Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Dahlgren

Gick med: 17 Aug 2016
OFFLINE Senast aktiv: Dec 26 2019 19:13 PM
-----

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Generella frågor

19 December 2019 - 00:02 AM

Visa inläggPeppe_1988 skrev:

Någon mer än jag som tyckte FM20 var en besvikelse men nu vänt och älskar det?

Det enda jag saknar dock är att man inte kan se spelarnumren inne i matcherna (när man kör endast kommentarer). Det är något som jag tycker är viktigt hos en fotbollsspelare, just numret på tröjan. Löjligt men sant! Togs bort efter FM18 [img][url="http://cdn.fmsweden.se//public/style_emoticons/default/sad.png"]http://cdn.fmsweden....default/sad.png[/url][/img]
Förutom de årliga problemen i matchmotorn gillar jag det so far.

I ämnet:Generella frågor

16 December 2019 - 20:21 PM

Visa inläggmiosvedlund skrev:

Ligor som inte finns i spelet men som man kan ladda ner på FM scout. De går inte att lägga till som spelbara efter att man har startat en save eller? Har just nu problem med mitt B lag i Tenerife att de inte spelar i en liga som finns med i spelet. Så mina spelare som inte riktigt platsar i A laget har svårt att få matchspel och därmed känns det inte riktigt som att dom utvecklas för att ta klivet upp till A laget.
Nej tyvärr. Bara vid start av nytt spel. Däremot kan du lägga till och ta bort originalligor i startad save.

Ett tips jag brukar göra i ditt läge är att arrangera en träningsmatch varje vecka för reservlaget och göra de spelarna du syftar till tillgängliga för reservlaget så kan du åtminstone hålla dem i matchform, även om inte matchningen är på samma nivå.

I ämnet:TOTALT VÄRDELÖSA JÄVLA SPELFAN!!!

16 December 2019 - 20:16 PM

Visa inläggmiosvedlund skrev:

Det är inte mina 10 första matcher på min save som jag spelat och haft problem med. Jag är inne på min tredje raka säsong med samma taktik och hälften av spelarna i startelvan har varit med från start. Så tyvärr beror det inte på att de inte är vana vid taktiken.
Då är väl taktiken kass helt enkelt. Allt fungerar inte. Precis som inte allt fungerar IRL.

I ämnet:TOTALT VÄRDELÖSA JÄVLA SPELFAN!!!

16 December 2019 - 17:50 PM

Visa inläggmiosvedlund skrev:

Hur fan i helvete ska man kunna vara bra på det här spelet? På mina tio senaste matcher har jag släppt in 17 mål. 12 av dessa har varit på fasta situationer. Mitt lag försvarar sig bra i varje match och släpper knappt till några farligheter. Men vad gör det när motståndarna får en frispark från halva plan och nickar in den. I dessa matcher har jag haft minst fem frilägen i varje match och massa andra riktigt bra chanser utöver det. Hur många mål har jag gjort under de senaste tio matcherna då. Endast 9 stycken. Det är så fruktansvärt jävla löjligt så det inte finns. Hur fan kan det ens bli så? 2 av dessa 9 målen har kommit från frilägen. En riktigt fantastisk målprocent från mina anfallare som båda har över 15 i avslut och kyla. Riktigt kul att spela just nu.

Så jag måste fråga, hur lyckas ni med att göra era mål?
Lite blandat. Frilägen, inlägg, fasta, långskott. Jag hade samma problem som du har i början av säsongen, men jag fortsatte knega igenom alla förluster med samma taktik och till slut när spelarna var mer bekväma med taktiken och hade bättre moral så kom även bättre prestationer. Nu andra säsongen med nästan bara samma spelare och samma taktik så går det ännu bättre. FM är inget plugg and play spel. Du kan inte förvänta dig att ett lag ska kunna din taktik perfekt och prestera perfekt när du varit i klubben 10 matcher. Fortsätt spela, gör små justeringar, och så kommer resultaten komma. Jag fick Shane Long att göra 15 mål i ligan där de flesta kom på frilägen, och han har 11 i avslut.


Så här såg säsongsstarten ut:

Postad bild


Så här såg det ut lite senare på säsongen med samma taktik och samma spelare:

Postad bild

I ämnet:FMSU (FM2020)

16 December 2019 - 17:44 PM

Visa inläggKakidaniel skrev:

Helt okej, jag köper delvis dina argument. Men då vill jag vända på det; alla newgens/regens som har snuskigt höga PA, då bör ju det korrigeras till en lägre, eller hur? Annars står vi några få säsonger in i spelet där new-/regens helt har tagit över och spelare som exempelvis Håland eller Isak helt är bortkonkurrerade eftersom tre norrmän/svenskar kom upp med +185 i PA. Hur kul är det? Inte speciellt, tycker jag.

Då försvinner lite charmen med att utveckla de riktiga talangerna som idag sakteligen börjar blomma ut; istället kan vi låta de yngre generationerna helt vara och istället fokusera på new-/regens.
Håller med om att det är för många regens med högt PA. Tycker ingen ska ha PA på 180-190 om de inte är generational talents. Så håller delvis med dig, och delvis inte. Jag har dock aldrig haft problemet du beskriver, att alla lag består av regens. Har inte spelat mer än 2 säsonger på FM20 hittills men kan inte tänka mig att det helt plötsligt skulle se annorlunda ut här?