Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Augustine16

Gick med: 12 Mar 2011
OFFLINE Senast aktiv: Jun 30 2020 11:52 AM
-----

Ämnen jag har skapat

[FM20] En matematikers resa

30 April 2020 - 08:02 AM

Postad bild


ETT


INLEDNING

Varmt välkommen hit. Oavsett om du är ett fan av matte eller inte hoppas jag du ska finna denna rapporten intressant. Jag har under en tid varit otroligt inaktiv här på forumet. Men med allt större aktivitet här har suget växt att dra igång en saverapport igen då det är den del av forumet som alltid legat mig närmast hjärtat. För er som finns på Twitter, och hittat in till min kanal där, har under en månadstid kunnat följa min resa med David Mörner. En otroligt rolig save som gick från GAIS till BP vidare ut i Europa och Blackpool. Men allt eftersom kände jag ett sug att faktiskt göra något större än lite loja Photoshopbilder och korta rader text. Därav denna saverapport.

MONEYBALL MÖTER FM20

Efter att ännu en gång sprungit på Columbia Pictures Moneyball uppstod suget att göra något liknande på Football Manager. I denna saven kommer alltså alla personliga åsikter läggas åt sidan. Inga mer känslomässiga värvningar när en gammal favoritspelare blir tillgänglig till en allt för hög lön.
I den här saven ska allt baseras på statistik. Punkt. Formler har plockats fram för värvningar och samma när det gäller försäljningar. Savens primära mål är givetvis att vinna så mycket matcher som möjligt. Utöver det är målet att tjäna så mycket pengar som möjligt för att på så sätt kunna utveckla klubben. Vilken klubb det blir och hur det kommer se ut med både försäljningar men också värvningar kommer i nästa inlägg.

EDVARD SYRÉN

Möt Edvard Syrén. Fotbollsnörden från Uppsala vars studier på University of Oxford precis är avslutade. Han spelade själv länge i AIK men hade aldrig riktigt det där flytet för att ta sig hela vägen - istället hittade han statistikböckerna hemma hos sin farfar Lennart när han just fyllt sexton. Edvard föll direkt. Kärlek vid första ögonkastet. Han cyklade till närmaste teknikbutik där han inhandlade sitt första statistikprogram, Microsoft Excel 1994.
Intresset tog honom alltså hela vägen till en av världens bästa skolor, om inte det främsta, om man är intresserad av statistik och ekonomi vidare till en av fotbollsvärldens just nu tuffaste utmaning. En nykomling med totalt blödande ekonomi och minussaldo på banken. Vilken klubb vi kommer se Edvards projekt i kommer i nästa inlägg. Stay tuned!

Postad bild