Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Augustine16

Gick med: 12 Mar 2011
OFFLINE Senast aktiv: Apr 04 2020 14:52 PM
-----

Ämnen jag har skapat

[FM19-SR] AZ Alkmaar

30 May 2019 - 19:23 PM

Postad bild


AZ Alkaar - You Can´t win anything with kids


Bakgrund:

Ajax charmade många fotbollsfans runt om i världen när man lyckades ta sig hela vägen till en semi-final i årets Champions League. Detta med en trupp som till stor del bestod av spelare fostrade i klubben. Förutom en fantastiks resa i CL kommer man efter den här säsongen exportera två egna produkter till absoluta toppklubbar runt om i Europa och genom det dra in bra med pengar till redovisningen. Den storyn i kombination med Mikaelinhos resa med Benfica blev jag själv sugen på att testa en save där inga spelare över 21 får finnas i klubben.

Alltså finns endast en enkel regel. Året man fyller 21 blir också ens sista säsong i klubben. Förklaring - första säsongen kommer bli 18/19 vilket innebär att spelare som är födda 1998 kommer vara klubbens äldsta spelare. Samtliga spelare födda tidigare än 1998 kommer säljas, lånas ut eller rent av få sin kontrakt rivna. Efter säsongen kommer då alla spelare födda 1998 säljas till andra klubbar och årskullen med 99or kommer då ta över rollen som äldst i klubben. Simpelt.

Rapporteringen kommer även gå i just det tecknet - simpelt.

Lagval:

När lag skulle väljas var det några saker som jag sökte efter för att kunna få så bra utveckling som möjligt på flödet av egna spelare till startelvan. För att kunna maximera utvecklingen av spelare krävs speltid och att sättas i matchsituationer regelbundet och då inte i någon avslagen reservliga. Alltså var ett av kraven att det skulle finnas ett B-lag som spelade i en lägre division än A-laget. Genom detta kommer man kunna hålla igång spelare och få fler spelare redo för A-laget snabbare än genom spel i en reservliga.

Dessutom skulle det finnas en ungdomsanläggning i relativ framkant för att kunna komma igång så snabbt som möjligt. Det fanns inga krav på att klubben skulle ha någon vidare ekonomi eller mäktig arena - vilket AZ inte kan skryta med, varken arena eller ekonomi.

AZ Alkmaar kändes som ett perfekt lagval då laget under första säsongen inte hade någon vidare press på att prestera varken nationellt i ligan eller kontinentalt. Anledningen är enkel - att byta struktur helt i en klubb och göra sig av med mängder av ledande spelare och fylla på med unga, egna spelare kommer skaka om rejält i omklädningsrummet men också bland fansen.

Målsättning:

- Inom 5 säsonger vinna Europa League
- Inom 10 säsongen vinna Champions League
- Exportera spelare för en summa på totalt 5 miljarder över 10 år (ca 500 miljoner/säsong.)


Postad bild