Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Slirarn

Gick med: 03 Jan 2020
OFFLINE Senast aktiv: Jan 14 2020 21:49 PM
-----

Ämnen jag har skapat

Myresjö - Road to glory

05 January 2020 - 16:55 PM

MYRESJÖ IF - RETURN TO GLORY

I mitten av 80-talet till början av 90-talet hade den lilla orten Myresjö utanför Vetlanda i Småland ett lag i eliten. Sponsrade av Myresjöhus nådde klubben så långt som en semifinal i Svenska Cupen och var 1986 några ynka poäng från en Allsvensk plats. I takt med att Myresjöhus engagemang i klubben minskade, föll även klubben sportsligt och återfinns idag i Division 4 Nordöstra Småland.
Mitt mål är simpelt. Som Ronny "Slirarn" Andersson ska jag ta Myresjö tillbaka till ELITEN.
Kort om Ronny:

Ronny "Slirarn" Andersson. Stor speedwayfantast, och mångårig speeker på Vetlanda Motorstadion, anser att fotboll ska spelas som speedway ska åkas; rakt, aggressivt och i 442. Slirarn är son till Greger Andersson, mannen med näst flest seniorframträdanden för Myresjö genom tiderna, är född och uppvuxen i Myresjö under klubbens glansdagar. Dock var Slirarn själv aldrig talangfull nog och skyller sina misslyckanden på en förkärlek till speedwaykorv.


Som tränare lyckades han föregående säsong att med enbart sin utstuderade, om något primitiva, metod och en nypa motiverande speedwayanalogier, i vilka "glidtackla med bredsladd" är inräknade, coacha upp Ekenässjön till division 5 och får som belöning det prestigefyllda uppdraget som heter Myresjö IF

Fotbollen som ska spelas på idylliska Myrvalla, med kapacitet för 4000, ska inte vara fin men den ska vara vinnande. Myresjö ska under Slirarns ledning bli Sveriges aggresivaste och rakaste lag.
Ronny börjar utan utbildning och enbart med erfarenhet från korpen.Taktiken som jag kommer spela är en rak 4-4-2. Backlinjen består av två kompromisslösa ytterbackar, en kompromisslös mittback (instruktion stoppa) och en vanlig mittback. På det centrala mittfältet ställer vi upp med en bollvinnande mittfältare och en löpstark mittfältare/en central mittfältare (instruktion attack) och på kanterna spelar två traditionella yttrar. Anfallsparet är en bollmottagare och en måltjuv.
Instruktioner med boll: Extremt rakt spel, tidiga inlägg, utmana försvaret, spela för att vinna fasta situationer, mer disciplinerade och ett extremt högt tempo
Instruktioner i omställning: omgruppera, kontringsspel och långa igångsättningar på bollmottagare från målvakt
Intruktioner utan boll: Beror lite på motstånd om vi står högt eller lågt men etremt ivrig press, aggresivt spel och tätare markering är alltid aktiva.

Det första jag gjorde som nyanställd tränare var att anställa min stab. Efter att ha sorterat på favorituppställning (442) och spelstil (direkt) anställdes en assisterande tränare, en hjälptränare, en målvaktstränare, en fystränare och en ungdomsutvecklare. Jag anställde också en manager för reservlaget och för U-19, samt en assisterande i U-19 på samma principer. I truppen fanns redan 7 spelare som alla, enligt min otroligt begränsade assisterande, höll högsta klass i division 4. Då jag själv är aktiv inom fotbollen, tidigare som spelare och nu som tränare, har jag redan koll på spelare inom lokalfotbollen främst runt Göteborg jag ville värva in. Och efter lite kompletterande scoutning via SvFFs hemisda och diverse bloggar för lokalfotboll stoltserar Myresjö med någon vecka kvar till säsongspremiären mot Höreda GOIF nu med en trupp på 24 spelare, mest namnkunniga spelare i TV-profilen Martin Åslund. Kändes lite konstigt att locka spelare släppta från akademier som IFK Göteborg, Häcken och Jönköping Södra till Myresjö och Division 4 men Ronnys dragningskraft är stor!

Efter en urstark försäsong med 7 segrar och en förlust är Myresjö, Ronny med stab & spelartrupp redo att inleda tävlingssäsongen. Fortsättningen följer!