Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Yayakolo

Gick med: 09 Apr 2014
OFFLINE Senast aktiv: Dec 15 2019 10:07 AM
****-

Ämnen jag har skapat

Vad är era första intryck av betan?

31 October 2019 - 17:18 PM

Som rubriken lyder. Dela med er av era första intryck av betan till FM20 här!

FC Velichie [FM19]

06 October 2019 - 10:07 AM

FC Velichie

Det är nu många år sedan en Hristo Stoichkov ledde Bulgarien till ett fantastiskt resultat i VM94 i USA som avslutades med en förlust i medaljmatchen mot Sverige. Det är en svunnen tid, minnen som lever kvar i många bulgarer. Bulgarisk fotboll är nämligen på nedgång. Landet har inte medverkat i ett EM-slutspel sen 2004 och inte spelat ett VM sedan 1998. Man har inte fått fram någon större stjärna sedan Dimitar Berbatov. Man börjar kryssa mot länder som Malta och Luxemburg.

Bulgarisk fotboll famlar i mörkret. Man letar efter ljuset men hittar bara mörker. Klubben Ludogorets har lyckats kvalificera sig till CL-gruppspel två gånger på de senaste fem åren men man gör det med en trupp som till största delen består av utländska fotbollsspelare. Den forna storheten CSKA Sofia har inte vunnit ligan sen 07/08 och Ludogorets har en gigantisk dominans där man vunnit ligan sju år i rad, vilket blir problematiskt för bulgarisk landslagsfotboll när bulgarer blir petade av billiga och bollskickliga brassar.

I detta mörker kliver Berbatov in. Han har länge letat efter ett sätt att investera sina pengar från en lång och framgångsrik fotbollskarriär. Länge letat efter ett sätt att väcka bulgarisk fotboll till liv. Resultatet blev FC Velichie som betyder "storhet". Han vill skapa en ny storhet i bulgarisk fotboll. En klubb som värnar om landet och vill genom projektet både nå framgång på klubbnivå men också på landslagsnivå. FC Velichie bildades i Berbatovs hemstad Blagoevgrad i sydvästra Bulgarien. Klubben kommer jobba i motvind, det kommer ta tid. Arenan tar in 2000 personer (varav 1000 sittplatser). Det finns tillräckliga träningsfaciliteter och en ungdomsfacilitet under genomsnittet. Klubben tippas åka ut från andraligan i Bulgarien den här säsongen men Berbatov har en vision och idé. Han har tålamodet och han brinner för sitt land.


(Om någon skulle vilja göra en poster så är jag evig tacksam!)

Månadens rapport

29 September 2019 - 14:50 PM

Månadens Rapport

Återigen dags för månadens rapport och ni börjar säkert känna igen reglerna vid det här laget. Alltid kul att läsa så många spännande rapporter och den här månaden är inget undantag. Deadline är 4e oktober 18.00

Regler
Du ska rösta på två kategorier.

* Bästa rapport

* Mest innovativa rapporten

Man får 1p för varje röst man får. Självklart får du rösta på samma rapport i alla kategorier om du vill det. Man får ej rösta på sin egen rapport.

Mall för röster (om man bara vill klippa/klistra)
Jag röstar på följande:
Bästa rapport - blablabla
Mest innovativa rapporten -blablabla


Rapporterna:
  • Vincenzo Pascarelli: SS Virtus Lanciano [Skynyrdnation]
  • Frank Lampard & Chelsea [Kakidaniel]
  • AS Monaco [Invicta]
  • Man Utd [marre023]

Din sista save på FM19

02 September 2019 - 12:11 PM

Kanske låter mer dramatiskt än vad det behöver vara. Men ungefär vid den här tiden varje år brukar jag bli lite trött på det FM jag spelar och blicka fram emot det nya som ska komma i november.

Men innan det sker gillar jag att summera vad man gjort på årets upplaga. Vilka saves har varit roligast och framförallt, vad blir den sista saven på FM19?

Jag har haft flera minnesvärda långkörare med Bologna, Sunderland och Assyriska/Amiens. Det är dom fyra saves som jag minns med värme och som jag spelat mest på. Med Bologna tog det mig 10 år innan jag äntligen fick vinna serie A. Jag hade en väldigt fin trupp med mycket italienska spelare där jag framförallt var nöjd med 22-årige Samuel Castellano som jag köpte in från Empoli. Han var en offensiv yttermittfältare som jag skolade om till högerback och han flög fram på kanten. Spelarna man jobbar lite extra med är dom som finns kvar längre i minnet.

Nu tänkte ja dra igång en sista save innan det nya spelet kommer. Vilka borde man vara?

Ett race mot toppen [Fm19]

22 July 2019 - 13:09 PM

Ett race mot toppen
I den här rapporten kommer jag att styra två klubbar som har rasat ner en bit i seriesystemet och se vilken klubb som fortast kommer nå framgång. Gefle IF hade 12 raka säsonger i Allsvenskan innan man åkte ut 2016. Det skulle inte heller bli en lång sejour i Superettan då man även åkte ur den serien 2018. Åtvidaberg har en rik historia som fotbollsklubb där man framförallt hade en fin period på 70-talet. I modern tid lyckades man knåpa ihop ett väldigt charmigt lag som ledde till tre raka åttonde placeringar 2012-2015 där bland annat Magnus Eriksson och Viktor Prodell fanns i truppen. Men likt Gefle blev man tillslut nedflyttade till Superettan och skulle senare åka ut även den serien.

Både Gefle och Åtvidaberg tvingas nu börja om i Division 1. Både Gefle och Åtvidaberg drömmer om någonting större. Kan dom nå framgång igen?