Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

LeoFM

Gick med: 03 Jan 2020
OFFLINE Senast aktiv: Idag, 19:49 PM
-----

Ämnen jag har skapat

Regler om medborgarskap och utländska spelare [FM-editorn]

02 March 2020 - 12:48 PM

Halvvägs in i första säsongen i min save i Färöarna insåg jag att vissa regler var inkorrekta i den databas jag använde. Detta fick mig att göra djupare utredning om de riktiga reglerna i Färöarna. Det var fan inte lätt ska jag säga, för Färöarnas FFs officialla hemsida, den enda plats där reglerna står är bara på färöiska... Hittade ingen sida som kunde översätta språket heller... Men med hjälp av en trevlig norrman lyckades jag översätta och implementera de flesta av reglerna i FM.

Men det är en sak som jag inte har lyckats implementera i databasen. Det är för att Färöarna har en regel som gör att utländska spelare som spelat i landet tre år i rad inte räknas som utländska spelare (I Färöarna får man maximalt ha 4 utländska spelare i en matchtrupp, exklusive spelare från alla nordiska länder). Man skulle kunna lösa detta genom att sätta antal år att få medborskap i Färöarna till 3 år, men detta skulle motsäga den verkliga tidsperioden att få medborgarskap, 9 år.

Finns det någon kunnig som skulle kunna hitta en lösning på detta? Jag skulle vara otroligt tacksam isf. Det kanske låter som en småsak, men för mig gör det en stor skillnad i långa saves då det hade blivit betydligt lättare om varje utlänsk spelare kunde spela i Färöarnas landslag efter bara 3 år. Postad bild

[FM20] The Vikings

29 February 2020 - 12:03 PM

The Vikings


Då var det dags för mig att starta en ny saverapport här på FMSweden. Jag tänkte att det kan vara kul att dela med mig av den största utmaningen jag någonsin har stått inför på FM. Jag börjar med den här utan att riktigt veta vad jag ska förvänta mig, men jag är säker på att detta kommer vara ett långvarit projekt.

Postad bild

Målsättning/syfte med saven


Mina ambitiösa målsättningar är att vinna Champions League med en färöisk klubb samt att göra Färöarna bäst i norden på fotboll. Jag kommer inte ta över landslaget direkt men vänta tills nationen är "konkurrenskraftig". Jag vet inte ens om detta är möjligt, så den här saven blir lite som ett experiment för mig.

Regler


In-game editorn är såklart avstängd, men utöver det har jag inte satt upp några regler om t. ex. transfers för mig. Jag behöver inte göra utmaningen svårare än vad den redan är.

Om jag får sparken tänker jag ta över en annan färöisk klubb och göra samma sak med dem. Om jag mot förmodan skulle klara den här utmaningen tänkte jag göra samma sak med alla andra nordiska nationer. Dvs vinna CL osv med Island, Finland, Norge, Sverige och Danmark.

Klubben - Víkingur Gøta

Postad bild

Bildades: 2008
Liga: Betrideildin, Färöarna
Arena: Sarpugerði
Kapacitet: 1600

Smeknamn: "Vikingarna"

"Víkingur är en fotbollsklubb från Färöarna. Klubben skapades 2008 efter hopslagning av klubbarna GÍ Gøta och Leirvík ÍF. Klubben är ifrån Leirvík, men arenan ligger i Norðragøta. Båda ligger dock på ön Eysturoy och det är ca 5 kilometer mellan orterna."

Meriter:
 • Färöiska mästare:
  • Vinnare (2): 2016, 2017
 • Färöiska cupen:
  • Vinnare (5): 2009, 2012, 2013, 2014, 2015
  • Finalister (2): 2016, 2019
 • Färöiska supercupen:
  • Vinnare (5): 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
  • Finalister (2): 2009, 2013
Motiveringen bakom klubbvalet är såklart loggan, färgerna och namnet!

Räkna inte med någon snabb utveckling som i min förra save med Hudiksvalls FF, detta kommer ta tid. Men jag kommer göra ett gediget försök!

[FM19] Hudiksvalls FF - Vägen från 2:an till bäst i världen

03 January 2020 - 19:51 PM

Hej alla fotbollsfans! Jag tänkte etablera mig på detta forum efter att ha spenderat ett tag på SI:s egna forum. Jag kommer börja en ny save snart med ett svenskt division 4 lag, och tänkte dela med mig av den saven lite. Men först vill jag dela med mig av den bästa save som jag någonsin har haft. Nämligen min save på FM19 med Hudiksvalls FF, den betraktar jag som avslutad nu men jag kommer kanske fortsätta då och då. Ni kommer att få följa med på resan från Division 2 till Champions League-finalen. Jag kommer även att dela med mig av lite tips & tricks jag haft nytta av på vägen, så ni som läser kanske kan lära er något nytt.

Jag vill börja med att presentera mig själv lite kort, eftersom jag nyligen skapade min profil här på FM Sweden. Jag är 16 år och bor i Hudiksvall. Jag har spelat FM sedan 2016, men har aldrig spelat så mycket som jag gjort det senaste året. Mina favoritklubbar är Man City (Sergio Aguero favoritspelare), Hudiksvalls FF (såklart), Giffarna Sundsvall (bästa laget i Norrland), och BASK Belgrad (hade en jävligt go save med dem på FM19 också). Just nu har jag ju inget jobb utan går i gymnasiet, och det bör tilläggas att jag har mycket fritid.

Den här tråden kommer inte vara lika som andra trådar, eftersom att det jag kommer berätta om har hänt ganska länge sedan både IRL och i spelet. Jag kommer t. ex. inte kunna visa spelarprofiler från de första säsongerna eftersom att de spelarna har slutat spela. Men förhoppningsvis kommer det bli lätt att följa och en bra läsning för er! Detta är min första rapport-tråd här så misstag kommer att göras, så ni får komma med feedback om ni vill. Jag kommer uppdatera när jag kan, d.v.s det kan ta ett tag tills jag kommer till sista säsongen.

Ha de gött. Postad bild

Postad bild