv och löpstark högerback som är tänkt att ersätta Linus Wahlqvist. Ansluter för en väldigt billig peng och är en riskfri värvning. Riktigt fynd."
Postad bild Niklas BESTE - vänsterback - 21 år - 6 miljoner från Werder Bremen - kontrakt t.o.m: 2023
"Dortmund-fostrad vänsterback som värvas in som reserv. Inget märkvärdigt egentligen, men samtidigt en fullgod backup. Kommer få sina minuter den här säsongen."
Postad bild Julius KADE - offensiv mittfältare - 21 år - 5,25 miljoner från Union Berlin - kontrakt t.o.m: 2024
"Ruskigt spännande nummer tio-spelare som även kan spela lite längre ner i banan. Plockades billigt då han var desperat efter speltid, vilket han kommer få gott om hos oss. Superfynd."
Postad bild Flavius DANILIUC - mittback - 19 år - 5 miljoner från Bayern München - kontrakt t.o.m: 2023
"Bayern München-skolad mittback som fortfarande är väldigt ung. Är värvad för att se och lära till en början. Ser dock spännande ut."
Postad bild Zan CELAR - anfallare - 21 år - 3,5 miljoner från AS Roma - kontrakt t.o.m: 2023
"Anfallare som värvas in för att ge oss lite bredd. Bra avslutare som främst kommer få ägna sig åt inhopp den här säsongen. Billig."
Postad bild Adama TRAORÉ - mittfältare - 25 år - free transfer - kontrakt t.o.m: 2023
"Klassvärvning som ansluter på free transfer. Bra med boll, men även helt okej utan. Kommer få väldigt mycket speltid den här säsongen."
Postad bild Danny LATZA - mittfältare - 30 år - 15 miljoner från Mainz 05 - kontrakt t.o.m: 2022
"Rutinerad mittfältare som kompletterar en redan bred och fin mittfältsuppsättning. Kan räkna med speltid, framförallt i viktiga och avgörande matcher."
Postad bild Florian MIGUEL - vänsterback - 23 år - free transfer - kontrakt t.o.m: 2023
"Ytterligare en gratisvärvning. Florian kommer starta majoriteten av matcherna den här säsongen och gör det han ska. Fyndvärvning."
Postad bild Hendrik WEYDANDT - anfallare - 25 år - free transfer - kontrakt t.o.m: 2023
"Precis som i fallet med Timon säkrade vi upp Weydandt redan i januari, men det är först nu han ansluter till klubben. Kan räkna med en hel del speltid den här säsongen."
Postad bild Steven BENDA - målvakt - 21 år - lån från Swansea - kontrakt t.o.m: säsongen ut
"Tysk målvakt som lånas in säsongen ut. Tydlig reservmålvakt och kan inte räkna med någon vidare speltid. Kommer inte köpas loss, utan är som sagt bara inlånad för att bredda truppen."

I ämnet:[FM20] Borussia Dortmund II -> Dynamo Dresden

12 June 2020 - 16:07 PM

Postad bild


- DYNAMO DRESDEN -


SPELARSTATISTIK - LAGSTATISTIK - MATCHER - TABELL


______________________________________________________________


När jag tog över Dynamo Dresden i januari låg klubben på en jobbig 17:e plats i Zweite Bundesliga, och jag var inställd på en tuff och jobbig bottenstrid. Vi värvade förvisso fint, men fick nästan direkt en jobbig långtidsskada på nyförvärvet Grischa Prömel. Men herregud vad fel jag hade, för herrejävlar vilken klättring i tabellen vi har svarat för. 43 av 48 poängen plockades och vi slutar därmed till sist på en oerhört fin 5:e plats. Och det är framförallt två spelare som sticker ut lite extra under den här perioden - nämligen januarilånet Gianluca Gaudino samt inlånade anfallaren Godsway Donyoh. Gaudino lyfte hela mittfältet på ett alldeles strålande vis och jag hoppas kunna behålla honom även nästa säsong, även om det ser snudd på omöjligt ut med tanke på den ekonomiska aspekten. Sedan har Godsway. Anfallaren stod på NOLL mål när jag tog över klubben. Jag tog ett snack med honom och gav honom en central roll i mitt 4-3-1-2 och snacka om att det gav effekt. 13 mål på 16 matcher blev det och även här kommer jag försöka köpa loss då det finns en köpklausul på 11 miljoner kronor. Kontraktet säkrat med god marginal och nu påbörjas arbetet med att bygga en trupp inför kommande säsong, en säsong där vi siktar på att vara med uppe i toppen.

I ämnet:[FM20] Borussia Dortmund II -> Dynamo Dresden

12 June 2020 - 09:08 AM

Tjoho...

Postad bild

I ämnet:[FM20] Borussia Dortmund II -> Dynamo Dresden

11 June 2020 - 23:32 PM

Postad bild


- DYNAMO DRESDEN -


______________________________________________________________


Då var januarifönstret avslutat och jag har alltså genomfört mitt första transferfönster som Dynamo Dresden-tränare. Ett fönster som jag ändå får anse mig vara nöjd över. Ekonomin var i stort set obefintlig så vi började med att kolla vilka spelare som gick att sälja, och tog det därifrån. Först ut blev en svensk, nämligen Alexander Jeremejeff. Anfallaren packar väskorna och flyttar hem till Sverige igen, och närmare bestämt IFK Norrköping. 16 miljoner kronor fick vi av Peking, vilket gav oss förutsättningar att förstärka truppen ytterligare. Även Brian Hamalainen (1,6 miljoner kronor) och Jannis Nikolaou (3,25 miljoner kronor) lämnade klubben.

In då? Jo, men det hände ändå en hel del. Vi börjar med att köpa loss mittfältsmotorn Grischa Prömel från Union Berlin för 3,25 miljoner kronor. En mycket fin affär i mina ögon. Sedan väljer vi även att låna in ett par gubbar. Nico Schlotterbeck, Luca Plogmann, Jonathan Burkardt och Gianluca Gaudino lånas in säsongen ut. Dessutom säkrar vi upp två spelare inför nästa säsong i målvakten Timo Wellenreuther samt anfallaren Hendrik Weydant. Två väldigt fina gratisvärvningar, enligt mig. Jag är som sagt nöjd med transferfönstret och det känns som att truppen är tillräckligt stark för att påbörja resan uppåt i tabellen.