Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Vribo FC

Gick med: 09 Feb 2019
OFFLINE Senast aktiv: Igår, 14:29 PM
-----

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Hur spelar man FM? Allvarligt talat.

Igår, 08:29 AM

Tack! Testade att ta bort instruktionen om offsidefälla och det blev lite tryggare känns det som. Spelarna kan ju ställa offside i alla fall. Tycker mer och mer att bevisar för mig själv att spelarna kan fotboll, även utan mina specifika instruktioner. Sen kan man använda sig av instruktioner för att tweaka beteenden på planen lite. Men det får komma sen. En uppställning med roller, samt taktik i grova penseldrag först.

Kvitterade till 1-1 borta mot Wednesday i 90+3 min, rättvist. Så 4 poäng på de två inledande matcherna. Vi kör vidare!

I ämnet:Hur spelar man FM? Allvarligt talat.

16 January 2020 - 11:05 AM

Hej, har spelat lite nu och klarat av seriepremiären. Precis som ni skriver så var defensiv ytter inget jag riktigt fick fason på. Knepig roll som nog är rätt mycket special och man behöver veta vad man letar efter. Jag har ändrat till vanlig ytter och experimenterar med mentalitet hos ytterbacken där. Oklart vad det blir. Har värvat en pappa i laget, Glen Whelan. Och jag prövar lite olika roller för honom och Mowatt. Mitten mitt är min starkaste lagdel och det vill jag ju klämma så mycket det går ur. Kanske faktiskt tänka att jag ska ha lite mer boll än jag tänkt. På vänstersidan behöver jag se över mittfältarens roll. Min attributmässigt starka och rutinerade spelare där presterar väldigt lågt i betyg och passningsprocent. En bulgarisk 16-åring, en mer offensivt lagd ytter, på den platsen har presterat klart mycket bättre. Knepigt. Jag har ännu inte sett något mönster vad gäller hur målen kommer till. Men mina spelare verkar kunna sätta sina klara chanser, både mittfältare och anfallare. Inte drabbad av "buggen" med missade frilägen alltså. Och "använd offsidefälla" är verkligen ett finlir. Ibland är det ett måste för att förhindra ett målras bakåt. Ibland gör det att deras anfallare smiter emellan precis på håret. Måste ha att göra med förhållandet mellan egenskaper hos mina backar och deras anfallare.

Premiären då? Vann ganska komfortabelt med 2-0 mot Fulham! Postad bild Postad bild Postad bild Postad bild

Och vilken dröm att spela spelet på en bra dator. Postad bild

I ämnet:[FM20-GUIDE] Träning enligt gurkburk

15 January 2020 - 10:33 AM

Tack, det här var riktigt bra! Flera saker som jag kommer att titta igenom när jag spelar nästa gång. Har till exempel aldrig vågat använda alla tre träningstillfällen. Antagligen för att det bara är två ifyllda som default.

I ämnet:Hur spelar man FM? Allvarligt talat.

15 January 2020 - 08:53 AM

https://drive.google...WdPqpD7X43JCtKk

Här har vi vad jag vaskat fram i taktikväg efter fyra träningsmatcher med Barnsley.

DLF Us OF At

YT Us IM IM Us DYT Us

YB MB BSF YB At

Mv

4-4-2 Balanserat (Kanske byter till Försiktigt mot lag på övre halvan/bortamatcher)
Något mer direkt (tänker att det ger ganska snabba omställningar och inget dräll med bollen)
Låga inlägg (Mina anfallare är inte långa, utan kanske mer snabba och finurliga, generellt)
Överlappningar Hö (Tyckte inte man fick till så rejäla överlappningar hela vägen annars, trots rollerna)

Mv Kasta långt (Han tränar individuellt på det, och jag gillar det sättet att komma igång. Kanske ska Mv vara mer understödjande?)
Kontringsspel (Tror jag kan passa ett bottenlag)

Använd offsidefälla (Stor skillnad när jag mot Leeds tog med denna instruktion i andra halvlek. Fick stopp på deras löpningar rakt igenom.)

Vad tycker ni? Jag hade först inte tänkt riktigt och hade omvänd ordning på anfallarna (rollerna), vilket gjorde att det uppstod ett stort hål på mitten där (mot Leeds) Kalvin Phillips var helt själv med bollen hela tiden och kunde göra vad han ville. Såg helt absurt ut. Men när jag bara gjorde det bytet med positionerna så fick vi tag på honom mycket bättre.

Den senaste matchen, mot ett belgiskt lag i ungefär samma klass, fick jag se ett fantastiskt kreativt och böljande anfallsspel. Vann skotten med 22-2 och hade fyra ramträffar. Vann med 1-0. Spelarna var med bra bakåt (speciellt sedan jag satt vänsterbacken på Fö), och täckte upp ytorna bra, klumpade inte ihop sig eller var helt borta på deras omställningar.

I ämnet:Hur spelar man FM? Allvarligt talat.

14 January 2020 - 13:51 PM

Visa inläggHanai skrev:

Mezzalan tar ju gärna samma yta som yttermitt/ytterback när en rör sig ut mot kant. Så i ett 4-4-2 så är mezzala-rollen lite overkill, svårt att få igång. Känner jag.
Ja, jag har nog lärt mig gilla Mezzala när jag haft långt mellan ytterback och ytterforward. Kanske gör comeback i min uppställning om jag vrider över till diamant någon gång. Kan det vara något tro?