Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Flour

Gick med: 23 Aug 2009
OFFLINE Senast aktiv: Mar 08 2020 20:24 PM
*****

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:[FM20] Make Man United Great Again! [Avslutad]

04 February 2020 - 05:42 AM

Tack för grym rapport och inspiration till detsamma!

I ämnet:[FM20] Bäst i väst

01 February 2020 - 19:13 PM

Stort grattis till Allsvenskan!

I ämnet:[FM 18] En oviss framtid

29 January 2020 - 20:35 PM

En liten drömgrupp ändå som öppnar upp för fler möjliga skrällar, särskilt på hemmaplan då!

I ämnet:[FM 18] En oviss framtid

27 January 2020 - 22:58 PM

Visa inläggnorthbreeze1 skrev:


Tack så mycket! Det kommer komma mera inom kort.

Grymt! Tbilisi lagen är så spännande och förtjänar verkligen mer framgång, bli stora jättar lite som förr, utmana klubbar som Shakhtar osv att vara Europas utmanare.

I ämnet:[FM20] Youth Champions

26 January 2020 - 00:31 AM

Postad bild
2019/2020


Det första året i Bundesliga har varit väldigt roligt, med spännande matcher och inte så överlägset enkelt som man kanske förutser det att vara om man spelar som Red Bull Salzburg. Visst, vi tog oss från grundomgångarna med endast en förlust men i flertalet matcher fick vi kämpa för våra poäng. Taktiskt har vi blandat och gett och haft svårt att hitta en övertygelse. Vi har varierat mellan en 4-4-1-1 formation och en 4-1-4-1 i mer defensivt inriktade matcher. 4-0 segern hemma mot Austria Wien blev vår största seger där vår Maliske anfallstalang Sékou Koïta stod för tre fina mål.

Efter grundomgångarna följde en mästerskapsserie som blev en helt annan historia. Där utsattes vi för kanske dom värsta skadorna, sett till antalet, som jag varit med om på länge i FM. Ofta var våra akademispelare inte tillgängliga och spelare fick spela på lite annorlunda positioner. Detta syntes i resultaten och det blev en onödigt spännande avslutning på säsongen. Allt skulle avgöras i dom två sista matcherna hemma & borta mot mästerskapsseriens bottenlag, Hartberg. Matcherna blev tuffa tillställningar med böljande spel, men för en gångs skull fick kvalitén framför mål avgöra för våran del och vi blev mästare! Mästare var något vi hoppades på att få bli även i cupen och det såg bra ut till en början. Fram till finalen hade vi endast släppt in ett mål - men i finalen fick vi se oss besegras av vår egna utlånade spelare Mërgim Berisha som avgjorde för Altach med sina två mål. Men till nästa säsong är Berisha tillbaka hos oss!

Hwang Hee-Chan är med sina 17 mål och 6 assist vår skyttekung och veteranen Zlatko Januzovic bäste framspelare med sina 14 assist. Som önskat presterade också talangen Dominik Szoboszlai och då det är en spelare som spelat i akademin tidigare utnyttjade jag min chans att förlänga hans kontrakt en gång med nytt 4-årskontrakt. Jag kommer också tillåta mig att förlänga kontrakten med dom Österrikiska spelarna en gång och således fick stabile Albert Vallci också förlängt.

I Champions League fick vi bekänna färg och det märktes att här har vi en lång väg kvar att vandra innan vi kan utmana om att nå vårt mål på en semifinalplats. Vi var spelmässigt underlägsna i samtliga förluster men lyckades ändå skrälla fint mot Real Madrid på hemmaplan efter ett mycket fint mål redan i minut 1 av Enock Mwepu. Revanschsuget var dock stort hos spanjorerna i gruppens sista omgång. Vi stod samtliga på 6 poäng och hade chansen på avancemanget med PSG - men då vi mötte Real Madrid på Bernabeu var vår chans minimal. Spanjorerna lekte med oss och vann med klara 5-1. Vi kan trösta oss med att vi kanske var i en av dom svåraste grupperna, då PSG gick och vann hela turneringen efter 2-1 seger mot Atlético Madrid i finalen. Tröst nummer två är också att vi tog 3 poäng mer än vår "storebror" RB Leipzig i tyska Bundesliga.

Under vintern fick vi faktiskt behålla våra spelare, vilket jag var glad över då jag förväntade mig att Europas toppklubbar skulle handplocka någon. Den enda vi förlorade var målvakten Alexander Walke(+1,2 milj.) som längtade hem till Tyskland efter några jobbiga år i Österrike som han uttryckte det. Mainz köpte således honom och vann en kamp mot en rad andra tyska klubbar. Vår nuvarande ansvarige för ungdomsakademin passade också på att värva in unga mittbackstalangen Lukas Lampert 17 år. Till vår akadmei tillför han bredd utav redan likvärdigt talangfulla mittbackar.

Något av det roligaste i FM20 är att följa utvecklingen av spelarna ifrån akademin via det nya utvecklingscentret. En bra samlad vy och jag är särskilt glad över den samlade vyn över utlånade spelarna. Där kan vi tydligt se att våra samtliga utlånade spelare har fått helt okej med speltid under säsongen. Där också fem spelare fått snittbetyget 7.0 eller högre där den bästa av dom alla blev Youba Diarra med 7.12, 10 mål och 3 assist. Flest antal mål gjorde också Mërgim Berisha, 17 stycken hos SCR Altach och han stod också för flest antal assist, med sina 10 stycken.

Snart välkomnar vi samtliga spelare tillbaka och då kommer jag att banta vår U18-trupp något. Jag tycker inte om en alltför stor trupp då jag vill ha speltid på dom spelare som är kvar i klubben och inte blir utlånade. Men samtidigt inser jag att jag måste lära mig att behålla bredd då vi kan förlora spelare mot försäljningar, långtidsskador och annat. Då krävs också att jag inför nästa säsong ser till att noggrant gå igenom spelare som ska lånas ut eller stanna. Vårt U-18 spelar trots allt dominant i ungdomsligan med få förluster och dessutom mot europeiskt motstånd i UEFA Youth Champions League. Där mina grabbar i år tog sig till slutspelet och den andra utslagsrundan där det tog stopp mot Lille.

Bland årets ungdomskandidater fann vi två spelare med en potential som tillför något till vår akademi. Christopher Altherr (BV) & Marco Albaum (BH/MH) har båda nästintill 4-stjärnig potential idag. Båda grabbarna är redan 18-år gamla och kommer mest troligt lånas ut för värdefull A-lagsrutin redan nästa säsong.

Postad bild